قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران از چند فاکتور برای کاهش سرانه مصرف آب تهرانی نام برد و گفت: هدفگذاری شده است تا سرانه مصرف آب تهرانیها از ۲۲۰ لیتر کنونی به ۱۵۰ لیتر کاهش یابد.
به گزارش گروه سایر رسانههای خبرگزاری دانشجو، علیرضا نوذریپور در پاسخ به این سؤال که امسال مصرف برق رشد ۱۰ درصدی را تجربه کرد آیا مصرف آب تهرانیها در سالجاری افزایش داشت، گفت: مصرف آب شهروندان تهران در سال جاری نسبت به سال گذشته نه افزایش و نه کاهش داشت، اما باز هم از مشترکان تهرانی درخواست داریم که مدیریت مصرف را جدی بگیرند.
وی افزود: مصرف آب مشترکان تهرانی در ۲۸ تیرماه سال جاری به ۳ میلیون و ۱۵۹ هزار متر مکعب رسید و میزان مصرف آب تجمعی از ابتدای سال جاری تا تاریخ مورد اشاره ۳۸۸ میلیون متر مکعب بوده است.
نوذریپور با اشاره به اینکه امیدوار هستیم که تا پایان مرداد ماه جاری دمای هوا به گونهای بیش از تصور افزایش نیابد، خاطرنشان کرد: افزایش نیافتن مصرف آب به این معنی نیست که مردم مدیریت مصرف آب و همکاری را فراموش کنند، خوشبختانه امسال بارندگیها به گونهای بوده است که ذخایر آب سدهای پنجگانه تهران مناسب بوده و نسبت به سال قبل با ۴۰ میلیون متر مکعب افزایش به حدود یک میلیارد و ۸۵ میلیون متر مکعب رسیده است.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران ادامه داد: مصرف آب تهرانی امسال نرمال بوده است، اما باز هم تأکید میکنیم که مشترکان در مصرف آب صرفهجویی کنند.
نوذریپور در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر سرانه مصرف و تولید آب تهرانیها به چه شکل است، گفت: سرانه تولید آب در تهران ۳۲۰ لیتر در شبانه روز به ازای هر نفر و سرانه مصرف آب تهرانیها ۲۲۰ لیتر است که هدفگذاری شده تا این عدد به ۱۵۰ لیتر در شبانهروز به ازای هر نفر کاهش یابد.
وی در پاسخ به این سؤال که چه برنامههایی برای کاهش سرانه مصرف در پیش گرفتهاید، گفت: کاهش سرانه مصرف آب تهرانی دارای چند فاکتور است که اگر به خوبی رعایت شود دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین اولین فاکتور بحث فرهنگسازی و نگرش و رفتار مردم است که باید تغییر کند.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: جامعه باید بپذیرد که ایران با کمبود آب و مشکل سفرههای زیرزمینی مواجه است، بنابراین اگر این اقدام موفقیتآمیز انجام شود تا حدود زیادی مصرف آب کاهش خواهد یافت.
نوذریپور تأکید کرد: دومین فاکتور بحث اقتصاد آب و قیمت آب است که باید اصلاح شود، البته اقتصاد آب به معنیگران شدن صرف نیست بلکه باید قیمت آب واقعی شود تا مردم برای صرفهجویی آن انگیزه کافی داشته باشند.
وی افزود: سومین فاکتور استفاده از تجهیزات و لوازم کاهنده مصرف آب است که باید الزامی شود، پس اگر بتوانیم این فاکتورها را به خوبی پیاده کنیم میتوانیم به کاهش سرانه مصرف آب امیدوار باشیم.