شهردار تهران گفت: در منطقه هرندی که جزء بافتهای تهران است، هر شب ۳ هزار نفر کارتنخواب را میدیدید که البته این افراد انسانهای عزیزی بودند که به دلیل سوءمدیریتها به این وضعیت درآمده بودند، چرا که بعضی از آنها دارای تخصص مغز و اعصاب و ۶ جلد کتاب ترجمهشده و یا مسلط به ۴ زبان دنیا بودند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف در بازدید از فاز دوم باغ پرندگان اظهار داشت: این پروژه بینالمللی و یکی از پروژههای مطرح در سطح جهان است.
وی افزود: امروز کنار یکدیگر جمع شدهایم تا از همه دستاندرکاران این پروژه تقدیر و تشکر کنیم.
قالیباف افزود: زمان و وقت در شهرداری تهران ارزش بسیاری دارد. پس از چند سال تلاش برای این پروژه باید در ۱۸ مردادماه به افتتاح میرسید، ولی با یک ماه تأخیر افتتاح خواهد شد، که شاهد بودید این موضوع چقدر برای شهردار منطقه و پیمانکاران ناراحتکننده بود و این نشان میدهد وقت در شهرداری تهران بسیار حائز اهمیت است.
قالیباف با اشاره به اینکه رمز موفقیت بشریت در جامعه این است که زمان را از دست ندهند، گفت: این غیرت، ایرانی، تعصب ملی و همینطور اعتماد به دانش و کار فنی داخلی بود که این جرأت را به ما میداد تا پروژههای بزرگ را اجرائی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه پیمانکاران، سازندگان واقعی کشور هستند، گفت: قطعاً در هر جامعهای و هر شغلی، خوب و بد وجود دارد، ولی در این بین افرادی نیز هستند که مادیات آخرین هدفشان است و اول به پیشرفت کشور و شهر خود میپردازند و زیبایی شهر افتخار هر ایرانی محسوب میشود.
قالیباف بیان داشت: بنده انسان فنیای نیستم، ولی وقتی سیرت و دانش پیمانکاران و این زحمتکشان غیرتمند را میبینم، برای پروژههای بزرگ مقیاس بیشتر ترغیب خواهم شد و شاهد این هستیم که فاز دوم باغ پرندگان با استفاده از اساتید دانشگاهها به سرانجام رسید و شاهد حادثهای نیز در انجام این پروژه نبودیم، ولی در دیگر پروژههای مشابه سایر کشورها درصدی را برای حوادث و تلفات درنظر میگیرند.
وی افزود: پروژه فاز دوم باغ پرندگان در یک نُرم جهانی و با یک ایمنی بسیار بالا به سرانجام رسیدند.
شهردار تهران تأکید کرد: همکاران بنده در شهرداری و همینطور مدیران شهری آینده در روزهای بازگشایی مدارس با فاز دوم باغ پرندگان را به بهرهبرداری خواهند رساند. آخرین جلسه مدیریت فعلی شهرداری تهران در خصوص استقبال از مهر بوده که در آن جلسه مقرر شد برای نشاط کودکانی که اولین بار به مدرسه میروند، این پارک را با حضور دانشآموزان مقطع ابتدایی و نوجوانان افتتاح کنیم و از روز دوم نیز برای عموم مردم بازگشایی شود.
قالیباف بیان داشت: در طول ۱۲ سال گذشته همه سعی ما بر این بود که براساس تفکر راهبردی تنظیم شده قدم برداریم و یکی از موضوعات جدی شهر تهران علیرغم مباحث زیرساختی، بحث گردشگری و فرهنگسازی بود.
وی با اشاره به اینکه ما برای گردشگری چند کار سخت باید انجام دهیم، گفت: ساخت مترو بسیار سخت است، ولی بنده آن را سخت نمیدانم، بنده کاری را سخت میدانم که نیاز به فرهنگسازی و تغییر عادت در شهر باشد.
شهردار تهران افزود: تغییر رویکرد امکانپذیر، ولی تغییر نگرش بسیار سخت است. ما اگر میگوییم شهرمان شهر خودروها نباشد و شهر پیادهها نباشد، این تغییر نگرش است و در مقابل این حرف، خیلیها میایستند.
قالیباف اظهار داشت: اینکه در منطقه ۱۲ همه بپذیرند با ماشین تردد نکنند، این کار سختی است و خیلی جرأت میخواهد یک نفر در مقابل این افراد بایستد و بگوید نه و این تصمیم باید اجرایی شود و بعد ۱۵ روز همه بفهمند چقدر این طرح خوب بوده است.
