به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در این همایش، بیش از 90 مقاله پژوهشی از سوی ادیبان فارسی زبان کشور های جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و تاجیکستان به دبیر خانه همایش مذکور ارسال شده است که از بین آنان 25 مقاله برتر جهت ارائه در این همایش و انتشار اختصاص یافته است.
خانم پروفسور افسانه کوثر رئیس دانشگاه بانوان لاهور، اکبر برخورداری وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور، سرکار خانم دکتر فلیحه زهرا کاظمی رئیس کرسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بانوان لاهور و خانم عظماء قریشی رئیس مطالعات اجتماعی این دانشگاه مذکور طی سخنان کوتاهی در مراسم افتتاحیه، ضمن خوشامد گویی به حضار، در خصوص اهمیت برگزاری همایش مذکور، توسعه و ترویج زبان های ملی و ضرورت تحکیم پیوند های فرهنگی مطالب را مطرح کردند.
همچنین ملکوتی تبار نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مشهد ، محمد حسین بنی اسدی سرکنسول کشورمان در لاهور، محمد نظام الدین مسئول کمیسیون آموزش عالی پارلمان ایالت پنجاب، علیرضا گیلا نی وزیر آموزش عالی پنجاب، شیر علی جانان اوف سفیر جمهوری تاجیکستان در پاکستان و رفیق رجوانه استاندار ایالت پنجاب از مقامات حاضر در مراسم افتتاحیه و نخستین روز این همایش ادبی و فرهنگی بودند.
خانم فریحه باسط رئیس دانشکده زبان های خارجی دانشگاه بانوان لاهور طی سخنانی در این همایش، ضمن تشکر از نمایندگی فرهنگی ایران در لاهور و مسئولین دانشگاه بانوان لاهور، معرفی ویژگی های فردوسی توسی و شاهنامه به مردم منطقه و جهان را ضروری دانست و اظهار امید واری کرد که مبارزه خوبی با بدی و تاریکی با روشنایی ، همواره چراغ هدایت ادیبان و اندیشمندان قرار گیرد.
به مناسبت بزرگداشت فردوسی توسی، این فرهیخته پارسی گوی و متفکر بزرگ عرصه ادب پارسی از عموم علاقه مندان، محققین و فرهیختگان پارسی ، اردو و پنجابی زبانان جهان دعوت شده تا در این رویداد بزرگ علمی، مشارکت کنند.
آشنایی متخصصان و پژوهشگران دانشگاه ها و مراکز پژوهشی داخل و خارج کشور با یکدیگر، تبادل اطلاعات و ارتباط فرهنگی میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران،آشنایی پژوهشگران با آخرین دستاوردهای علمی یکدیگر از جمله اهداف این همایش است.
شاهنامه پژوهی و ادبیات تطبیقی، شاهنامه پژوهی و مطالعات اساطیری، سنتها، جشن ها و آیین های کهن و متون حماسی و اساطیری، شاهنامه فردوسی و ادبیات نمایشی، ادبیات حماسی و نقد ادبی، شاهنامه فردوسی و ادبیات معاصر، تاثیرفردوسی و شاهنامه برادبیات اردو ، پنجابی و عربی، اسطوره و شاهنامه نویسی در جهان ادبیات، شاهنامه فردوسی و هنراز جمله محورهای این همایش است.
این همایش روزهای سه شنبه و چهارشنبه نیز با ارائه و قرائت مقالات پذیرفته شده ادامه خواهد یافت و مراسم اختتامیه روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.