وزیر ارشاد در نخستین نشست خبری خود با اشاره به تدوین برنامه فعالیت ۱۰۰ روزه، از تشکیل دبیرخانه گفتوگوی فرهنگی هنری و رسانهای در این وزارتخانه خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نخستین نشست خبری سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در مرکز همایشهای این وزارتخانه برگزار شد.
او در این نشست در سخنانی با اشاره به گرامیداشت هفته دفاع مقدس، گفت: اعتقادم این است رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی است و مسئولان باید خود را در آزمون رسانه قرار دهند در این یک ماه بنده سعی کردم برنامهای که به مجلس دادم را اولویت قرار دهم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: الان سه هدف، ۹ مسئله و ۴۰ برنامه را مدنظر قرار دادهایم. در این ۴۰ برنامه سه بسته قرار دارد؛ بسته اول بسته هویت ایرانی اسلامی است که دارای دو مسئله و ۹ برنامه است. بسته دوم بسته تولید و مصرف فرهنگی است که دارای چهار بسته و ۱۲ برنامه است. بسته سوم، بسته مناسبتهای فرهنگی و بین المللی است که این بسته شامل سه بسته و ۱۲ برنامه است.
صالحی تاکید کرد: این بستهها به معاونتها ابلاغ شده است تا برنامههای خود را بر این اساس هماهنگ کنند تا پایان مهرماه برنامهها و اقدامات ما تکمیل شده باشد.
وی با اشاره به تدوین برنامه ۱۰۰ روزه در وزارت ارشاد که مورد تاکید رییس جمهور در همه ابلاغیهها به وزارت خانهها نیز بود اشاره کرد و گفت: در این برنامه ۱۰۰ روزه ما نکاتی را مد نظر قراد دادیم که از مهمترین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: بهبود فضای کسب و کار قدم اول است که شناسایی قوانین و مقرراتی که به این کار کمک میکند در دستور کار است. بسته دوم بسته شفافیت است که طبق آن همه فعالیتهای مالی باید شفاف باشد و همه قراردادهای وزارت ارشاد با همه سازمانها باید امکان انتشار داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بسته سوم را گفتوگوی فرهنگی هنری عنوان کرد و گفت: در این زمینه دبیرخانه فرهنگی هنری رسانهای ما شروع به کار کرده است. ما گرفتار فقر گفتوگو در حوزه فرهنگ هستیم و تشکیل این دبیرخانه برای بهبود این شرایط کمک میکند.
صالحی افزود: مشورتگیریهایی که در این یک ماه انجام شد، این بود که در همه حوزههای فرهنگ و هنر پنج نفر انتخاب شدند و با آنها گفتوگوی انفرادی شد تا به عنوان گام اول صحبتهای این افراد جمع آوری شد.
او گفت: انسجامگرایی درونی وزارتخانه یک نکته مهم است که بخشی از اقدامات ما را در این یک ماه به خود اختصاص داد وزارت ارشاد ۱۰ حوزه فعالیتی دارد که این ۱۰ حوزه در هر بخش معاونتها، سازمانها و مدیریتهای مختلف دارد این ۱۰ حوزه هم در درون خودشان انسجام کمی دارند هم بیرون از خودشان انسجامشان کم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ۱۰ کارگروه در این مسئله شروع به کار کردهاند تا این انسجامها بیشتر شود. نگاه بنده این است که ماه اول را به شناسایی و تدوین برنامه خودم برای وزارت اختصاص دهم. ماه دوم به استقرار معاونتها، مدیریتها و مجموعهها است. نه تغییر ارزش است نه ثبات، بلکه برنامهها و کارکردها ارزش است. گاهی نیاز است که افراد تازهای اضافه شوند و گاهی نیز میتوان از افرادی که هستند بهره گرفت و با برنامههای تازه و انرژی تازه با مجموعه ادامه فعالیت دهند.
صالحی همچنین اشاره کرد: من اهالی رسانه را دوستان خودم میدانم، درست است که کارمند وزارت ارشاد نیستید، اما مکمل کار وزارت خانه و کمک بزرگی برای من هستید. باید بگویم که از هیچ انتقادی ولو تند و گزنده ناراحت نخواهم شد بلکه از آن بهره میگیرم.
او ادامه داد: ما مسئولین باید بیشتر یاد بگیریم که تحمل نظر مخالف تمرین زندگی با عقل جمعی است.
