اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رهبر معظم انقلاب بارها در دیدارهای خود تاکید کرده اند که «تشکل های یک بار مصرف پیاده نظام احزاب هستند»؛ بنابراین آرمانخواهی، مطالبهگری، عدالتخواهی و نقد منصفانه از جمله ویژگیهای جنبش دانشجویی است که اگر این موارد به فراموشی سپرده شود دانشگاه ابزاری در دست جریانات سیاسی قرار میگیرد.
جریانهای دانشجویی در این روز به جای اینکه در راستای خواستههای مردم حرکت کنند، به خواستههای احزاب تن دادند و به نوعی به اهرم احزاب تبدیل شدند.
دانشجویان و جریانات دانشگاهی نباید پیاده نظام یک جریان یا حزب خاص شوند
علیرضا نعمتی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص حادثه ۱۸ تیر ۷۸ گفت: این انقلاب در عمر تقریبا ۴۰ ساله با فراز و نشیب های بسیار فراوانی روبه رو بوده و توانسته است از همه آن ها با عنایت خاصه ولی امر مسلمین جهان حضرت صاحب الزمان (عج) با سربلندی بیرون آید که از جمله این حوادث، حادثه کوی دانشگاه سال ۷۸ است.
وی با بیان اینکه حوادث کوی دانشگاه ۷۸ را باید فراتر از تظاهرات دانشجویی و یکسری خسارات به دانشگاه و اماکن عمومی دانست، تصریح کرد: این حادثه، حادثه ای نبود که یکدفعه و صرفا در اعتراض به تعطیلی روزنامه سلام اتفاق بیفتد؛ بلکه با لیدری افرادی خاص در پشت پرده و کاملا سازماندهی صورت گرفت.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در روند آن چند روز چند دسته حضور داشتند؛ یکسری از مسئولان دولتی و مطبوعاتی که با حضور خود التهابات را تشدید می کردند و باعث تحریک احساسات دانشجویان می شدند که برای این عده جز فتنه گر و منافق لفظ دیگری نمی شود اطلاق کرد؛ گروهی دیگر که از بیرون وارد کوی شده بودند که بیشتر دانشجویان اخراجی بودند که این افراد هم بله قربان گوی پشت پرده این حوادث بودند.
وی افزود: عده ای دیگر هم از دانشجویان بودند که بدون اینکه تحقیق کنند و موضوع را درک کنند، برخورد احساساتی را بر مواجهه عقلانی ترجیح دادند و فریب خورده و وارد این قضایا شده بودند؛ البته ناگفته نماند که تشکل هایی هم بودند که کلید این حادثه را آنها زدند و پیاده نظام یک حزب خاص شده بودند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: دانشجویان و جریانات دانشگاهی به هیچ وجه نباید پیاده نظام یک جریان یا حزب خاص شوند؛ بلکه باید موذن جامعه و مردم باشند. دانشجویان باید افراد و احزاب را بشناسند و زمانه خود را درک کنند و فریب یکسری افراد سودجو را نخورند.
مسئولان دانشگاه ها باید از تشکل های انقلابی حمایت کنند
غلامی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان نیز با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بارها در دیدارهای خود تاکید کرده اند که تشکل های یک بار مصرف پیاده نظام احزاب هستند، گفت: آرمانخواهی، مطالبهگری، عدالتخواهی و نقد منصفانه از جمله ویژگیهای جنبش دانشجویی است که اگر این موارد به فراموشی سپرده شود دانشگاه ابزاری در دست جریانات سیاسی قرار میگیرد.
وی با بیانی اینکه در سال ۷۸ نیز تشکل های دانشجویی درگیر مسائل حزب و حزب بازی شده بودند که منجر به حادثه کوی دانشگاه شد، بیان داشت: به نظر می رشد که مسئولان دانشگاه ها باید از تشکل های انقلابی که مشغول فعالیت های فرهنگی در دانشگاه هستند حمایت کنند؛ اما این در حالی است که متاسفانه دیده می شود که برخی دانشگاه ها از فعالیت های جناحی برخی تشکل ها حمایت می کنند که این مسئله هم به ضرر دانشگاه و هم جامعه است.
