به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی فاضلی در نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با مسئولان اتاق اصناف ایران بر لزوم حل مشکل واحدهای صنفی کشور از طریق حمایتهای عملی دولت و مجلس تاکید کرد.
فاضلی با تشکر از همراهی و همکاری اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سال گذشته برای 275 هزار واحد صنفی صدور و تجدید پروانه کسب داشتیم.
وی افزود: از آمار یاد شده 57 هزار پروانه کسب در قالب کارآفرینی است که ایجاد 150 هزار شغل را شامل می شود . همچنین رقم قابل توجهی باطلی پروانه کسب نداشتیم، اما تغییر شغل وجود داشت؛ تغییر شغل هم دو گونه بود که برخی فصلی و برخی تبدیل به شغل و یا فعالیت دیگر بودن که مهم این است تعطیلی نداشتیم.
فاضلی با انتقاد از آمار بالای واسطه گری غیرمطلوب در کشور، این مسئله را به زیان اقتصاد کشور خواند و گفت: متاسفانه شاهد نزول بنگاههای تولیدی و افزایش واسطهگری هستیم که برای اقتصاد کشور مطلوب نیست.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات صنوف از جمله مسایل مالیاتی حل شده است، افزود: در مواردی نیز مانند بحث مالیات صنوف تهران تا 65 درصد تعامل صورت نگرفته، اما هنوز در مورد 35 درصد مشکل وجود دارد که مربوط به قانون نیست و دخالت نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: اصناف برای ایجاد شفاف سازی در بحث مالیات، در نصب صندوق های مکانیزه اعلام آمادگی کردند و 9 ماه زمان صرف شد، تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم؛ اما ایجاد برخی حاشیهها سبب میشود، این اقدام ملی متوقف شود.
رییس اتاق اصناف ایران با اشاره به نامگذاری سال جاری به اقتصاد مقاومتی؛ تولید – اشتغال از سوی مقام معظم رهبری با بیان اینکه اصناف در حلقه آخر تولید قرار دارند، گفت: طی سال های گذشته واردات کالا کاهش یافته، اما در نگاهی مشاهده میکنیم که تولید با رکود مواجه شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد ، افزود: با اینکه همه کالاهای مورد نیاز در کشور به وفور وجود دارد اما قاچاق عرصه گسترده تری نسبت به واردات رسمی دارد.
فاضلی بر لزوم مبارزه با قاچاق کالا از مبادی ورودی تاکید کرد و گفت: اکنون برای مبارزه با قاچاق به جایی که کالا دپو شده ، مراجعه می شود در حالی که کسی به کانتینرهایی که از مبادی وارد می شود، کاری ندارد؛ لذا انتظار این است که مجلس در این زمینه کمک کند.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا اصناف را به عنوان سرمایه های ملی می دانند، خواستار تلاش برای بهبود فضای کسب و کار و تلاش مضاعف مسئولان ذیربط برای حل مشکلات اقتصادی کشور شد.
فاضلی به توانمندی اصناف تولیدی در صادرات نیز اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار ایران توانست در حوزه پوشاک و چرم وارد عرصه بین المللی شود و اکنون مراوداتی با کشورهای آلمان، ایتالیا و فرانسه در زمینه آموزش و طراحی مد و لباس انجام می گیرد.
وی افزود: در حال حاضر حدود 8000 اتحادیه صنفی در سراسر کشور فعالیت میکنند که برخی از آنها با کمترین هزینه اداره می شوند که امکان ندارد هیچ اداره و سندیکایی با این ارقام بتواند امور خود را ساماندهی کند.
فاضلی بر لزوم ساماندهی اتحادیه های صنفی کشور تاکید کرد و گفت: اگر نتوانیم اتحادیه ها را به روز کنیم، اصناف آسیب جدی می بینند. از سویی دیگر ادغام اتحادیه های صنفی همگن می تواند مشکلات را کمتر و صنوف را تقویت کند.
رییس اتاق اصناف ایران با انتقاد از بی توجهی به بخش غیردولتی اقتصاد در برنامه ششم توسعه ، خواستار اصلاحات لازم در این برنامه و توجه جدی به بخش خصوصی کشور و حل مشکلات اصناف شد.
وی گفت: قادر به حل مشکل بیکاری در بخش تولید به طورکامل نیستیم، اما میتوانیم با راهکارهایی مانند خدمات در بخش سبد گردشگری فعال باشیم.
فاضلی در پایان اظهار امیدواری کرد اصناف می توانند در سال جاری فرامین مقام معظم رهبری در مورد اشتغال را محقق کنند، اما در این زمینه نیاز به همراهی و کمک مجلس شورای اسلامی دارند.