محمدجواد فتحی نماینده مردم تهران در مجلس در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به دوران تحصیلی اش اظهار داشت: دیپلم تجربی بودم و در سال ۶۲ همان دوره اول که در رشته پزشکی شرکت کردم، با رتبه ۲۴۶ یا ۲۴۸ قبول شدم.
وی افزود: در مرحله دوم که اولین سال کنکور بعد از انقلاب محسوب می شد به لحاظ رتبه خوب که درمرحله اول به دست آوردم ۱۴ حق انتخاب رشته داشتم و همه آن را رشته های پزشکی انتخاب کردم اما امتحان به صورت تشریحی و نه تستی برگزار شد اما متاسفانه قبول نشدم. اما همزمان آن سال در امتحان مستقل دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد در رشته علوم قضایی در کنکور سراسری شرکت کردم و قبول شدم. اما به دلیل اینکه دانشگاه در مشهد قرار داشت و محل زندگی بنده نیز خوزستان بود به دلیل امکانات پایین حمل و نقلی تردد بسیار با سختی صورت میگرفت از این رو دیدم که رشته علوم قضایی در تهران سهل الوصول است تردد از تهران به اهواز آسان تر است بنابراین به دانشکده علوم قضایی رفتم و در آنجا مشغول به درس شدم.
فتحی تصریح کرد: البته در دوران دبیرستان مدتی تحصیل را رها کردم و پاسدار سپاه شدم در کنار آن نیز دروس حوزوی را می خواندم. البته این ها پیش از مدرک دیپلم بود و بنده تا آن زمان جامع مقدمات را تمام کرده بودم و خاطرم هست که تا تابستان سال سوم دبیرستان همه کتاب های مرحوم شهید مطهری که نزدیک به 24 جلد بود را خواندم اما زمانی که وارد کلاس چهارم دبیرستان شدم سپاه را رها کردم. آن زمان علی رغم این که رشته ام تجربی بود به دلیل منتقل شدن معلم درس فلسفه و منطق رشته علوم انسانی این درس را به بنده دادند تا تدریس کنم. حتی زمانی که به تهران آمدم حوزه را ادامه دادم. بیشتر درس فقه مظفر را نزد مرحوم مرعشی خواندیم.
وی یادآور شد:سال 62-63 وارد دانشکده شدم و سال 66-67 از دانشکده علوم قضایی فارغ التحصیل شدم. همان سال نیز در رشته حقوق جزا و جرم شناسی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی و تربیت مدرس پذیرفته شدم. اتفاقا آن زمان اولین سالی بود که دانشگاه شهید بهشتی دوره فوق لیسانس برگزار می کرد و بنده دانشگاه شهید بهشتی را برای تحصیل پذیرفتم اما از بد حادثه این دانشگاه اعلام کرد که باید تعهد بدهید به عنوان عضو هیئت علمی وارد دانشگاه شوید که در نهایت مجبور شدیم تعهد دهیم.
فتحی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۰ فارغ التحصیل شدم، تصریح کرد: ضمن این که بعد از اتمام دوره کارشناسی از سال ۶۷ تا اردیبهشت ۷۲ به عنوان معاون دفتر ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری مشغول به کار شدم. که سال ۷۲ بعد از دوره کارشناسی ارشد دستگاه قضا ایفای تعهدمان را مطالبه داشت و از سوی دیگر وزارت علوم حکم عضویت هیئت علمی دانشگاه قم را صادر کرد. حدود یک سالی بعد از فارغ التحصیلی صبر کردم تا شاید بتوانم این دعوا و مسئله دو تعهد را به نوعی حل کنم که متاسفانه نشد و در نهایت از اردیبهشت 72 عضو هیئت علمی دانشگاه قم شدم. در قم دروس حوزوی را به صورت رسمی تر ادامه دادم و حدود سه سال در درس خارج آیت الله مکارم شیرازی شرکت می کردم. در نهایت بعد از گذشت دو سال و نیم حضورم در قم مجددا ناچار شدم به تهران بازگردم.سال 70-71 بعد از فارغ التحصیلی، در رشته حقوق جزای بین الملل برای اعزام به خارج قبول شدم که متاسفانه به علت افزایش نرخ ارز وزارت علوم اعلام کرد که باید با هزینه خودتان بروید اما ما این توان مالی را در خود نمی دیدیم. متاسفانه از انجایی که آن زمان دوره های دکترای این رشته در داخل ایجاد نشده بود نتوانستم تا سال ۸۲ ادامه تحصیل دهم.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه در مهرماه سال 76 عضو هیئت علمی دانشگاه تهران پردیس فارابی بودم، ادامه داد: آن زمان علاوه بر اینکه معاون اداری امور مالی و معاون دانشجویی بودم تدریس نیز می کردم.
فتحی تاکید کرد: در نهایت سال 82 در دانشگاه تهران به عنوان دانشجوی دکتری پذیرفته شدم و سال 87 با معدل ۱۹.۲۰ فارغ التحصیل شدم. در دفاع پایان نامه نیز نمره عالی کسب کردم.
نماینده مردم تهران درباره مهم ترین اتفاق سال 95 خاطرنشان کرد: فوت آیت الله هاشمی رفسنجانی مهم ترین اتفاق سال گذشته بود. بنده حدود 4 سال در دوره ریاست ایشان همکاری داشتم از این رو شخصیت مرحوم هاشمی را بی نظیر و بی بدیل می دانم.