به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، مسعود بشارتی (مسئول کنسرسیوم پرگس در ایران) در یک نشست خبری با اشاره به امضای تفاهمنامه توسعه دو میدان نفتی کرنج و شادگان با شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب، گفت: کنسرسیوم پرگس از 15 شرکت اروپایی و آمریکایی تشکیل شده است که چند نهاد مالی مانند استندهندسون انگلستان تامین کننده مالی پروژههای این کنسرسیوم است.
وی ادامه داد: در این کنسرسیوم شرکتهایی از کشورهای نروژ، آمریکا، کانادا، انگلستان و شرکت ملی نفت فیلیپین حضور دارند که کار توسعه میادین نفتی و گاز در خاورمیانه را انجام میدهند.
بشارتی با اشاره به تشکیل این کنسرسیوم در دو سال گذشته گفت: این کنسرسیوم نوپا است و مانند شرکتهای بزرگ بینالمللی فعال در صنعت نفت هنوز نتوانسته جای خود را باز کند اما حضور شرکتهای ابرقدرت در این کنسرسیوم موجب شده است تا در همین مدت کوتاه فعالیتهای مهمی را در حوزه نفت و گاز در منطقه خاورمیانه انجام دهد.
وی با تاکید بر مذاکرات صورت گرفته بین شرکت ملی نفت فیلیپین و شرکت ملی نفت ایران برای ساخت پالایشگاه 400 هزار بشکهای نفت خام، گفت: این پالایشگاه ماهانه 12 میلیون بشکه نفت خام نیاز دارد که 4 میلیون آن توسط کشور روسیه و 4 میلیون دیگر نیز با شرکت ملی نفت ایران در حال مذاکره است تا بتواند بخشی از نفت مورد نیاز خود را از ایران وارد کند.
بشارتی همچنین با اشاره به طراحی یک پلنت LNG برای خوراک نیروگاههای فیلیپین گفت: ما MOU را با شرکت ملی نفت ایران برای احداث این واحد LNG که 2 میلیون تن در سال LNG تولید خواهد کرد را امضا کردیم اما ظاهرا نیاز است که این رقم به 6 میلیون تن در سال افزایش پیدا کند.
در ادامه این نشست کالین رولین مدیرعامل کنسرسیوم پرگس با اشاره به اینکه این کنسرسیوم یکی از بازوهای فعال در قالب E&P با دانشگاه شریف تفاهمنامهای را امضا کرده است، گفت: در همین رابطه برای افزایش تولید در میدان نفتی کوپال مذاکراتی را نیز با شرکت نفت و گاز پرشیا آغاز کردهایم.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از دلایل همکاری ما با دانشگاه شریف این است که بتوانیم این دانشگاه را به عنوان هاب انتقال تکنولوژی تبدیل کنیم و در بهترین حالت قصد داریم صنایع هایتک را با همکاری این دانشگاه در داخل کشور تولید کنیم.
رولین در ادامه با اشاره به حجم سرمایهگذاریهای صورت گرفته در صنعت نفت ایران، گفت: همه این مباحث بستگی به امضای تفاهمنامههای دارد که با شرکتهای نفتی در ایران منعقد میکنیم و هرچه پروژه بیشتر باشد قطعا حجم سرمایهگذاری نیز افزایش پیدا میکند.
مدیرعامل کنسرسیوم پرگس در پاسخ به سوال با اشاره به اعمال تحریمهای جدید علیه ایران و فشار دولت دونالد ترامپ به جمهوری اسلامی ایران، گفت: ما از بازگشت تحریمها نمیترسیم و حتی این خوشبینی را داریم که شرکتهای مطرح آمریکایی به همین دلیل نمیتوانند در صنعت نفت ایران حضور پیدا کنند و ما از این فرصت میخواهیم نهایت استفاده را ببریم.
رولین با اشاره به اینکه بسیار علاقهمند است تا در صنعت نفت سرمایهگذاری کند، گفت: شرکت پرگس توانایی پیشبینی آینده را ندارد اما این را به طور قطع میگویم که کنسرسیوم ما کاملا منعطف و دینامیک است.
وی ادامه داد: بر فرض مثال اگر تحریمها دوباره علیه ایران اعمال شود ما میتوانیم با تغییراتی حضور خود را در ایران ادامه دهیم.
مدیرعامل کنسرسیوم پرگس در پاسخ به این سوال که پرسید شما تابع سیاستهای اتحادیه اروپا هستند و یا از وزارت خزانهداری آمریکا نیز تبعیت میکنید زیرا در مجموعه شما نهادهای تامین کننده مالی کانادایی و انگلیسی نیز حضور دارند و این نگرانی وجود دارد که با اعمال تحریمهای آمریکا مشکلات مالی ایجاد شود، گفت: ما کاملا تابع سیاستهای اتحادیه اروپا هستیم و به هیچ عنوان از سیاستهای آمریکا تبعیت نمیکنیم؛ بنابراین اگر همانطور که گفتم اگر تحریمهایی نیز از سوی اتحادیه اروپا علیه ایران وضع شود میتوانیم از نهادهای مالی که در آسیا وجود دارد برای تامین مالی پروژههایمان در ایران کمک بگیریم به همین نگران بازگشت تحریمها نیستیم.
وی تصریح کرد: به همین دلیل ما مانند شرکتهای مطرح نفتی مانند توتال و شل که کاملا سیاست را در فعالیتهایشان دخیل کردهاند کار نمیکنیم و برای ما منفعتی که دو طرف میبرند مهم است.
منبع: فارس