دانشجویان باید بصیرت سیاسی خود را افزایش دهند
امیری سینا، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینای همدان با بیان اینکه ماجرای ۱۸ تیر ۷۸ درست همان آفتی بود که رهبر معظم انقلاب بارها از آن صحبت کردند و در رابطه با آن تذکر دادند، گفت: همانگونه که رهبری گفتند: باید مراقب باشید، دانشگاهها به باشگاههای احزاب تبدیل نشوند»، در ۱۸ تیر همین عامل باعث ایجاد فتنه شد.
وی افزود: یک نکته مهم که ۱۸ تیر ۷۸ در بر دارد، این است که جریانهای دانشجویی به جای اینکه در راستای خواستههای مردم حرکت کنند، به خواستههای احزاب تن دادند و به نوعی به اهرم احزاب تبدیل شدند؛ ولی اگر در راستای خواستههای مردم حرکت میکردند هرگز اتفاق ناخوشایندی رخ نمیداد.
امیری سینا با تاکید بر اینکه بزرگترین درس حادثه ۱۸ تیرماه ۱۸ برای جریان های دانشجویی این بود که نباید دانشگاه را تبدیل احزاب و افراد سیاسی کنند، گفت: دانشجو باید بصیرت و اطلاع سیاسی خود را افزایش دهد، تا عده ای از فضاهای سیاست زده سوء استفاده نکنند.
غائله ۱۸ تیر ۷۸ و فتنه ۸۸ از یک چشمه، سو میگرفتند
افشارنسب، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی قم نیز با اشاره به غائله ۱۸تیر سال ۷۸ گفت: در آن زمان مجلس پنجم در اوایل سال سوم دوره نمایندگی با پی بردن به ضعف، طرح تغییر و اصلاح کلیات قانون مطبوعات را مورد بررسی قرار داد که این تصمیم مجلس، به بهانه محدود شدن آزادی مطبوعات با مخالفت وزیر ارشاد دولت وقت روبرو شد. پس از این تصمیم، مطبوعات زنجیرهای از جمله روزنامه سلام با هدف کوتاه آمدن مجلس از تصمیم خود فضایی جنجالی را به وجود آوردند. آنها با استفاده دروغین از بحث قتلهای متعدد در کور دانشگاه تهران بر احساسات دانشگاهیان سوار شدند و پس از آن با آدرس غلط دادن به مردم مبنی بر ناکارآمدی نظام موج سواری و خود را اپوزسیون نظام معرفی کردند. اما هیچ اشارهای نکردند که بخش قابل توجهی از عدم پاسخگویی به مطالبات قانونی مردم مدیریت غلط خوشان است.
وی در ادامه تصریح کرد: باید از این مباحث تاریخی درس گرفت، همین چند روز پیش منافقین در نشست پاریس به همراه سران آمریکاییشان اقرار کردند که ما دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی هستیم و جمهوری اسلامی ایران چهلمین سالگرد خود را نخواهد دید، و ما بودیم که آشوبهای ۸۸ را برپا کردیم. غربگراها در ایران باید پاسخ این اظهارات منافقین و دشمنان مردم ایران را بدهند که آشوبهای آنها در سال ۷۸ و ۸۸ چه نسبتی با مقاصد سوء دشمنان ایران اسلامی دارد؟ این جریان غربگرا با ایجاد بدبینی در مردم سعی دارند رای قشری که بصیرت سیاسی کاملی ندارند را جذب کنند، اما مردم باید آگاه باشند که جریانات ۷۸ و ۸۸ از هم جدا نیستند ما باید مواضع منافقین و مریم رجوی را بشناسیم، و بدانیم که چگونه در بزنگاهها دشمن سوء استفاده خودش را کرده است و ما نباید دوباره در سالهای آتی چنین ضرباتی بخوریم.
