به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سازمان حفاظت محیط زیست در آمارگیری روزانه خود شاخص کیفی هوای کلانشهرها و مراکز استانها در 24 ساعت گذشته منتهی به ظهر امروز (یکشنبه 21 خرداد ماه ) را بهطور کامل مورد بررسی قرار داد.
بر اساس گزارشهای مرکز کنترل و پایش محیط زیست کشور، شاخصهای ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون و آلایندههای جوی در مرکز استان خوزستان (اهواز) بیشتر از حد انتظار وجود داشته و به همین اساس اهواز با شاخص 122 در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت.
ناسالم شدن کیفیت هوای اهواز در حالی است که کیفیت هوای این شهر در روز گذشته نیز به شرایط ناسالم برای گروههای حساس رسید وشاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون 110 شده بود.
طبق گزارشهای بهدست آمده 17 مرکز استان، شرایط مناسبتری را داشتند و کیفیت هوای آنها در شرایط سالم قرار گرفت و ساکنان این استانها که تهران نیز جزو آنان بود بهسبب وزش باد موقتی و عدم وارونگی دما هوای بهتری را استنشاق کردند.
اما کیفیت هوای هفت مرکز استان کشور در شرایط پاک قرار گرفت که رشت با شاخص 26 پاکترین مرکز استان کشور نام گرفت.همچنین امروز شهرکرد با هفت درجه بالای صفر خنکترین و اهواز با 49 درجه بالای صفر گرمترین نقاط کشور بودند.
بنابر تمهیدات اندیشیده شده از سوی مسئولان اگر شاخص عددی ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون بین 50 تا 100 باشند شرایط کیفیت هوا سالم است و شرایط ناسالم برای گروههای حساس نیز به میانگین عددی 100 تا 150 تعلق میگیرد اما اگر اعداد از 150 تا 200 قرار گیرند به این شرایط کیفیت هوا وضعیت قرمز یا شرایط اضطرار گفته میشود و کیفیت هوا در این میانگین برای همه افراد ناسالم خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، در ایام انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، در جریان سفر روحانی به خوزستان، عدهای که به استقبال وی زفتند این شعار را سر دادند:« اهواز هوا ندارد اما هوای روحانی را دارد.» به نظر میرسد مردم خوزستان کمکاریهای دولت روحانی را در ۴ ساله ابتدایی دولت پذیرفته و به ادامه این شرایط تن در دادهاند. لذا به نظر میرسد این شرایط هوایی آلوده برای مردم خوزستان تداوم داشته باشد.