اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی در نشست خبری دومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادین و پزشکی باز ساختی که صبح امروز در ساختمان معاونت علمی برگزار شد، گفت: این جشنوراه شامل قسمت های مختلف نظیر کنگره بین المللی، کارگاه آموزشی، نمایشگاه های شرکت های دانش بنیان، برنامه های کانون اندیشه نوآوری، جایزه ملی، بخش دانش آموزی، رویداد استارت آپ و فن بازار می باشد. از تمام فعالیت های حوزه سلول های بنیادین در طول یک سال تجمیعی صورت می گیرد تا این جشنواره برگزار شد.
وی افزود: 20 کارگاه در تهران برگزار شده که از آن استقبال خوبی شده است و این کارگاه ها در منطقه های مختلف تهران نظیر دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه های دیگر و موسسه رویان برگزار شده برگزاری چنین کارگاه هایی باعث می شود در همه فعالین حوزه نشاط و انگیزه زیادی ایجاد می شود و مخاطبین زیادی را جذب کرده است.
حمیدیه تصریح کرد: از کارگاه های ویژه می توان به کارگاه ژن درمانی و استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در بیمارستان بقیه الله اشاره کرد و هم چنین کارگاه مهندسی بافت و کارگاه استفاده از سلول های فیبروپلات نیز استقبال زیادی شده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی بیان داشت: رویداد استارت آپ نیز 19 تا 21 تیر ماه در دانشگاه تهران برگزار می شود که این دومین استارت آپ می باشد البته در برگزاری اولین استارت آپ مخاطبان زیادی جذب شدند.
وی با اشاره به جایزه ملی در این جشنواره گفت: جایزه های ملی در حوزه های مقاله، پایان نامه های برتر، ایده و اختراع پیشکسوت به برگزیدگان اهدا می شود که از شش ماه گذشته استارت این کار زده شده و نفرات برگزیده در انتهای همین هفته نهایی شده و در قسمت پیشکسوتان به دو نفر جایزه اهدا می شود.
حمیدیه در ادامه بیان داشت: شرکت های دانش بنیان در حوزه سلول های بنیادین از مرز 70 شرکت گذشته و تعداد محصولات نیز بالای 350 محصول می باشد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به بخش دانش آموزی جشنواره توضیح داد: در بخش دانش آموزی دومین دوره المپیاد سلول های بنیادی اهدا می شود و امسال جوایز کسانی که به مرحله دوم راه پیدا کردند اهدا می گردد، در محل برگزاری جشنواره که سالن اجلاس سران می باشد مختص بخش دانش آموزی قرار داده ایم. در استان های البرز، فارس و کرمان پژوهش سرای سلول های بنیادین فعال است.
وی با اشاره به حضور دانشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور گفت: سال گذشته تجربه خوبی در جذب دانشجویان ایرانی مقیم خارج کشور داشتیم و ستاد در جهت اهداف معاونت علمی به این کار اهتمام زیادی می ورزد، برهمین اساس 180 نخبه مقیم خارج از کشور را تا پسادکترا توانسته ایم اطلاعاتشان را جمع آوری کنیم و امسال در این جشنواره حدود 40نخبه ایرانی مقیم خارج در برنامه کانون اندیشه نواورانی این جشنواره حضور خواهند داشت. حدود 23 نفر از نخبگان ایرانی خارج کشور سال گذشته برای این جشنواره به ایران بازگشته و در این جشنواره شرکت کرده بودند امسال نیز برای این نخبگان برنامه هایی نظیر بازدید از پارک فناوری پردیس و بازدید از شرکت های فعال دانش بنیان را داریم همچنین نشست هایی با مسئولین دانشگاه، وزارت علوم و وزارت بهداشت خواهیم داشت تا بتوانیم از این افراد به عنوان اعضای هیئت علمی استفاده کنیم.
حمیدیه تصریح کرد: در کنار این جشنواره نمایشگاه شرکت های دانش بنیان برپا می شود که حدود 40 شرکت در این جشنواره غرفه دارند در این نمایشگاه یک غرفه خاص داریم که غرفه اولین مزرعه حیوانات آزمایشگاهی کشور به همت شرکت دانش بنیان زیست محور پژوهش فارس می باشد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی درباره فن بازار توضیح داد: چند ماه است که روی این کار و برگزاری فن بازار فعالیت می کنیم و برخی از خدمات حوزه سلول های بنیادی را به شکل فن بازار درآورده ایم و جوایزی در نظر گرفته ایم تا به صورت چالشی تولید محصول خاص انجام گیرد و این سال اولی است که این کار انجام می شود.
وی گفت: در سه روز جشنواره کنگره بین المللی در حوزه سلول های بنیادین برگزار می شود که دانشمندان در حوزه های علوم پایه، علوم بالینی در کنار هم سخنرانی می کنند تا الان نیز حدود 30 سخنران خارجی از کشورهای امریکا، فرانسه، انگلستان، آلمان، سوئیس، اتریش و سایر کشورهای اروپایی حضور خواهند داشت. نخبه های ایرانی مقیم خارج از کشور نیز در این کنگره سخنرانی می کنند.
حمیدیه در ادامه گفت: نزدیک 600 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که 140 سخنرانی و 200 پوستر پذیرفته شد که در سه روز برگزاری کنگره به صورت همزمان در سه سالن برنامه ها انجام می شود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به مراسم افتتاحیه جشنواره توضیح داد: مسئولین وزارت علوم، وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و معاونت علمی در این مراسم حضور خواهند داشت و افتتاحیه روز پنج شنبه 22 تیر در سالن اجلاس سران برگزار می شود.
وی ادامه داد: برای اولین بار اپلیکیشن علمی تخصصی کشور نیز رونمایی خواهد شد، این اولین اپلیکیشن در حوزه سلول های بنیادی خواهد بود که توسط محققان دانشگاه شریف طراحی شده است. چرا که در این حوزه نیاز به تعامل گروه های مختلف از وزارت بهداشت تا وزارت علوم می باشد و افراد نمی توانند به راحتی با یکدیگر تعامل داشته باشند و جستجو برای شناسایی افراد زمان زیادی می برد با این اپلیکیشن می توانیم انجمن های علمی تخصصی این حوزه را گردآوری و هر خبر، برنامه و کار گروهی که در این حوزه است را اطلاع رسانی کنیم حتی با ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز تعامل داشته باشیم.
حمیدیه در پایان خاطر نشان کرد: حدود 350 محصول در حوزه سلول های بنیادین وجود دارد که در جشنواره سال گذشته سه محصول سلولی از دو شرکت دانش بنیان مجوزهای لازم را گرفته و با کمک معاونت درمان وزارت بهداشت نیز اولین آیین نامه سلول درمانی کشور در حوزه پوست به تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.