به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، چهار نفر از مقامات اتحادیه اروپا گفته اند دولت های عضو قصد دارند تا اواسط ماه مارس تمدیدهای بیش از 100 نفر از اوکراینی ها و روس ها را برای شش ماه دیگر تمدید کنند.
مقامات مذکور که به دلیل بودن محرمانه بودن مذاکرات در این زمینه خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: در بین این افراد نام های آکاردی روتنبرگ مالک مشترک بانک «SMP» و بانک اینوِست کپیال روسیه، یوروی کوالچاک بزرگترین سهامدار بانک روسیه (Bank Rossiya) و چند مقام روس مقام بروکسل مشاهده می شوند
ترامپ که 24 ژانویه با پوتین تلفنی گفت و گو کرد، احتمال لغو تحریم های آمریکا علیه روسیه را مطرح کرده است.
باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا به همراه 28 کشور عضو اتحادیه اروپا، روسیه را به بهانه جدا کردن منطقه کریمه از اوکراین در سال 2014 و حمایت از شورشیان جدایی طلب تحریم کرد.
مایکل امرسون کارشناس سیاست خارجی اندیشکده مرکز مطالعات سیاست اروپا در بروکسل گفت اروپایی ها منتظر تصمیم ترامپ درباره روسیه و اوکراین هستند. با توجه به این که مهلت توقیف دارایی ها و ممنوعیت سفر روسیه در تاریخ 15 مارس به پایان می رسد، سیاستمداران و دیپلمات های اروپایی محتاطند و به وضع موجود پاییندند
برنامه ریزی برای تمدید تحریم ها، بر تعهد سیاسی اتحادیه اروپا در قبال سیاستی تاکید دارد که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه هدایت آن را همگام با اوباما بر عهده دارند.
تحریم های اروپا علیه روسیه شبیه مجازات های آمریکا و شامل مجموعه محدودیت های دیگری است که قبل از روی کار آمدن دولت ترامپ در 20 ژانویه علیه صنایع دفاعی، مالی، انرژی و دفاعی روسیه تمدید شد.
ترامپ در جریان کارزار انتخاباتیش به عنوان نامزد جمهوریخواهان سخنان جنجال برانگیزی را درباره اوکراین مطرح کرد. وی در یک مصاحبه تلویزیونی در ژوییه گذشته گفت، پوتین به دنبال مداخله در اوکراین نیست.
وی وعده روابط بهتر با روسیه و بررسی به رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه را داد.
درگیری های سه سال گذشته در شرق اوکراین بین نیروهای دولتی و مخالفان تاکنون بیش از 9 هزار و 600 کشته بر جای گذاشته و توافق صلحی که با میانجیگری آلمان، فرانسه، روسیه در بلاروس به امضا رسید، شکست خورده است.
پتروپروشنکو رئیس جمهوری اوکراین در 30 ژانویه سفرش را به آلمان به دلیل آنچه که دولت کیِف خونبارترین روز درگیری ها در یک و نیم ماه گذشته اعلام کرد، متوقف کرد و سه روز بعد دونالد توسک رئیس اتحادیه اروپا زنگ هشدار را درباره درگیری ها به صدا در آورد و به سطح جدیدی از وخامت اوضاع و خشونت و تداوم چالش های ناشی از مداخله روسیه اشاره کرد.
نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز همان روز موضع سخت تری علیه روسیه گرفت و اوضاع شرق اوکراین را وخیم خواند و انگشت اتهام را به سمت مسکو دراز کرد.
وی با بیان اینکه به دنبال روابط بهتری با روسیه هستیم توقف فوری اشغال روسیه بر کریمه را خواستار شد.
دولت های اتحادیه اروپا از سال 2014 تاکنون به دنبال جلب آرای همه کشورها عضو درباره اعمال تحریم ها علیه روسیه بر سر اوکراین بوده اند و برخی از اعضای این اتحادیه همچون مجارستان، ایتالیا و قبرس که تاکنون به این اقدام شک داشته اند از استفاده از قدرت رای خود خودداری کرده اند.
با این حال ترامپ، که ارزش های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو را زیر سوال برده است، پیش بینی کرده است که کشورهای بیشتری با پیوستن به انگلیس اتحادیه اروپا را ترک کنند و سیاست اقتصادی آلمان را زیر سوال برد.
امرسون از اندیشکده مرکز مطالعات سیاست اروپا و سفیر سابق اتحادیه اروپا در روسیه می گوید که این موضع ترامپ می تواند در نهایت موضع را اتحادیه درباره تحریم ها تقویت کند. تاثیر ترامپ می تواند این دیدگاه را در بسیاری از اروپایی ها تقویت کند که ما برای حفظ وحدت تلاش خواهیم کرد و این می تواند موثر واقع شود.