وی افزود: همه مخالفهای پیادهراهسازی هنگامی که پشت تریبون قرار میگرفتند میگفتند موضوعات شهرسازی خیلی مهم است، ولی هیچ اقدامی برای نجات دو میلیون نفر از زیر تردد موتورسیکلتها و خودروها انجام نمیدادند.
شهردار تهران بیان داشت: در منطقه هرندی که جزو بافتهای تهران است، هر شب ۳ هزار نفر کارتنخواب را میدیدید که البته این افراد انسانهای عزیزی بودند که به دلیل سوءمدیریتها به این وضعیت درآمده بوده، چرا که بعضی از آنها دارای تخصص مغز و اعصاب و ۶ جلد کتاب ترجمه شده و یا مسلط به چهار زبان دنیا بودند.
وی بیان داشت: امروز شاهد آن هستیم که پس از اقدامات صورتگرفته در احیای بافت قدیمی شهر تهران، رونق مسکن در این منطقه مثبت شده، در صورتی که در مناطق ۱، ۲ و ۳ تهران رشد منفی مسکن را شاهدیم.
شهردار تهران اظهار داشت: همان منطقهای که ۶ سال قبل نمیتوانستید در آنجا تردد کنید، در حال حاضر هفته به هفته متحول و محلی برای زندگی شده است.
وی یادآور شد: فردا شب یک قطب فرهنگی در منطقه ۱۲ افتتاح میشود.
قالیباف یادآور شد: خبرنگاران چشم بینای مردم هستند و اشکالات را برای برطرف شدن میبینند، ولی آنها هیچ موقع این سؤال را از شهردار نکردند که چرا شهری با بیش از ۱۰ میلیون نفر یک شهر بازی ندارد.
وی افزود: شهر بازیهایی که داریم، شهر بازی نیست، یک چرخ و فلک دارد که هرازچندگاهی دو نفر از آن میافتند. چند تا شهر بازی هم که داریم، آن را خراب کردند.
قالیباف بیان داشت: در همان ۶ سال قبل برنامهریزی احداث پروژه هزار و یک شهر را با ۱۵۰ هکتار و با بهترین طراحی آغاز کردیم که بدون شک جزو ۱۰ شهر بازی بزرگ دنیا محسوب میشود.
شهردار تهران تصریح کرد: این همانجایی است که دولت به بخش خصوصی اعتماد نکرد و گیرهای بیخودی دادند و با این وضعیت، این کشور جرأت تصمیمگیری برای کارهای بزرگ ندارد.
قالیباف گفت: در راستای توسعه گردشگری تلاش کردیم تا ضعفهای موجود در این حوزه برداشته شود.
وی افزود: شهرهای مهم دنیا به یک عامل طبیعی از جمله کوه، جنگل و دریا برای تکیه نیاز دارند و قطعاً شهری که به عامل طبیعی توجه نکند، یک شهر زنده نیست و تنها عامل طبیعی است که میتواند شهر را زنده نگه دارد.
وی بیان داشت: در سال ۸۶ مطرح کردیم که تهران ساحل دارد و از سال ۸۸ جزئیات احداث ساخت دریاچه چیتگر را اجرایی کردیم و همانطور که مترو را به حرم امام (ره) و فرودگاه امام (ره) رساندیم، در کمتر از ۳۰ دقیقه میتوان به دریاچه تهران رسید.
شهردار تهران تأکید کرد: اکنون ۲۰ سال است که از احداث یک بزرگراه میگذرد و ۲۰ سال دیگر نیز این بزرگراه در حال ساخت است. شهر تهران ۱۵۰۰ رشته قنات دارد و میتوانیم آن را احیاء کنیم. طرحی نیز در دست بررسی است، از نقطه کانال قلقلی کانالی احداث کنیم و به سمت پارک ولایت و آن را به صورت رودخانه به سمت چشمه علی در جنوب تهران ببریم که مدیریت شهری آینده میتواند این طرح را هم اجرایی کند.
وی با اشاره به اینکه شهر تهران بسیار ظرفیت دارد، گفت: بنده بارها اعلام کردهام که ما آماده هستیم در صورت ابلاغ وزیر راه، بدون صدور هیچ پروانهای شهر را اداره کنیم، ولی جرأت نکردند یک خط امضاء در این خصوص بدهند.
قالیباف گفت: این شهر سرمایههای مادی و معنوی بسیاری دارد و میتوانیم شهر و کشورمان را با ظرفیتهای خودش اداره کنیم.
وی افزود: ما با خودباختگی داخل کشور مواجه هستیم و برای بعضی از پروژهها مجبوریم تأیید مشاوران خارجی را دریافت کنیم، چرا که دستگاه نظارتی به توان داخلی اعتماد ندارد.