وزیر کار گفت: تعداد دانشجویان مهندسی ما از کشورهای غربی بیشتر است، اما چرا نمیتوانیم چارچوبهای توسعه را به سرعت طی کنیم این ناشی از فقدان مهارت است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی امروز در همایش ملی سوادآموزی در دنیای دیجیتال به مناسبت روز جهانی سوادآموزی اظهار کرد: تعداد دانشجویان مهندسی ما از کشورهای غربی بیشتر است، اما چرا نمیتوانیم چارچوبهای توسعه را به سرعت طی کنیم این موضوع ناشی از فقدان مهارت است و امیدوارم بتوانیم این خلاها را پرکنیم.
وی افزود: دانشجویان بدون کسب مهارت لازم وارد بازار کار میشوند و مسئله اصلی در کشور سواد و مهارت است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وقتی سواد استفاده از دنیای دیجیتال وجود نداشته باشد به انحراف میرویم. این تکنولوژی تحمیل گرایانه وارد زندگی ما شده است.
ربیعی ادامه داد: بچههایی که به فضای مجازی خو گرفتهاند سرشار از وسعت و اطلاعات هستند، اما بدون عمق. کاش برگردیم به دنیای باسوادی با بوی کتاب به جای سواد در دنیای دیجیتال و این را نباید از بچهها بگیریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سواد و مسائل اجتماعی گفت: علت نخست طلاق فقر و بیکاری نیست بلکه سواد زندگی کردن با هم و مهارت ارتباطی است و علت دوم سواد رابطه جنسی و فقر و بیکاری در علت چهارم قرار دارد.
ربیعی بیان کرد: امروز نوعی اعتیاد ناشی از بی معنایی زندگی و ناامنی روانی رخ داده و مردم سواد لذت بردن از زندگی و مهارت زندگی راحت را ندارند. برای حل مسائل اجتماعی به سواد و مهارت نیاز داریم. سالانه به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در کشور نیاز داریم که بخش زیادی از آن باید با مهارت به دست بیاید.
وی ادامه داد: امروز از فضای دیجیتال در توانمندسازی باید بیشتر استفاده کرد وزارت آموزش و پرورش ۳۰۰ مرکز توانمندسازی ایجاد کرده است و میتوان فضای دیجیتال و مجامع محلی را برای غلبه بر کمبودها همراه کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بازماندگی از مدرسه در کشور رو به کاهش است روزی که با آقای فانی درباره بازماندگی از تحصیل صحبت کردیم و با آقای باقرزاده کار را شروع کردیم را به خاطر دارم و بر اثر این تلاشها در سفر اخیر به استان بوشهر گفتند که ۸ نفر کلاس اولی را برای آمدن به مدرسه پیدا نکردهایم و امروز ۳۵ هزارکلاس اولی و تا کلاس ششم ۱۴۶ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل داریم که و شاید ۵۰ درصد آنها مهمانان افغانی باشند.
ربیعی ادامه داد: برای افغانستانیها تصویب کردیم آنهایی که کارت اقامت ندارند بتوانند به مدرسه بروند و با همراهی آموزش و پرورش ۳۵ جلد کتاب تهیه کردیم که امروز رونمایی میشود.