به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به همراه مسعود احمدیان، معاون فرهنگی و محسن شمس معاون بازرگانی و پشتیبانی تولید بنیاد سینمایی فارابی از پشت صحنه تولید پویانمایی «فیلشاه» محصول «گروه هنرپویا» دیدن کردند.
علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمای فارابی در این دیدار با اشاره به اینکه سینما در کشور ما و سایر کشورهایی که صاحب صنعت سینما هستند نسبت مهمی با توسعه دارد، گفت: در کنار توفیقات سینمای ایران، گسترش صنعت انیمیشن ضرورت دارد و انیمشین تنها رشته هنری است که بنا بر اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان صنعت محسوب میشود. باید تلاش کنیم تا این صنعت در سطح کشور توسعه و گسترش یابد و زمینههای تعالی این رشته مهم هنری را فراهم آوریم. امیدوارم نسل جدید سینماگران در حوزه سینمای انیمیشن به سمت تشکیل استودیوها و موسسات خصوصی پویانمایی در بخش تولید و پخش تشویق و سوق داده شوند.
تابش با تاکید بر اینکه آثار تولید شده توسط تیم جوان «فیلشاه» مخاطب را سر ذوق می آورد و به سینمای بالنده در حوزه پویانمایی امیدوار می کند، اظهار کرد: با توجه به نشاط، جدیت و تلاشی که در این تیم دیدم، امیدوارم «فیلشاه» نیز همچون سایر آثاری که «گروه هنرپویا» در حوزه انیمیشن تولید کرده اند از کارهای خوب و موفق سینمای کشور باشد.
وی به ضرورت تقویت زیرساخت های هنری در کشور اشاره کرد و گفت: ایران از جمله کشورهای درحال توسعه و صاحب سبک سینمایی هنری است. مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و بنیاد سینمایی فارابی از توسعه انیمیشن در کشور حمایت میکنند و سازمان سینمایی کشور بخشی از اعتبارات سینمای ملی را به حمایت از تولید انیمیشن سینمایی اختصاص داده است.
تابش افزود: سینمای کودک نیازمند انیمیشن های با کیفیت و پیشرفت جوانان است و باید به جوانان در این عرصه اعتماد کرد. امیدوارم خانواده ها به همراه کودکان و نوجوانان بیش از گذشته بتوانند از فیلم های ارزشمند پویانمایی استفاده لازم را ببرند.
حامد جعفری، تهیه کننده انیمیشن سینمایی «فیلشاه» نیز در این دیدار ضمن تشریح فرآیند تولید این فیلم سینمایی گفت: یک هسته تقریبا 50 نفره کار هدایت تولید فیلم را بر اساس پایپ لاین تولید مجموعه جلو می برند و با نظارت و تلاش این هسته مرکزی، ما توانسته ایم بخش های زیادی از کار تولید فیلم را به صورت فری لنس در خارج از مجموعه انجام دهیم.
جعفری ضمن اظهار امیداوری نسبت به تشکیل شرکت تولید انیمیشن بر اساس معیارهای جهانی در ایران عنوان کرد: انیمیشن یک کار تیمی است و منحصرا توسط یک گروه منسجم که سال ها با هم کار کرده و تجربه اندوزی داشته باشند، قابل تولید است، لذا در همه جای دنیا، بر خلاف سینمای رئال که در آن فیلم های تولید شده به نام افراد شناخته و معرفی می شوند، آثار سینمای انیمیشن به نام کمپانی ها شناخته می شود.
جعفری در خصوص آغاز فعالیت «گروه هنرپویا» نیز گفت: این گروه اولین مجموعه فرهنگی هنری در بخش خصوصی است که در سال 92 با ادغام موسسات فرهنگی هنری هفت سنگ و سلوک افلاکیان با شعار «فرزندانتان را آسوده خاطر به سینما بیاورید» پایه گذاری شده و بر اساس یک برنامه مدون 10 ساله، در اولین قدم انیمیشن سینمایی «شاهزاده روم» را با همین شعار در سینماهای کشور عرضه کرد که با موفقیت چشمگیری روبه رو شد.
وی با اشاره به برنامه «گروه هنر پویا» برای تولید آثار سینمایی با هدف «هر سال یک فیلم سینمایی انیمیشن برای گروه کودک و نوجوان»، بیان کرد: ما تلاش می کنیم به سمتی حرکت کنیم تا با معیارها و استانداردهای جهانی، در دنیا به عنوان یک کمپانی تولید انیمیشن شناخته شویم.
این تهیه کننده در پایان سخنان خود اظهار کرد: پویانمایی «فیلشاه» به 4 زبان انگلیسی، عربی، فرانسوی و فارسی منتشر خواهد شد.
در پایان هادی محمدیان کارگردان فیلم نیز به سختی های موجود در مراحل مختلف تولید اشاره کرد و گفت: پس از حضور در سینماهایی که در سطح کشور به نمایش عمومی «شاهزاده روم» اختصاص داده شده بود و آشنایی بیشتر با ذائقه های متنوع تماشاگران از جمله کودکان و نوجوانان سعی کردیم در «فیلشاه» برای هرچه بهتر شدن محتوا و تصویر و نزدیک شدن به حس و حال کودک و نوجوان از تجربه های کسب شده در اکران فیلم قبلی استفاده کنیم.
در خلاصه داستان «فیلشاه» آمده است: در جنگلی در آفریقا رییس گله فیل ها صاحب فرزندی می شود که همه انتظار دارند جانشین رییس گله باشد، اما برخلاف تصور همه فیلشاه بسیار دست و پا چلفتی است و هیکل گندهاش همیشه سبب تخریب و خرابکاری می شود… .
برخی عوامل اصلی تولید این پروژه عبارتند از مدیرتولید: مهدی پاکدل، جانشین تهیه: محمدجواد جنتی، دستیار تهیه و مدیر بازاریابی و تبلیغات: هادی اسماعیلی، تدوین: حسن ایوبی، موسیقی: ستار اورکی، صداگذاری و میکس: حسین مهدوی، سرپرست گویندگان: سعید شیخ زاده، سرپرست نورپردازی، رندر و کامپوزیت: مهرداد فرضی، سرپرست مدلسازی: رضا رضایی، سرپرست جلوه های ویژه: امیرعباس فیض، سرپرست انیمیت: محمدجلال رهبری پسندیده، سرپرست کاراکترستاپ: حسام الدین فیروزنیا و مدیر روابط عمومی: هادی فیروزمندی، مدیر رسانه های مجازی: وحید محرابیان.