باید بدانیم این صندلیها بسیار بسیار موقتی هستند، اگر کسی تصور کند اینها ماندگار است خود را و شان انسانی خود را پایین آورده است.
صالحی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما درباره برگزاری کنسرتها چیست، اظهار کرد: کشور را باید با قانون اداره کرد. به نظر من قانون بد هم بهتر از بی قانونی است. هیچ رفتاری خارج از چهار چوب قانون قابل قبول نیست. درباره برگزاری کنسرتها ما جلسات و گفتوگوهایی داشته ایم. امیدواریم که این گفتوگوها باعث شود که ما به یک اجماع ملی برسیم. این رویکرد ماست و در آینده نیز در این مسیر کار خودمان را ادامه خواهیم داد.
وی در پاسخ به این سوال که یک آماری اعلام شد که در آن آمار کنسرتها پنج برابر شده است، برنامه شما برای شانتاژهای خبری چیست، گفت: ما باید به ازای ارزش هر واقعهای به همان میزان خبر تولید کنیم. بزرگ جلوه دادن هر موضوعی باعث بی اعتمادی میشود. درباره لغو مجوزها، خبر درستی است. ما باید به سمت آن برویم که مردم، چه ارائه دهند چه مصرف کننده نظام را به شکل حاکمیت ببیند. این موضوع را در گفت و گوهای قبلی خود گفتهام. ما مسئولین باید مسائلمان را خودمان حل کنیم، نباید مردم را در آن دخیل کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای صالحی امیری و آقای جنتی مدام در حال وعده دادن بودند، اما این وعدهها در تئاترها و نمایشنامه اتفاقی نیفتاده است، آیا این موضوع در وزارت شما بر طرف خواهد شد؟، بیان کرد: فعالیتهای فرهنگی یک شاخص کالبدی و یک شاخص نرم افزاری دارند. اما شاخص هایی که در بخش نرم افزار وجود این است که ما در بخش نمایشنامه باید نگاه کنیم که چه میزان کتاب در حوزه نمایش نامه اتفاق افتاد و نکاه دیگر. ما در حوزه شاخص گزاری این مسائل وارد نشده ایم. یکی از کارهایی که وزارت ارشاد دنبال آن است، این خواهد بود که چه طور میتوان حوزههای فرهنگی و هنری را به هم مرتبت کرد. امیدواریم بتوایم در حوزه تئاتر نیز تحولاتی داشته باشیم.
صالحی در پاسخ به سوالی درباره احتمال تغییر معاونین وزارت ارشاد و رئیس سازمان سینمایی، اظهار کرد: ما به دنبال آن هستم که بهترین انتخاب را داشته باشیم، ولی فعلاً نمیخواهم درباره تغییرات صحبت کنم.
وزیر فرهنگ در پاسخ به سوالی مبنی اینکه آیا آمده هست که فیلمهای توقیقی تا پایان سال جاری اکران شود، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره این موضوع کمیتهای تشکیل داده است که پیش از این در زمان وزارت آقای صالحی امیری تصمیماتی گرفت شد است. قطعاً فیلم هایی که ایرادات وارد از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برطرف کرده اند، پروانه نمایش دریافت خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت برخی از رسانهها گفت: متاسفانه اقتصاد مطبوعات ما دچار مشکلاتی است که این مشکلات بیرونی و درونی هستند. شاهد این هستیم که رسانههای غیر حرفهای در حال کثرت هستند و کار رسانه جدی و حرفهای ما را مختل کرده اند. حوزه مطبوعات ما نیازمند بازنگری دورنیتر و ساختاریتر است. ما در حال حاضر باید درباره موج جدیدی از مطبوعات فکر کنیم. تجمیع سازیهای کمپانیهای خبری میتواند باعث این شود که برخی از مشکلات برطرف شود. قطعاً برخی از رسانهها شرایط خاصی دارند و باید با رویکرد جدیدی به سمت حل این مشکلات رفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سرنوشت فیلم رستاخیر تصریح کرد: با سازمان سینمایی به یک جمع بندی رسیده اند و خسارتی به عوامل این فیلم پرداخت شد. اکران خارجی فیلم رستاخیر ادامه دارد، اما هنوز هیچ تصمیمی برای اکران داخلی آن گرفته نشده است.