مهمترین درس ۱۸ تیر برای دانشجویان دوری از سیاسیکاری است
کریمی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان بوشهر نیز با اشاره به سالروز حادثه ۱۸ تیر گفت: آنچه که آفات جنبش دانشجویی است عبارت است از دچار شدن به ابتذال، بی تفاوتی و نفوذپذیری در مقابل فرهنگ های بیگانه و مضر، آسیب پذیری در مقابل لغزش ها و انحرافات فکری و همچنین مهمترین آفت که آلت دست جریانات سیاسی شدن و سیاسی کاری در دانشگاه است.
وی افزود: دانشجو به طور طبیعی روشنفکر است؛ اما گاهی اوقات ایده و انگیزه خاصی ندارد و آلت دست یک جریان و یک گروه سیاسی کار قرار میگیرد که آنها از او چماق می سازند و به سر هر کسی که می خواهند می زنند. این سوء استفاده ها بسیار خطرناک است. این همان آفتی است که ۱۸ تیر ۷۸ دانشجویان به آن دچار شدند و آن قضایا را پیش آوردند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان بوشهر تصریح کرد: مهمترین درسی که دانشجویان از این فضاها و بلواهایی که در تاریخ ثبت شده است باید بگیرند این است که به دور از هیجانات کاذب و منحرف کننده و به دور از سیاسی کاری، در فضایی آرام و با وحدت و فکری روشن برای مشکلات کشور چاره جویی کنند که این می تواند یکی از مصادیق آتش به اختیاری باشد که مقام معظم رهبری فرمودند.
برخی مسئولان دانشگاه را پاتوق سیاسی هم فکران خود کردهاند
علی جهرمی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به حادثه کوی دانشگاه گفت: در طول عمر با برکت انقلاب اسلامی، نظام ما با فراز و نشیب های زیادی روبرو شده که که در هر کدام نظام اسلامی با عبور از آن آبدیده تر، قوی تر و پویا تر شده است.
وی با بیان اینکه فتنه سال ۷۸ یکی از این فراز و فرودهایی است که با بازخوانی آن درس ها و عبرت های زیادی برای جریان انقلاب به دست می دهد، افزود: در فتنه ۷۸ جریان های ورشکسته سیاسی با کمک بعضی جاهلان و مغرضان داخلی به حساب خود قصد براندازی داشتند و در راه رسیدن به این هدف از دانشجویان سوءاستفاده کردند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: نباید از وظیفه مسئولان دانشگاه غافل شد. متاسفانه بعضی مسئولان دانشگاه را پاتوق سیاسی هم فکران خود کرده اند و از نقش خطیر دانشگاه در تعلیم و تربیت نسل آینده نیروهای انقلاب و نظام غافل شده اند. مسئولان باید به جای سیاسی بازی به وظیفه خود عمل کرده و راه را برای رشد بینش سیاسی دانشگاه باز کنند.
شعار فتنهگران در سال ۷۸ و ۸۸ با ضدانقلاب هماهنگ بود!
مستعلی، دبیر انجمن مستقل دانشجویان دانشگاه اراک در مورد غائله ۱۸ تیر سال ۷۸ گفت: موضوع مهمی که در ابتدا مطرح میشود این است که دشمنان داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران هر بار علیه ایران بهانهای را با ابزارها و امکانات خودشان دستاویز میکنند که در غائله کوی دانشگاه تمرکزشان روی سرمایههای نظام یعنی دانشجویان بود تا از طریق جریان دانشجویی آن را به دیگر قسمتهای جامعه بکشانند.
مستعلی افزود: نکتهای جالب است اینکه در تمام این اتفاقات و مشابه آن یعنی سال۸۸ اصلاحطلبهای لیبرال دستاویز واقع شده و همیشه جزو امکانات دشمن واقع شدهاند، امروز منافقین در نشست پاریس علنی عنوان میکنند که در قضیه فتنه ۸۸ دست داشتند و دیگر سران فتنه نمیتوانند آنرا انکار کنند.
