به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وی افزوده که برای حل این مشکل و با توجه به اهمیت پرداخت مالیات برای ساخت مدرسه و جاده و بیمارستان و ... چاره ای جز مالیات گرفتن از ربات ها وجود ندارد.
گیتس در تازه ترین مصاحبه خود با نشریه کوارتز گفته است: هم اکنون انسان هایی که کار می کنند و برای خودشان درآمد مثلا 50 هزار دلاری در سال دارند، مالیت پرداخت می کنند تا خدماتی هم دریافت کنند. اگر قرار باشد یک ربات شرایط مشابهی داشته باشد باید در سطح مشابهی مالیات پرداخت کند.
گیتس تصریح کرده که با انجام بسیاری از کارها توسط ربات ها انسان ها وقت آزاد بیشتری برای انجام اموری همچون رسیدگی به کهنسالان، رفع نیازهای کودکان، انجام امور شخصی و ... خواهند داشت و این امر می تواند به یکدلی بیشتر انسان ها منجر شود که امروزه در حد ضروری وجود ندارد.
به نظر گیتس پول مالیات ربات ها باید از محل صرفه جویی شرکت هایی تامین شود که با جایگزین کردن نیروهای انسانی با ربات درآمد خود را افزایش داده و در عوض مخارجشان را کاهش داده اند.
بررسی های موسسه مک کنزی نشان می دهد تا سال 2055 استفاده از ربات ها در جهان شرکت ها و موسسات مختلف را از پرداخت حدود 15 تریلیون دلار پول به عنوان دستمزد خلاص می کند که 2.7 تریلیون دلار از این رقم مربوط به آمریکاست.