اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مهران صولتی هشجین، دانشیار مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص گواهی HSE اظهار داشت: بخش بزرگی از دوران تحصیلی دانشجویان، به ویژه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشتههای مهندسی، در آزمایشگاههای تحقیقاتی و به انجام فعالیتهای تجربی میگذرد از این رو یکی از پیشنیازهای مهم کار تحقیقاتی، کار کردن در شرایط ایمن و بهداشتی است.
وی با بیان اینکه فقدان شرایط ایمن میتواند به هزینههای گزاف جانی و مالی منجر شود، اظهار داشت: ریسکهای نسنجیده و غیرضروری عامل بسیاری از حوادث در آزمایشگاههای مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی است. گاه این امر عمدی اتفاق میافتد، یعنی فرد با وجود دریافت آموزشهای لازم، قوانین ایمنی را به دلایلی زیر پا میگذارد. ولی در بسیاری از موارد بروز حوادث و آسیب ناشی از ناآگاهی و آموزش ناکافی است.
به گفته مدیر گروه بیومتریال دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جدیگرفتن خطر، پایه و اساس کار ایمن در محیطهای آزمایشگاهی است. هیچ خطری نباید دستکم گرفته شود.
صولتی ادامه داد: رعایت ایمنی و قراردادن خود و دیگران در شرایط ایمن نیازمند تجربه است. ولی چگونگی ایمن کارکردن را نباید به خود فرد سپرد تا بر اساس تجربیات شخصی خود آن را بیاموزد، زیرا این تجربیات گاه به بهای صدمات جبرانناپذیر به دست میآیند.
وی با بیان اینکه دانشجویان و پژوهشگران باید برای ایمنی در آزمایشگاهها به صورت روشمند آموزش ببینند، تاکید کرد: با استفاده از شیوهنامهها و استانداردها و پروتکلها، می توان از بسیاری از حوادث دلخراش و ناگوار در محل کار و تحصیل پیشگیری کرد و کارایی آزمایشگاههای تحقیقاتی را افزایش داد.
دانشیار مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: متاسفانه در مقاطع تحصیلی مختلف، در کنار حجم عظیمی از مطالب علمی که در قالب درسهای گوناگون ارائه میشود، به طرزی شگفتآور آموزش نحوه کار ایمن و بهداشتی در آزمایشگاه جایی ندارد و نهایتا و به صورت حاشیه و فرعی در کنار موضوعات دیگر به آن پرداخته میشود.
وی ادامه داد: خوشبختانه اخیرا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به همت مرکز بهداشت دانشگاه، گروه بیومتریال دانشکده مهندسی پزشکی و نیز معاونت پژوهشی دانشکده مهندسی پزشکی، این امر در اولویت مسئولان ارشد دانشگاه قرار گرفته است.
صولتی اظهار داشت: در نتیجه این توجه، از دی ماه سال گذشته تاکنون چهار دوره آموزش ایمنی و بهداشت کار در آزمایشگاه توسط مرکز بهداشت دانشگاه و با کمک آزمایشگاه نانوبیومتریال دانشکده مهندسی پزشکی به طور رایگان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از دانشجویان پس از شرکت در دوره آموزشی و موفقیت در آزمون مربوط، گواهینامه رسمی HSE صادرشده توسط مرکز بهداشت دانشگاه صنعتی امیرکبیر دریافت کردهاند، گفت: با توجه به اهمیت و ضرورت این مقوله، در نظر است که در آینده نزدیک دورههای دیگری نیز برگزار شود.
وی بیان کرد: به جهت تاکید بر اهمیت موضوع ایمنی، گروه بیومتریال صدور مجوز کار در آزمایشگاههای گروه را منوط به کسب این گواهی کرده است. معاونت پژوهشی دانشکده مهندسی پزشکی نیز در حال پیگیری است تا کسب این گواهی به طور رسمی شرط ورود به و فعالیت در آزمایشگاههای دانشکده باشد.
به گفته مدیر گروه بیومتریال دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص گواهی HSE، امید است که با پیگیری رئیسه دانشگاه به این مهم، آموزش ایمنی به عنوان یک پیشنیاز قطعی فعالیتهای تحقیقاتی و فناوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به رسمیت شناخته شود و به طور گسترده و فراگیر در سطح دانشگاه به آن عمل شود.