دبیر انجمن مستقل دانشجویان دانشگاه اراک تصریح کرد: اتفاقات کوی دانشگاه در سال ۷۸ و قضیه فتنه در سال۸۸ حاوی دو نکته اساسی است: اول اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران قانون را سرلوحه کار خود قرار داده و در مورد متخلف و مجرم هیچگونه اغماضی نمیکند و در این قاطعیت هیچ تفاوتی بین اشخاص،احزاب و ...نیست. دوم اینکه جمعبندی ما از اتفاقاتی نظیر کوی دانشگاه این است که تمام این بهانهها مانند بسته شدن روزنامه و تخلف در انتخابات هدفی جز آسیب به نظام و اصل ولایت فقیه ندارند و در جریان کوی دانشگاه تهران در سال ۷۸ هم، آشوبها را به سرکردگی روزنامه سلام از تصویب قانونی در مجلس پنجم در مورد عملکرد مطبوعات به بهانه قبض آزادی شروع کردند اما در نهایت شعارهایشان با ضدانقلاب یکی شد و به حمله به ارکان نظام اسلامی چون ولایت فقیه رسید.
امیدواریم دولت با انتخاب وزیر جدید به فضای سیاست زده دانشگاه ها پایان دهد
علی ریاحی، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با بیان اینکه یکی از ویژگی های جریان جنبش دانشجویی مستقل بودن و عدم وابستگی به جریانات و گروه های سیاسی است، گفت: جریان های دانشجویی باید به این مهم توجه داشته باشند که هویت و حریت دانشجویی خود را حفظ کنند و ملعبه و بازیچه احزاب سیاسی قرار نگیرند.
وی با اشاره به اینکه دانشجو و دانشگاه دارای رسالت های مختلفی است، افزود: یکی از رسالت های جریان دانشجویی بحث تولید علم، پیشرفت و بیان مطالبات واقعی مردم و همچنین گفتمان و تصمیمسازی بری مسئولان در قبال امور جاری کشور است نه اینکه خودش ابزاری برای انجام و عمل تصمیم های مسئولان کشور شود؛ این درحالی است که متاسفانه در فضای دانشگاهی از دهه ۷۰ و ۸۰ به این طرف، شاهد عدم پختگی جریان دانشجویی هستیم.
ریاحی با تاکید بر اینکه هر زمان که جریان دانشجویی دچار سیاسی بازی شد، از همان جا نیز دچار انحراف و سقوط شد، گفت: یکی از وظایف جنبش دانشجویی، بحث تولید علم و دانش است که فضای سیاست زدگی باعث کاهش رشد علمی کشور می شود و متاسفانه دولت فعلی نیز بحث سیاست زدگی در دانشگاه ها را دنبال می کند که امیدوارم این مسیر در دولت دوازدهم با انتخاب وزیر جدید تغییر کند.
آشوبگران ۱۸ تیر ۷۸ و فتنه ۸۸ هرگز حاضر نشدند با جریان ضد انقلاب مرزبندی کنند
منصوربیگی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان در مورد قائله ۱۸ تیر گفت: بدون تردید وقایع سال ۷۸ و حوادثی که در کوی دانشگاه رخ داد یکی از نقاط حساس تاریخ ایران اسلامی است که طی آن عناصر ضد انقلاب و دشمنان خارجی سعی در ایجاد آشوب و ضربه زدن به میهن عزیزمان داشتند. روزنامههای زنجیرهای آن سالها همچون روزنامه سلام که کاری جز مسموم کردن فضای مطبوعاتی کشور نداشتند، با توجه به جرم واضحی که مرتکب شده بودند و اسناد طبقهبندی شده را انتشار داده بودند و محکومیت و تعطیلی یکی دو مورد از آنها یک امر کاملا قانونی و به حق بود.
منصوربیگی تصریح کرد: متاسفانه دیدیم که به بهانه این اقدام در دانشگاه تهران که در آن ایام در اثر تحرکات عوامل افراطی خصوصا گروهک نهضت آزادی اوضاع مناسبی نداشت، اعتراضاتی شکل گرفت. با هدایت و تحریک عوامل افراطی و ضد انقلاب این اعتراضات بیشتر شکل آشوب به خود گرفت و به خارج کوی دانشگاه کشیده شد و منجر به وارد شدن خسارتهای گسترده به اموال عمومی گردید.