به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو،مغزیجات آجیلی غنی از چربی های پلی اشباع نشده و چربی های مونواشباع نشده سالم برای قلب هستند که کلسترول بد یا LDL را کاهش می دهند؛ همچنین این مغزیجات منبع خوب فیتواسترول ها، ترکیباتی که به کاهش کلسترول خون کمک می کنند، هستند.
بررسی ۲۹ مطالعه قبلی و حدود ۸۱۹ هزار نفر نشان می دهد مصرف یک مشت مغزیجات آجیلی که در حدود ۲۰ گرم است می تواند ریسک بیماری قلبی را تا حدود ۳۰ درصد، ریسک سرطان را تا ۱۵ درصد و ریسک مرگ زودهنگام را تا ۲۲ درصد کاهش دهد.
در حقیقت یافته ها نشان می دهد مغزیجات آجیلی با کنترل اشتها به پیشگیری از اضافه وزن کمک کرده یا حتی منجر به کاهش وزن می شوند.
این مطالعه شامل انواع مغزیجاتی نظیر فندق و گردو و بادام زمینی بود. این مغزیجات مملو از فیبر، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی از جمله فولات، ویتامین E، پتاسیم و منیزیم هستند.
به گفت محققان، گردو در بین مغزیجات اهمیت بیشتری دارد چراکه دارای میزان قابل توجهی اسیدهای چرب امگا-۳ بوده که برای سلامت پوست مهم هستند. همچنین در مقایسه با سایر مغزیجات، آنتی اکسیدان بیشتری دارد.
محققان این مطالعه گروهی در حدود ۵۰۰ بیمار مبتلا به بیماری قلبی-عروقی را به مدت دو دهه تحت نظر داشتند. محققان با استفاده از HOMA (ارزیابی مدل هموستاز) مقاومت انسولین مبناء بیماران را اندازه گیری کردند.
بعد از ارزیابی عملکرد شناختی این بیماران متوجه شدند افراد دارای بالاترین شاخص HOMA در معرض ریسک بالای عملکرد ضعیف شناختی قرار داشتند و روند زوال شناختی شان تسریع شده بود.