آیین پایانی جشنواره شعر نیاوران به همراه رونمایی از کتاب «پایتخت شعر (۳)» در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ آیین پایانی جشنواره شعر نیاوران به همراه رونمایی از کتاب «پایتخت شعر (۳)» با حضور علی مرادخانی معاون امور هنری و محمد سلگی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز سهشنبه ۲۸ شهریور ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمدعلی بهمنی، شاعر پیشکسوت، اشعاری را برای حاضران قرائت کرد. در ادامه سید عباس سجادی مدیر عامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران با حضور بر روی سن در سخنان کوتاهی از کلیه کسانی که به جشنواره آثارشان را ارسال کرده و هویت بخش جشنواره شعر نیاوران بودند تشکر کرد
سپس محمد سلمانی، دبیر سومین جشنواره شعر نیاوران، ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره شعر نیاوران، اظهار داشت: خوشبختانه در سومین دوره جشنواره شعر نیاوران آثار خوبی به دست ما رسید از این رو میتوان گفت: جشنواره همچون یک پنجرهای برای مشاهده شعر و ادب کشور است.
در ادامه و پس از شعر خوانی سه برگزیده جشنواره، سید حاتم نیکیار، سکینه نودهی و امیر علی سلیمانی بیانیه هیات داوران توسط بهزاد خواجات قرائت شد.
علی مرادخانی معاون وزیر در امور هنری، در ادامه گفت: حوزه شعر در معاونت هنری یک حوزه کاربردی است، هر چند که وابستگی ذاتی شعر با هنر غیر قابل انکار است. در معاونت هنری شعر لاجرم در تولید آثار موسیقی نقش بارز و اساسی ایفا میکند. به این ضرورت از آقای سجادی خواستم تا جشنواره شعر را در فرهنگسرای نیاوران برگزار کند. باید گفت که کار کردن در این حوزهها هم سخت است، چون معیاری وجود ندارد، فضا تعریف نشده است. اما با این وجود خوشبختانه اتفاقهای خوبی افتاد و فرهنگسرای نیاوران در این سه، چهار سال گذشته عملکرد قابل توجهی از خود نشان داد.
وی افزود: باید شرایطی را فراهم کنیم که بتوانیم از آثار این جشنواره به ویژه آثار جوانان استفاده بکنیم. در این جشنواره بیش از هشتاد درصد کسانی که شرکت کرده اند جوان هستند. چندین هزار اثر به دبیرخانه شعر نیاوران ارسال شده است، همه اینها سرمایه فوق العادهای برای ما است. آثار ارسالی به این جشنواره از کیفیت مطلوبی برخوردار بود. از این رو به نظر میرسد شرایط نویدبخشی را در آینده خواهیم داشت.
مراد خانی با ذکر این مطلب که یکی از اهداف ما در معاونت امور هنری شکل گیری اقتصاد هنر است خاطر نشان کرد: حضور چهرههای ناشناس و شاعران ناشناخته و همچنین فعالیتهای آنان باعث میشود اقتصاد هنر هم شکل بگیرد. به این معنی که شاعر هر چه شعر بگوید، نقاش هر چه تابلو بکشد، موسیقیدان هر چه موسیقی بسازد اگر اینها یک مابه ازا منطقی اقتصادی نداشته باشد بعد از مدتی سرخوردگی ایجاد میشود و ما میخواهیم از این امر جلوگیری کنیم. من حتی به آقای سجادی پیشنهاد دادم که این آثار را با صدای شاعران هم منتشر کند و حتی روی بعضی از این آثار کارهای موسیقایی بکنیم و قطعاتی ساخته شود.
در ادامه این مراسم، برگزیدگان سومین جشنواره شعر نیاوران معرفی شدند.
فهرست اسامی برگزیدگان سومین جشنواره شعر نیاوران به شرح زیر است:
بخش آزاد –کلاسیک
۱ -محسن انشایی- مازندران
۲ - علی اصغر شیری-قم
۳ - سید سعید صاحب علم – تهران
۴ -سید سلمان علوی- قم
۵ -سید حاتم نیکیار-کرمانشاه
بخش ویژه-کلاسیک
۱ - احمد داوودیان –کاشمر
۲ - فاتیما رنجبری –ساری
امین بهاری زاده- تقدیری ویژه نوجوان – دزفول
بخش آزاد –سپید
۱ - صابر سعدی پور-تهران
۲ - محمد عسکری ساج-
۳ - مهتاب تقی گیل-
۴ - ابوذر پاکروان-خوزستان
۵ - آریا معصومی-دهدشت
بخش ویژه-سپید
۱ - میثم زردشتیان-کرمانشاه
۲ - سکینه نودهی-اسفراین
تقدیری سپید:
رها بهرامی ۱۰ ساله–تهران نگاه شاعرانه به افقی بسیار دوردستتر از آنچه در سن ده سالگی قابل انتظار است
بخش آزاد – ترانه
۱ - حسن سرداری-خراسان رضوی
۲ - علی محمودی- کرمان
۳ - سمانه مصدق- مشهد
بخش ویژه-ترانه
۱ - پیام پولاد-کرج
بخش آزاد –طنز
۱ - امیرعلی سلیمانی-همدان
۲ - شروین سلیمانی – تهران
۳ - علیرضا لبش-تهران
بخش ویژه-طنز
۱ -محمدحسین مهدویان –قم
در پایان آیین سومین دوره جشنواره شعر نیاوران محمد معتمدی با حضور بر روی سن قطعاتی را برای حاضرین در جمع اجرا کرد. معتمدی قطعه پایانی برنامه خود را که با شعری از افشین یدالهی تصنیف شده بود را به این ترانه سرای نام آشنا تقدیم کرد.
محمدمهدی مظاهری رییس موسسه فرهنگی اکو، سیدمجتبی حسینی مشاور وزیر و رییس موزه و کتابخانه ملک، دکتر حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهرو پروفسور امین محقق و پژوهشگر از دیگر میهمانان این برنامه بودند
گفتنی است نزدیک به هشتاد درصد از برگزیدگان این جشنواره در سومین دوره از شهرهای مختلف ایران انتخاب شده بودند.