به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ناصر امانی، معاون برنامهریزی شهرداری تهران در اختتامیه جشنواره شکوفا در سالن همایشهای برج میلاد گفت:امروز شهرنشینی در کشورمان با گذشته تفاوت اساسی کرده است. هرم شهرنشینی نسبت به ۵۰ سال گذشته کاملا معکوس شده است. امروز ۷۲ درصد از مردم کشورمان در شهرها زندگی میکنند درحالیکه میانگین جهان ۶۰ درصد است. این موضوع است که به مدیریت شهری اهمیت ویژهای میدهد چرا که این حجم جمعیت تبعات متعددی چون ترافیک، آلودگی هواآ آب و خاک و حاشیهنشینی بوجود میآورد.
وی با اشاره به دو راهکار موجود در دنیا برای مدیریت تمرکز این چنینی جمعیت در شهرها افزود: راهکار اول راهکاری ساختاری است که عبارتست از مدیریت یکپارچه شهری و راهکار دوم هم رفتن به سمت هوشمندسازی شهرها میباشد. ما در هر دو راهکار در کشورمان دچار مشکل هستیم.
امانی با اشاره به قانون ۶۰ ساله مدیریت شهری گفت: قانون فعلی مدیریت شهری مربوط به ۶۰ سال پیش است. البته جالب آنجاست که آن قانون بر مدیریت یکپارچه شهری تاکید داشته است اما به مرور زمان ان مدیریت ارام آرام تجزیه شده است و امروز از مدیریت یکپارچه شهری خبری نیست.
معاون برنامهریزی شهرداری تهران با اشاره به لزوم هوشمندسازی شهرها علی الخصوص شهر تهران تاکید کرد: لازمه شهر هوشمند نیز وجود مدیریت یکپارچه است. این دو موضع دیگر امروز یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار و یک الزام است. هوشمندسازی شهرها و ساختارهای شهری نیازمند به مدیریت واحد احتیاج دارد. با وضعیت کنونی رفتن به سوی شهر هوشمند ممکن نیست.
وی با اشاره به ارائه مدیریت یکپارچه شهری توسط شهرداری تهران اظهار داشت: ما این لایحه را در شهرداری تهران تدوین کردیم و سپس آن را تقدیم دولت نمودیم. دولت در ابتدای امر واژه یکپارچه را حذف کرد، سپس ۱۵۰ ماده از ۳۰۰ ماده آن را حذف نمود و با این وجود قرار بود این لایجه را تا پاین سال به مجلس ارائه کند که به نظر می رسد این امر رخ نخواهد داد.
امانی با گلایه از عدم همکاری ها با شهرداری تهران در هوشمندسازی تهران گفت: شهرداری تهران در هوشمندسازی این شهر پیشقدم است اما متاسفانه همکاری های لازم با شهرداری در این زمینه صورت نمیگیرد. ما با مدیریت یکپارچه میتوانیم خدمات بهتر و بیشتری را به مردم ارائه کنیم.
معاون برنامهریزی شهرداری تهران با اشاره به دیداری که با رهبری داشتند، گفت: در دیداری که ۱۱ سال پیش با رهبری داشتیم ایشان تاکید کردند کار مردم را با سرعت انجام دهید، کار آنها را برایشان آسان و تسهیل کنید و دقت کنید که در روند انجام کارشان کرامتشان حفظ شود. لذا ما سعی کردیم این دستورات ایشان را سرلوحه کار خود کرده و آن امور را اجرایی کنیم. امروز در شهرداری تهران سعی میشود کار مردم در ۴۵ دقیقه انجام شود، کاری که در سایر ادارات ممکن است تا ۶ ماه به طول بینجامد. همین شرایط است که اوضاع رتبه ایران در کسب و کار جهانی اینقدر پایین است.