اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد دهقانی عصر امروز در نخستین همایش دوروزه هماندیشی ۲۰۰ نفر از دانشمندان برتر کشور در سخنانی با بیان اینکه ۴۳۳ دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی کشور در میان یک درصدد دانشگاههای برتر جهان که دارای بیشترین میزان اثرگذاری بودهاند قرار گرفته است، اظهار داشت: کسب علم و فناوری نخستین بند از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بوده که با نگاه راهبردی معظمله بهترین راه برای تبدیل علم به ثروت و قدرت اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعات بهدستآمده ۲۰ درصد از محققان برتر دنیا ۶۶ درصد علم را تولید و همچنین ۸۵ درصد از استنادهای دنیا را دریافت میکنند، افزود: بر پایه تحقیقات موجود ۳۳ درصد از دانشمندان در حوزه مهندسی، ۲۸ درصد شیمی، پنج درصد ریاضیات، ۲۰ درصد از دانشمندان برتر مربوط به ۹ حوزه علوم مواد، پزشکی، علوم کامپیوتر، فیزیک، بیولوژی، بیوشیمی، ایمنیشناسی، علوم اجتماعی و غیره هستند.
رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری ادامه داد: ارتقای علم، نوآوری، فناوری و تولید علم در جهان با سرعت در حال پیشرفت است و در این زمینه نسبت به ۱۰ سال گذشته تعداد مقالات علمی دنیا پنج برابر شده که باید با سازماندهی، ارزیابی علمی بهصورت کمی و کیفی در اولویت کشور قرار گیرد.
دهقانی تصریح کرد: ۵۰ درصد مقالههای علمی دنیا تنها ۷ درصد استنادها را دریافت میکنند و نیمی دیگر نیز مورداستفاده قرار نمیگیرند و در این زمینه انتظار از محققان مربوط به مرزهای دانش است که با تبدیل به علم به ثروت و قدرت و حفظ ارزشهای اسلامی که مورد توجه سند چشمانداز توسعه است گام بردارند.
وی بیان داشت: برای توسعه علمی کشور نیازمند برنامهریزی و سیاستگذاری آگاهانه توسط پژوهشگران برتر کشور هستیم که از اهمیت بهسزایی برخوردار است، زیرا علاوهبر کمیت بر کیفت تولید باید توجه ویژهای شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اضافه کرد: از ۴ میلیون دانشمند جهان، ۶۰ هزار نفر جز یک درصد و ۳ هزار نفر دیگر نیز در یکصدم درصد قرار دارند.