به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سی ان ان روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد: دادستانی ایالت هاوایی روز گذشته (سه شنبه) با تهیه اسناد و مدارکی از ارائه اقامه دعوی علیه رئیس جمهوری در روز چهارشنبه (امروز) خبر داده که طی آن از یک قاضی فدرال خواسته شده است تا به فوریت حکمی موقت در منع اجرای این فرمان اجرایی صادر کند.
بنابراین گزارش، 'نیل کاتیال' (Neal Katyal) یکی از دادستان های ایالت هاوایی دراین باره به سی ان ان گفت: فرمان اجرایی جدید نسبت به فرمان اجرایی قبلی افراد کم تری را در بر می گیرد، اما فرمان جدید منع سفر همچنان دارای مشکلات و عیوب قانونی و قانون اساسی است.
سی ان ان افزود: دادستان های ایالت هاوایی خواستار اقدامی فوری دراین زمینه تا پیش از اجرای این فرمان در شانزدهم ماه مارس (26 اسفند) هستند.
به گزارش ایرنا، پیش از این نیز دادستانی کل ایالت هاوایی علیه فرمان اولیه ضد مهاجرتی دونالد ترامپ اعتراض کرده و به اقامه دعوی پرداخته بود.
'داگلاس چین' (Douglas Chin)دادستان کل ایالت هاوایی در مورخ چهارم فوریه برابر با 16 بهمن ماه در اعتراض به نخستین فرمان ضد مهاجرتی رئیس جمهوری آمریکا و ارائه دادخواست علیه این فرمان گفته بود: ما تنها به یک دلیل ساده این کار را انجام دادیم. هرفردی در آمریکا ازجمله شخص رئیس جمهوری، باید مطیع قوانین و قانون اساسی باشد.
اقامه دعوی دادستانی ایالت هاوایی پس از صدور حکمی از سوی قاضی فدرال 'سیاتل' ایالت واشنگتن کنار گذاشته شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه گذشته برابر با 16 اسفند ماه دستور مهاجرتی جدید خود مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع شش کشور اسلامی به آمریکا را امضا و اعلام کرد. این فرمان که اتباع ایران، سودان، سومالی، لیبی، یمن و سوریه را برای 90 روز از ورود به خاک آمریکا منع میکند، از روز 16 ماه مارس به مورد اجرا در خواهد آمد.
همچنین ترامپ درفرمان تازه خود علاوه بر تعلیق ورود پناهجویان به مدت 120 روز به آمریکا، سهمیه سالانه پذیرش این پناهجویان را که در زمان اوباما 110 هزار نفر مقرر شده بود، به 50 هزار نفر تقلیل داده است.
اجرای فرمان اولیه ترامپ درباره توقف موقت ورود مسافران از هفت کشور عمدتا مسلمان که روز 8 بهمن امضا شد، از سوی دادگاه فدرال متوقف شد. نسخه جدید فرمان ترامپ در حالی صادر می شود که تحلیلگران شاخه اطلاعاتی وزارت امنیت ملی آمریکا درباره ادعای ترامپ در خصوص تهدید تروریستی بودن شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان ابراز تردید کرده و صحت چنین ادعایی را زیر سوال برده اند.
مهمترین تفاوتهای فرمان ضد مهاجرتی جدید ترامپ با فرمان قبلی به شرح زیر است:
- دارندگان کارت سبز(گرین کارت) در فرمان جدید از محدودیتها مستثنی شده اند.
- درفرمان قبلی دستور بررسی مورد به مورد موارد خاص برای ورود به آمریکا داده شده بود و اقلیتهای مذهبی که در کشور خودشان با محدودیتهایی مواجه بودند در اولویت قرار داشتند. در فرمان جدید، اولویتدهی به اقلیتهای مذهبی حذف شده است.
- در فرمان جدید نام عراق حذف شده است.