ژنرال «جان نیکلسون» با رئیس ستاد ارتش پاکستان درباره اوضاع امنیتی افغانستان و مرز مورد مناقشه «دیورند» در حالی دیدار و گفتوگو کرد که اخیرا نیز رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا موفقیت کشورش را وابسته به افزایش همکاریهای پاکستان دانسته بود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو،وزارت دفاع پاکستان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ژنرال «جان نیکلسون» فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان با ژنرال «قمر جاوید باجوه» رئیس ستاد ارتش پاکستان دیدار و گفتوگو کرده است.
بر اساس گزارشها، محور این دیدار علاوه بر مسائل مورد علاقه دو طرف، وضعیت امنیتی افغانستان و گفتوگو درباره مرز مورد مناقشه «دیورند» بوده است.
در این دیدار «دیوید هیل» سفیر آمریکا در اسلامآباد نیز حضور داشته است.
ماه گذشته هیئت سنای آمریکا به افغانستان و پاکستان، مقامات کابل و اسلامآباد که همواره یکدیگر را به حمایت از تروریسم متهم میکنند، حاضر به اجرای طرح اقدام مشترک علیه تروریستها در دو سوی مرز مورد مناقشه «دیورند» شدند.
همچنین چندی پیش نیز ژنرال «آصف غفور» سخنگوی ارتش پاکستان از استقرار ۲۰۰ هزار نیرو و ساخت حدود یکهزار پاسگاه در امتداد مرز مشترک با افغانستان خبر داد.
با این حال، ارتش پاکستان عملیاتی را بدون هماهنگی با حکومت افغانستان آغاز میکند که واکنش کمیسیون امنیت داخلی پارلمان افغانستان را در پی داشت.
این کمیسیون عنوان کرد که اسلامآباد به بهانه راهاندازی عملیات نظامی در نزدیکی «خط دیورند» تلاش میکند تا گروههای تروریستی به شمال افغانستان انتقال یابند.
اعضای این کمیسیون همچنین هشدار دادند که حکومت افغانستان نباید فریب عملیات نمایشی پاکستان را بخورد و نیاز است تا تدابیر امنیتی را برای جلوگیری از استقرار گروههای تروریستی در شمال افغانستان افزایش دهد.
نمایندگان ولایتهای شمالی افغانستان نیز میگویند که پاکستان در تلاش است تا از طریق منطقه کوهستانی «چترال» گروههای تروریستی را در شمال و شمال شرق افغانستان مستقر کند.
ژنرال نیکلسون در حالی به «راولپندی» مقر ارتش پاکستان سفر کرده که ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز اخیرا اظهار کرد که بررسی استراتژی جدید آمریکا در قبال افغانستان هنوز ادامه دارد.
نیکلسون با تاکید بر اینکه موفقیت آمریکا در افغانستان در گرو همکاری پاکستان است، گفت که نمیتوانیم در افغانستان موفق شویم و این را ظرف چند سال گذشته دیدیم، مگر اینکه همکاری بیشتری از جانب پاکستان را داشته باشیم.