به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین شریفآبادی در برنامه زنده «اقتصاد ایران» اظهار کرد: قرارگاه سازندگی خاتم در عالم پیمانکاری رفیق سایر پیمانکاران است و امروز بیش از 5 هزار شرکت پیمانکاری در قالب پروژههای مختلف با این نهاد بزرگ فنی و مهندسی مشغول همکاری هستند.
وی افزود: بسترهایی که قرارگاه خاتم(ص) در پروژههای بزرگ و پیچیده فراهم کرده زمینه رشد پیمانکاران را به وجود آورده است.
مدیر عامل گروه تخصصی سپانیر با بیان اینکه قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) گفت: اگر قرارگاه با این عظمت و قدرت وارد پروژهها نمیشد، امروز شاهد رکود در بخشهای مهمی بودیم.
وی ادامه داد: زمانی که فازهای 15 و 16 پارس جنوبی را شروع کردیم، همزمان با تحریمها و خروج نیروهای خارجی از ایران بود و درست همان زمان هیچ کس باور نمیکرد قرارگاه خاتم بتواند این پروژه را به طور کامل انجام دهد، اما با اصرار ما، اطمینان به نیروهای داخلی جلب و عرصه
برای جوانان ایرانی باز شد و به این ترتیب، مهندسی و طراحی پالایشگاه با اتکا به نیروهای ایرانی آغاز شد.
مدیرعامل گروه تخصصی سپانیر با اشاره به تجربه فعالیت گروههای مهندسی خارجی در یکی از پروژههای سدسازی طی دوران پیش از انقلاب عنوان کرد: پیمانکاران غربی و صهیونیستی آن زمان حتی اجازه ورود رانندگان ایرانی را به کارگاه سدسازی نمیدادند، ولی امروزه و بعد از دوران انقلاب، نیروهای جوان ایرانی به برکت رهبری امام خمینی(ره)، عنایات ویژه رهبر معظم انقلاب و خون شهدا در همه عرصهها توانمندی خود را به ظهور و بروز رساندهاند.
وی تصریح کرد: ستاره خلیج فارس بزرگترین پالایشگاه معیانات گازی دنیاست و در مجموع 60 میلیون لیتر بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو 4 تولید خواهد کرد و توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) مراحل ساخت آن با سرعت پیش میرود و تا پایان سال تولید بنزین در این پالایشگاه صورت میگیرد.
شریفآبادی افزود: با راهاندازی «ترین» واحد یک این پالایشگاه، در تولید بنزین به خودکفایی میرسیم و بهرهبرداری از ترینهای دوم و سوم آن، ایران را به صادرکننده این فرآورده مهم تبدیل میکند.
مدیرعامل گروه تخصصی سپانیر با بیان اینکه ستاره خلیج فارس از 360 هزار بشکه میعانات گازی دریافتی، 98 درصد آن را به محصولات مختلف همچون بنزین تبدیل میکند، گفت: در حال حاضر 10 پالایشگاه فعال در میدان گازی پارس جنوبی وجود دارد که ستاره خلیج فارس میتواند به اندازه نیمی از تولیدات آنها، فرآورده داشته باشد.
وی ادامه داد: حدود 833 میلیارد بشکه نفت درجا و 50 تریلیون متر مکعب گاز در میادین مختلف اعم از مشترک و غیر مشترک کشورمان شناسایی شده است که البته ضریب برداشت در هر یک از این دو بخش متفاوت است، به طوری که در حوزه گاز، به ضریب برداشت 70 درصد رسیدهایم، اما در حوزه نفت این رقم 24 درصد است.
شریفآبادی خاطرنشان کرد: در بخش نفت جای کار بسیار بیشتری به لحاظ ازدیاد برداشت وجود دارد؛ مجموع منابع نفت و گاز ایران را در رده نخست منابع انرژی قرار داده، اما در عین حال کمتر از 10 درصد نفت و گاز دنیا توسط ایران تامین میشود.
مدیرعامل گروه تخصصی سپانیر قرارگاه خاتم افزود: اگر ضریب برداشت نفت خام در تمام کشور تنها یک درصد افزایش یابد حدود 8.3 میلیارد بشکه نفت یعنی چیزی حدود 400 میلیارد دلار عاید ایران میشود و میتواند اثرات مثبتی در اقتصاد کشورمان داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایران به عنوان بهشت کار در دنیا مطرح است، گفت: ظرفیتهای فنی و مهندسی و نیروهای انسانی خوبی هم در داخل کشور وجود دارند که بارها در پروژههای مختلف، توانمندی خود را به اثبات رساندهاند.
شریفآبادی تکیه بر توان داخلی را شاهکلید متوقف نشدن پروژههای نفت و گاز دانست و تصریح کرد: اگر مهندسی و طراحی توسط نیروهای داخلی آغاز نمیشد، نمیتوانستیم مراحل بعدی را انجام دهیم؛ برای این منظور حتی از نخبگانی که به خارج از کشور مهاجرت کرده بودند را دعوت کردیم به ایران بیایند و با قرارگاه همکاری کنند و از فرار مغزها با دعوت به کار نخبگان جلوگیری کردیم.
مدیرعامل گروه تخصصی سپانیر قرارگاه خاتم با بیان اینکه از نظر قیمت نیز توانستهایم به تعادل برسیم، گفت: هدف نهایی قرارگاه خاتم الانبیاء(ص)، خدمت به مردم و انجام طرحهای عمرانی است و به همین دلیل توانستهایم به موفقیت برسیم.
وی افزود: پالایشگاههای فازهای 15 و 16 پارس جنوبی از زمان شروع فعالیت بدون هیچ حادثهای فرآوردههای خود را به شبکه سراسری تزریق کردهاند.
شریفآبادی با بیان اینکه باید به استانداردهای جهانی در عرصه پتروشیمی دست یابیم، خاطرنشان کرد: بازار بسیار خوبی برای کار و توسعه در اختیار متخصصان داخلی قرار گرفته که باید از این فرصت طلایی استفاده کرد.