اتحادیه فولاد اروپا (یوروفر)، از اقدامات کمیسیون اروپا برای مقابله با دامپینگ ورقهای فولادی گرم وارداتی از برزیل، ایران، روسیه و اوکراین انتقاد کرد و این اقدام را کافی ندانست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، اتحادیه فولاد اروپا (یوروفر)، از اقدامات کمیسیون اروپا برای مقابله با دامپینگ ورقهای فولادی گرم وارداتی از برزیل، ایران، روسیه و اوکراین انتقاد کرد.
کمیسیون اروپا که بر سیاستهای تجاری برون مرزی در ۲۸ کشور اتحادیه اروپا نظارت دارد، برنامه هایی دارد تا بر فولاد وارداتی از این ۴ کشور تعرفههای تا ۳۳ درصد اعمال کند. این نوع فولاد در ساخت و ساز و ماشین آلات استفاده میشود.
این ناظر اروپایی همچنین پیشنهاد کرده است درصورتی که محصولات فولادی وارداتی از این کشورها با حداقل قیمت ۴۷۲.۲۷ یورو (۵۴۹.۲۵ دلار) یا بیشتر فروخته شود، تعرفهای بر واردات آنها اعمال نخواهد شد. اما اگر با قیمتی کمتر از این میزان در اروپا عرضه شود، تعرفههای وارداتی تا ۳۳ درصد بر آنها اعمال خواهد شد.
این کمیسیون اعلام کرد این پیشنهاد در واکنش به افزایش قیمتهای صورت گرفته در بازار در دوره ۱۲ ماهه تحقیقات این کمیسیون تا نیمه سال ۲۰۱۶ انجام گرفته است و ایجاد این حداقل قیمتی سبب ایجاد توازن میان منافع تولیدکنندگان اروپایی و مصرف کنندگان فولاد خواهد شد.
یوروفر در واکنش به این اقدام اتحادیه اروپا میگوید این پیشنهاد «یک سابقه بدون کاربرد» را ایجاد میکند که اجازه میدهد دامپینگ ادامه یابد و کشورهای صادرکننده به افزایش ظرفیت تولید ترغیب شوند.
این گروه اعلام کرد با توجه به اینکه افزایش قیمتهای اخیر ناشی از افزایش قیمت مواد خام گران بوده نه حاشیه سود، حداقل قیمت تعیین شده، به طرز چشمگیری کمتر از متوسط قیمتی است و تعیین یک واحد حداقل قیمت برای ورقهای فولادی گرم مناسب نیست.
آکسل اگرت، مدیرکل یوروفر در بیانیهای اعلام کرد: «بیش از هزار نوع محصولات فولادی وجود دارد که هر کدام هزینهها و قیمتهای خود را دارند.» وی افزود هزینه مواد خام به شدت در حال نوسان است.
این نوع فولاد هدف تعرفههای تا ۹ .۳۵ درصدی کمیسیون اروپا قرار گرفته است و هیچ حداقل قیمتی برای آنها تعیین نشده است.
طبق اعلام کمیسیون اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه برای واردات فولاد از ایران تعرفه ۲۳ درصدی اعمال خواهد شد. البته به غیر از ایران، برزیل، روسیه و اوکراین هم در ردیف کشورهایی بودند که کمیسیون اتحادیه اروپا به اتهام اقدامات دامپینگ، اعمال تعرفه بر واردات فولاد از آن ها را پیشنهاد داده بود. این تعرفهها تا ۳۳ درصد اعلام شد که تعرفه اعمال شده بر فولاد ایران ۲۳ درصد بود.