به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سعید طلوعی با اعلام این مطلب افزود: احداث پاتوق هاى محله یکى از گام هاى مدیریت شهرى در تحقق محله گرایى است.
وی با اشاره به احداث پاتوق محله در خیابان نامجو مقابل میدان میوه و تره بار به متراژ یکهزار مترمربع، تصریح کرد: 8 نقطه در حاشیه بزرگراه شهید صیاد شیرازی، سه نقطه در حاشیه بزرگراه امام علی (ع)، یک نقطه در تقاطع خیابان شهید مطهری و شهید مفتح شناسایی شده که پاتوق های محله در این نقاط احداث خواهد شد.
وی با اشاره به احداث پاتوق محله به متراژ 7 هزار و 700 مترمربع، خاطرنشان کرد: فضای سبز و بوستانهای کوچک محلی به گونه ای تجهیز و ساماندهی می شوند که فضای مطلوبی را برای گردهمایی غیررسمی اهالی و مشورت پیرامون مشکلات محله فراهم می کند و حتی باعث گفتگو و دید و بازدید بیشتر اهالی و تعامل آنان با یکدیگر نیز می شود.
شهردار منطقه 7 یادآور شد: پاتوق های محلی نقاطی هستند که در آنها ساماندهی عناصر محیطی و بهداشتی، محوطه سازی و بهسازی مسیر تردد شهروندان، عناصر اطلاع رسانی ( تابلوهای فرهنگی و آموزشی )، عناصر ترافیکی ، تاسیسات و تجهیزات شهری ، ایجاد و اصلاح فضاسازی محیطی ، ایجاد امنیت محیطی ، ایجاد غرفه های محلی ، عرضه فعالیتهای هنری خاص توسط خود اهالی محل ، انجام فعالیت های هنری و گرافیکی و ایجاد و توسعه یا ساماندهی تعاملات اجتماعی لحاظ می شود.
وی با بیان این که پاتوق های محلی سه مشخصه آرامش، خودمانی بودن و دنج بودن را با خود دارند و اصولا کانونهای اجتماعی هستند، عنوان کرد: هدف از ساماندهی پاتوق های محله، تلاش برای قوی شدن تعاملات اجتماعی و ارتقاء کیفیت محیط شهری است تا سرزندگی و حس تعلق به محله وامنیت اجتماعی محلات شهرمان تقویت شود.
همزمان با ولادت امام حسن مجتبي(ع)؛ برگزاري مراسم افتتاحيه مسجد اميرالمومنين(ع) در منطقه 7
همزمان با ماه مبارك رمضان و ولادت با سعادت امام حسن مجتبي (ع)، مسجد اميرالمومنين(ع) با حضور آيتالله جلالي خميني نماينده ولي فقيه در شرق تهران، حجتالاسلام و المسلمين صادق زاده مشاور شهردار تهران و رئیس مركز فعاليتهاي ديني شهرداري تهران، حجت الاسلام و المسلمين كرماني رئيس امور مساجد ناحيه شهيد بهشتي، حجت الاسلام و المسلمین طاهري فرمانده بسيج حوزه 185 شهيد كاوه، محمدرضا غلامی معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 7 و جمعي از مديران ارشد شهرداري این منطقه در ميدان شهيد نامجو افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه 7، در ابتداي اين مراسم معنوي، آيتالله جلالي خميني نماينده ولي فقيه در شرق تهران با اشاره به جايگاه مساجد در اسلام و جامعه، افزود: مسجد يكي از پايگاههاي مهم اجتماعي است كه نقش مهمي در حيات ديني و حتي در شئون اجتماعي،اقتصادي،سياسي و علمي مسلمانان دارد.
وي گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، مساجد نیز همانند دوران صدر اسلام جایگاه واقعی خود را پيدا كرده و به عنوان پايگاه ارتباطي مردم در شرايط حساس نهضت اسلامي، ضمن انسجام نيروهاي مردمي، موجب برقراري حكومت اسلامي بر محور سفارشات و رهنمودهاي آن پير فرزانه شد.
نماينده ولي فقيه در شرق تهران تأكيد كرد: مساجد به عنوان خانه خدا متعلق به همه مردم بوده و جاي خوشحالي است كه در جوامع امروزي با وجود جنگ نرم به وسيله رسانه،ماهواره و فناوري هاي ارتباطي، شاهد حضور باشكوه مردم به ويژه جوانان در اين مكان مقدس و تلاش آنها براي پاسداري از ارزشها و آرمانهاي اسلام و انقلاب هستيم.
