به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا رستمی با اشاره به اینکه معاونت جوانان در طی این ۲ سال سعی کرده است تسهیل بخش حضور جوانان در موضوعات مرتبط با خودشان باشد، گفت: برنامه ریزی جدی داریم تا به سمت تشکیل سازمانهای مردم نهاد جوانان با کارکرد پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مداخله خود جوانان حرکت کنیم.
وی افزود: ۱۷ سازمان مردم نهاد تا امروز مجوز دریافت کردند و ۵۷ سازمان مردم نهاد جوانان درخواست دادند که به زودی مجوزهای آنها نیز صادر می شود.
رستمی گفت: به جهت اینکه این سازمان ها بتوانند کارکرد درست خود را در راستای این مسئله داشته باشند که این کارکرد عمدتا با رویکرد پیشگیرانه است، برنامه های متنوعی نیز دیده شده است که از جمله آن می توان به کارگاههای توانمندسازی اعضای سازمان مردم نهاد جوانان اشاره کرد که ۸۴ کارگاه در سال ۹۵ در کشور درخواست شد که به دلیل کمبود اعتبار،ا ۲۶ کارگاه را حمایت کردیم که در این کارگاهها هم ۱۶هزار و ۶۴۰ نفر شرکت کننده داشتیم، ان شالله در سال جدید این موضوع می تواند با قوت و قدرت بیشتری دنبال شود.
وی درباره حمایت های مالی از این دوره ها نیز گفت: نزدیک ۳۰۰ میلیون تومان حمایت از این کارگاه ها را داشتیم که این میتواند با تزریق و حمایت بیشتر توسعه پیدا کند. در بخش حمایت از طرحهای خود سازمان های مردم نهاد بعد از گذراندن دورههای توانمندسازی ما از سمن ها میخواهیم که طرحهایی را ارائه دهند.
معاون ساماندهی امور جوانان با اشاره به اینکه در مجموع ۱۷۸ طرح در کشور در خصوص پیشگیری از اعتیاد توسط سازمان های مردم نهاد ارایه شده است، گفت: با توجه به بودجه ای که داشتیم توانستیم از ۶۳ طرح از میان این ۱۷۸ طرح را حمایت کنیم که مجموعا ۷۰۰ میلیون تومان شده است و در این ۶۳ طرح مجموعاً ۷۸ هزار و ۷۶۶ نفر ساعت در طرحهایی که خود سمن های جوانان برگزار کردند، مشارکت داشته اند.
وی در ادامه گفت: این اقدامات مستقیم ما در موضوع آسیب های اجتماعی است که با حمایت و کمک سازمان های مردم نهاد جوانان صورت می پذیرد. در کنار این اقدامات مستقیم اقدامات غیر مستقیم دیگری نیز مثل برگزاری جشنوارههای متعدد فرهنگی، نشاط آفرین و امید بخش را دنبال می کنیم.
رستمی با اشاره به جشنواره های امید و نشاط که در اردیبهشت ماه و در سراسر کشور برگزار شد و بیش از ۲۰۰ هزار نفر در آنها شرکت داشته اند، گفت: با برنامه ریزی های که صورت گرفته است سالیانه ۶ جشنواره سراسری در کشور به همین ترتیب برگزار می شود و در کنار همین جشنواره ها برنامههای سالیانه فراغتی است که در ۹ محور هر سال ابلاغ و اعلام میشود و بودجه هم برای آن مشخص میشود.
وی افزود: یکی از دیگر موضوعاتی که می تواند به کاهش آسیب های اجتماعی در کشور کمک کند، موضوع گردشگری جوانان است که باز به عنوان موضوعات پیشگیرانه به صورت های متنوعی با شکل های ارزان تری دنبال شده و برگزار میشود.
معاون ساماندهی امور جوانان با تاکید بر نقش خود جوانان و تسهیل گری دولت در این فضا سازی برای جوانان گفت: اگر ما کاهش آسیب های اجتماعی و خاصه موضوع پیشگیری از مصرف مواد مخدر را به سمت مشارکت خود جوانان نبریم، هم در فهم این مسئله و هم در اقدامات اجتماعی شاید خیلی توفیقی به دست نیاوریم.
وی گفت: هر جا جوانان آمدند در نقش لیدر های جامعه محلی خود و از طریق سمنها طرح و برنامه اجرا کردند هم اقبال بیشتر و هم بازخوردهایی که دریافت کردیم موثرتر و موفقیت آمیز تر بوده و هر جا ما به عنوان دولت مداخله کرده ایم این اتفاق کم اثر تر بوده است. باید تلاش کنیم حضور سازمان های مردم نهاد جوانان در نقش دولت حامی در سایه پر رنگ تر از دولت رسمی در مدیریت جامعه نقش بازی کند.
رستمی در ادامه با اشاره به برخی پژوهش ها و مصاحبه های که در این رابطه صورت گرفته است، گفت: ۸۲ درصد اولین مصرف، زیر ۳۰ سال صورت می پذیرد و از طرف دیگر این طور که بررسی ها نشان می دهد ۴۲ درصد هم زیر ۱۹ سال است. این وضعیت، وضعیت خاصی برای جامعه جوان ایجاد کرده است و می طلبد نگاه های ویژه و البته متفاوت تری به این موضوع داشت.