به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، شوراي يكدست پنجم تهران يادآور شوراي اول است كه در فاصله كوتاهي سيل اختلافات و حاشيه ها به انتخاب 3 شهردار و در نهايت انحلال آن ختم شد.
با اعلام آراي اعضاي جديد شوراي اسلامي شهرها و روستاها، جنگ قدرت در تهران پيش از ساير شهرها آغاز شد. اصلاح طلبان كه ليست خود را پيروز كامل شوراي پنجم مي ديدند، فرصت را غنيمت شمرده و هر طيفي از اين جريان گزينه مورد نظر خود را به عنوان شهردار جديد پايتخت معرفي كرد. شهرداري تهران سازماني عمومي است كه داراي اختيارات و قدرت بسياري در حوزه مديريت شهري است و با امكانات رسانه اي،زيرساختي و فرهنگي واجتماعي كه در اختيار دارد مي تواند در حوزه هاي سياسي نيز تاثيرگذار باشد. به همين خاطر جريان اصلاح طلب به اين راحتي حاضر نيست بر سر اين پست با ديگران به تعامل بپردازد اما فشارها از بيرون آغاز شده و لابي گري هاي بي اماني ميان دولتمردان و زعماي اصلاح طلب در جريان است تا شهرداري انتخاب شود كه در راستاي منافع دولت دوازدهم نيز قرار گيرد.
يادآوري اين موضوع نيز خالي از لطف نيست كه در انتخاب هيات رئيسه مجلس دهم با وجود آنكه فراكسيون اميد محمدرضا عارف را براي رياست معرفي كرد اما دولتمردان يازدهم با رقيب وي يعني علي لاريجاني ائتلاف كردند و به آرزوهاي عارف پشت پا زدند. اين خطر در شوراي پنجم نيز احساس مي شود و هرچند تركيب شورا يك دست اصلاح طلب است اما وجود نمايندگان وابسته به كارگزاران و حزب اتحاد ملت، تركيب ناهمگوني را به نمايش مي گذارد كه حاشيه هاي آن از چند روز گذشته آغاز شده است.
نزديك به دوماه ديگر به شروع شوراي پنجم باقي مانده اما اختلاف بر سر انتخاب شهردار در روزهاي نخست خرداد به اوج رسيده است. اين اختلاف به حدي زياد بود كه فرمان ايست از سوي زعماي اصلاح طلب صادر شد ولي رسيدن اصلاح طلبان به آرزوي 14 ساله خود، باعث تعجيل در تعيين تكليف بهشت شده است.
مدعياني چون محسن هاشمي، مهرعليزاده، پرويز حناچي، عباس آخوندي، بي طرف، حاجي، صفايي فراهاني، مرعشي و ... به صف شده اند تا در بهشت را باز كنند. رقابت بي اماني شكل گرفته تا اعضاي شوراي پنجم را به سوي يك نام هدايت كنند. سطح اختلاف و زدو بندها به حدي بالا رفته كه ازهم اينك صداي ناخوشايند حاشيه سازي ها در شوراي اول به گوش مي رسد.
محسن هاشمی كه خود را مدعي شهردار شدن مي داند، براي جلوگيري از حاشيه هاي خطرساز بر سر اين مسير، از هم طيفي هاي خود خواست تا بحث شهرداري را فعلا كنار بگذارند و حداقل به سطح رسانه ها نكشانند: " لازم است که به سمتی نرویم که موضوع انتخاب شهردار از ابتدا باعث اختلاف بین اعضای شورای شهر شود و باید اجازه دهیم اعضای شورا در فضای آرام و سالم این موضوع را بررسی کنند و دلیلی ندارد از پیش فرضیاتی مطرح کنیم که باعث رد و بدل شدن حرفهایی شود که نگاه اختلافگرایانه را موجب شود."
اما موضوع شهردار پايتخت شدن به اين سادگي ها هم نيست كه كسي مانند محسن هاشمي وابسته به كارگزارن، در سكوت و آرامش به دنبال آن باشد چرا كه فعالين اصلاح طلب در لفافه به او هشدار داده اند كه به تعهد خود پايبند باشد.
محسن رهامي، به محسن هاشمي توصيه مي كند با وجود گزينه هايي مانند حناچي و مهرعليزاده در بيرون شورا، از خير شهردار شدن بگذرد: "در حال حاضر هم هاشمی یکی از گزینههای شهرداری است و با این پشتوانه که بیشترین رای را در شورای شهر آورده است، عقبه خانوادگی و سیاسی، تجربه مدیریت مترو گزینه مناسبی برای شهرداری است اما، از آنجا که اعضای لیست امید با امضای میثاق نامه تعهد دادهاند که عضویت شورا را ترک نکنند بهتر است ایشان هم پایبند به این تعهد بماند. من در جریان نیستم آقای هاشمی میثاقنامه را امضا کرده است یا نه اما، مهم تعهد کلی است . مهم این است که رعایت این میثاقنامه اخلاقی است."
با وجود اين اظهار نظر صداهاي ديگر نيز شنيده مي شود. علي صوفي، عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان، حضور هاشمي را در شهرداري خطرناك نمي داند: حضورمجدد چمران درشورای شهر بدون پشتوانه اصولگرایی،فردی وغیرتشکیلاتیست. رفتن هاشمی به شهرداری مشکلی برای مقاصد اصلاحطلبان ایجاد نمی کند. "
اين سطح از ناهماهنگي در شوراي يكدست اصلاح طلب فرصت بي نظيري را در اختيار لابي گر هاي دولتي قرار مي دهد تا گزينه مورد نظر خود را در اوج اختلافات به شوراي پنجم تحميل كنند. همان مساله اي كه در انتخاب رئيس مجلس دهم روي داد و با وجود توقعي كه اصلاح طلبان براي حمايت دولت از گزينه خود داشتند، لابي گرهاي دولت به سمت علي لاريجاني قش كردند.
ولي بايد اذعان كرد كه در طول يك دهه اخير توسعه و پيشرفت پايتخت با توجه به مديريت هماهنگ و كارآمدي پيش رفته كه حاشيه هاي جديد در شوراي پنجم مي تواند خط پاياني بر اين مسير توسعه زيرساخت هاي فرهنگي، اجتماعي و عمراني باشد. متاسفانه تجربه شوراي اول كه تركيب كاملا اصلاح طلب بود، مويد اين فرضيه است و بايد گفت كه روزهاي خوبي در انتظار شهروندان تهراني كه به مديريت كارآمد عادت كرده اند، نيست.
منبع: جهان نیوز