آيتالله جلالي خميني ساخت مسجد را از كارهاي خير، حسنه و ماندگار دانست و اظهار داشت: مسجد سازي در دين اسلام از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده كه در قرآن كريم نيز درباره كساني كه به آبادي مسجد ها مي پردازند، چنين مي فرمايد: "جز اين نيست كه مساجد خدا را آن كس آباد مىكند كه به خدا و روز واپسين ايمان داشته باشد و نماز بگزارد و زكات بپردازد و جز از خدا نترسد. اميد است كه اينان از رهيافتگان باشند". بنابراين ساخت مسجد توفيقي است كه نصيب هر كسي نميشود.
به گفتهي وي مسجد و امام جماعت آن ميبايست به مشكلات مردم واقف بوده و با اجراي برنامههاي ويژه از جمله راه اندازي تشكيلات قرض الحسنه در مسير حل گرفتاري شهروندان و كاهش آسيبهاي اجتماعي گام بردارد. اميد است با تلاش مسئولين و امامان جماعت و همچنين خيرين بتوانيم در ساخت و تفهيم نقش و جايگاه مساجد در جامعه اسلامي كوشا باشيم.
در ادامه اين مراسم پرفيض حجت الاسلام و المسلمین طاهري فرمانده بسيج حوزه 185 شهيد كاوه ضمن تشكر از توجه ويژه شهرداري منطقه 7 نسبت به ساخت مساجد و همچنين همكاري در احداث مسجد اميرالمومنين(ع)، تصريح كرد: تعامل بسيج و مسجد بركات زيادي داشته و از عوامل مهم احياء اين مكان مقدس است.
وي با اشاره به نقش كليدي مساجد در تربيت كودكان و نوجوانان، يادآور شد: مساجد علاوه بر اين كه مكاني مقدس براي دعا، نيايش و عبادت محسوب ميشوند،كانون تعليم و تربيت و فعاليتهاي آموزشي و فرهنگي نيز هستند. چرا كه اين مكان معنوي، با ياري رساندن به والدين و تمامي دستاندر كاران تربيتي، راه گشاي بسياري از مشكلات كودكان، نوجوانان و جوانان بوده و موجب تقويت باورهاي مذهبي و اعتقادي آنها شده است.
حجت الاسلام و المسلمین طاهري با بيان اين مطلب كه مسجد اميرالمومنين (ع) به نام مولي الموحدين امير مومنان حضرت علی(ع) متبرك شده است، تأكيد كرد: آشناسازي شهروندان به ويژه جوانان با سبك زندگي و جايگاه عظيم اميرالمومنين (ع) يك امر واجب محسوب ميشود كه اميدوارم با احداث اين مسجد در مركز پايتخت بتوانيم تا حد بسياري در جذب جوانان به اين پايگاه خدايي و دوري جامعه از هجمههاي فرهنگي مثمر ثمر باشيم.
در بخشي ديگر از مراسم نيز محمدرضا غلامي معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري منطقه 7 ضمن تشكر از كليه دستاندركاران و همياران خير براي احداث مسجد اميرالمومنين (ع)، خاطرنشان كرد: مساجد خانههاي خدا بر روي زمين هستند و بانيان آن نزد پروردگار متعال جايگاه ويژهاي دارند.
معاون امور اجتماعي و فرهنگي منطقه 7 اظهار داشت: اين مسجد با مساحت 340 مترمربع و زيربناي يك هزار و 200مترمربع، داراي 4 و نيم طبقه بوده كه طبقات آن شامل محل اقامه نماز برای بانوان و آقایان به صورت طبقات مجزا، سالن مجالس، قرض الحسنه و دفتر بسیج، آشپزخانه و سرویس بهداشتی است.
غلامي تصريح كرد: مسجد اميرالمومنين (ع) به دلیل موقعیت مکانی واقع شده در مرکز شهر تهران، از دستیابی محلی مطلوبی برای شهروندان برخوردار است که انشاالله به بركت نام امير مومنان، بتوانيم فرهنگ نماز را در تمامي شئونات زندگي مان رواج داده و در مسير جذب مردم به ويژه نسلهاي آينده به اين پايگاه معنوي و فرهنگي نقش آفريني كنيم.
در پايان نيز كفاشيان نماينده هيأت امناي مسجد از كليه خيرين و مديران ارشد شهري تشكر و قدرداني كرد و ضمن اقامه نماز مغرب و عشاء، با برپايي سفره كريم اهل بيت(ع) از نمازگزاران و روزهداران حاضر در مراسم پذيرايي شد.