معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه سال تحصیلی پیش رو در دانشگاه علوم پزشکی شیراز سال بدون دخانیات اعلام شده است، گفت: این طرح از نیمه دوم شهریورماه با همکاری خود دانشجویان، شوراهای صنفی و کانونهای فرهنگی اجرا میشود.
کوروش عزیزی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه سال تحصیلی پیش رو در دانشگاه علوم پزشکی شیراز سال بدون دخانیات اعلام شده است، گفت: متاسفانه مصرف دخانیات در دوران دانشجویی یک واقعیتی است که باید آن را پذیرفت و آمار دقیقی هم از آن نیست؛ اما قابل توجه است.
وی با اشاره به زیانهای جسمی و روحی که مصرف این دخانیات بر افراد میگذارد، به هیچ وجه صلاح نمیبینیم که اجازه دهیم که دانشجویان ما نیز به این موارد گرایش نشان دهند، گفت: ما امسال تصمیم گرفتیم با همکاری خود دانشجویان، شوراهای صنفی که در خوابگاه هستند و کانون های فرهنگی و NGO هایی که وجود دارد، یک اقدامی منسجم داشته باشیم تا فضای خوابگاهی را از این مسئله پاکسازی کنیم.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: در همین رابطه یک کمیته متشکل از روانپزشکان، مشاورهای دانشجویی تشکیل دادیم که بتوانند روی این موضوع برنامه ریزی کنند.
عزیزی ادامه داد: پس از تشکیل این کمیته، بحث های تبلیغاتی وسیعی روی مضرات سیگار و قوانینی که وجود دارد، اطلاع رسانی کردیم و همچنین جلساتی در خوابگاه ها برگزار کردیم و از نیمه دوم شهریورماه عملیات اجرایی را شروع می کنیم.
عزیزی مصرف سیگار را در خوابگاههای دانشجویی، تجاوز به حقوق دیگر ساکنین خوابگاه دانست و اظهار داشت: فراموش نکنیم که خوابگاههای دانشجویی می بایست محلی برای ایجاد آرامش و آسایش روح و جسم دانشجویان باشند و در واقع در همین خوابگاههای دانشجویی است که تعالی روح و جسم دانشجو صورت میپذیرد و دانشجو با استفاده از امکانات و تمهیداتی که دانشگاه برای رفاه هر چه بیشتر او در نظر گرفته آینده خود و جامعه خویش را می سازد و کسی حق ندارد برای رسیدن به تمایلات شخصی خود این آرامش و آسایش را بر هم بزند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: پیشنهاد میکنم تمامی معاونتهای فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، در حرکتی هماهنگ و همگام با یکدیگر سال تحصیلی پیش رو را سال خوابگاههای دانشجویی بدون دخانیات اعلام کرده و با تدوین برنامه ای فراگیر و کارشناسی شده در سطح کشور به مبارزه با این عامل مضر و مخرب در اماکن دانشجویی بپردازیم.
وی اظهار داشت: به یاد بیاوریم که دانشجویان مصرف کننده سیگار در خوابگاه های دانشجویی، در اقلیت مطلق بوده و خوشبختانه اکثریت بسیار بالای این دانشجویان هرگز اقدام به مصرف دخانیات نمیکنند، پس لازم است که دانشگاه های علوم پزشکی کشور که بر اساس وظیفه ذاتی خود متولی سلامت جامعه هستند و با توجه به اینکه سلامت از اصلی ترین حقوق هر انسانی به شمار می رود از تضییع حقوق اکثریت دانشجویان دفاع کرده و اجازه ندهند اقلیتی کوچک، مخل آرامش و آسایش جسمی و روحی آنان شود.
معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با آغاز سال تحصیلی ۹۷-۹۶ و حضور دانشجویان در خوابگاه های دانشجویی، برنامه های فرهنگی و تبلیغی فراوانی برای کاهش و پایان دادن به پدیده مصرف دخانیات در این اماکن در نظر گرفته ایم.
وی اجرای برنامه های آموزشی تخصصی، برگزاری مشاوره های خصوصی و عمومی، تولید و توزیع پمفلت و بروشور، چاپ و الصاق بنر و پوستر با موضوعات مرتبط با مضرات دخانیات، برگزاری رقابت های ورزشی و تفریحی و اردوهای طبیعت گردی را برخی از روش های کاهش مصرف دخانیات در خوابگاه های دانشجویی معرفی کرد.
معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان اظهار داشت: امیدوار هستم در فرصت باقی مانده تا پایان تابستان و آغاز سال تحصیلی جدید، در نشستی مشترک با تمامی همکاران خود در سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور، برنامه ای منسجم و کارشناسی شده را در این رابطه مدون ساخته و به صورت همگام و هماهنگ اجرایی کنیم.