به دنبال رفتار توهینآمیز گردشگران خارجی در مسجد کبود شهر تبریز، پایتخت فرهنگی جهان اسلام موجی از اعتراضهای مردم و مسئولان به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان شرقی به پا خاست.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، واکنشها به بیحرمتی و وقاحت رفتار گروهی از گردشگران خارجی مدعای تمدن، فرهنگ و رعایت نظم در مسجد کبود تبریز حین اقامه نماز مردم این شهر در مسجد رو به افزایش است.
جریان از این قرار است که چند روز پیش گروهی از گردشگران به بهانه بازدید از مسجد کبود که یکی از آثار تاریخی شهر تیریز است بدون حجاب در مسجد و موقع اقامه نمازگزاران حاضر شدند و در رفتاری ناپسند و هنجارشکنانه و بدون توجه به شان مسجد و مقام نمازگزار به بالارفتن از منبر مشغول شدند. این در حالی است که به گردشگران اهمیت و حساسیت حفظ حرمت اماکن تاریخی و مذهبی هر کشور گوشزد میگردد.
در واکنش به این رفتار عاری از فرهنگ آیتالله آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: ما در مورد مسجد کبود که به فیروزه جهان اسلام شهرت دارد نهایت همکاری و همراهی را برای رعایت و اجرای قوانین و مقررات میراث فرهنگی انجام میدهیم و معتقدیم همه باید رعایت کنند و در حفظ آن نهایت همکاری را داشته باشند، اما، این نوع همکاریها بدان معنی نیست که منبر و مسجد احترامشان حفظ نشود، بنده هیچ وقت اجازه چنین اهانتی را نمیدهم.
آیتالله آل هاشم با اشاره به اینکه در فضای مجازی حضور توهینآمیز گردشگران خارجی بدون حجاب به مسجد و منبر مشاهده شده است، خاطرنشان کرد: هیچ وقت این اجازه را به مسئولان نخواهیم داد به نام میراث فرهنگی به منبر و مسجد توهین کنند، چون این یک منکر است.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی افزود: در این رابطه این اولین هشدارم بود و در صورت عدم رعایت مسائل از سوی مسوولان ذیربط به وظیفه خودمان عمل خواهیم کرد. این امر از جمله منکرات است و باید در مقابل آن ایستاد.
به دنبال مواضع روشن آیتالله آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز و گردشگران اعتراضات مردمی نسبت به این بیحرمتی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز مراتب اعتراض خود را طی بیانیهای اعلام کرد.
در متن این بیانیه آمده است: از طرفی در جبهه حق، به حول و قوه الهی با تلاش مسئولان، این فرصت محقق شده است که تبریز، در سال ۱۳۹۶ - ۱۳۹۷ پایتخت گردشگری جهان اسلام بشود، اما اقداماتِ اخیری که در مسجد کبود رخ داد، قلب مردم متدین و ولایتمدار تبریز را جریحهدار کرد.
بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز در متن بیانیه میافزاید این سوال باید پاسخ داده شود که این کمکاری و بیاحترامی مسئولان ذیربط در مورد مقدسات مردم چه اندازه بوده که چنین حرمتشکنی شده است؟
این بیانیه با اشاره به قوانین بینالمللی مینویسد طبق قوانین گردشگری جهان، معرفی آداب و رسوم، و قوانین گردشگری حاکم بر کشور میزبان، علیالخصوص در مکانهای تاریخی، مذهبی، تفریحی، به طرق مختلف، و به زبانهای زنده دنیا، از جمله از وظایف ابتدایی ارگانهای ذیربط میباشد، ولی حادثه اخیر مسجد کبود تبریز، نشان داد خبری از اجرای این اقدامات جزئی، اما بسیار مهم نیست.
بسیج دانشجویی در این بیانیه با اشاره به اینکه تنها سه ماه تا زمان ورود سیل گردشگران به این شهر تاریخی مذهبی جهان اسلام مانده است خواستار رعایت حداقل قوانین از سوی مسئولان گردشگری کشور شد و اضافه کرد از حضور گردشگران در کشور که با اقدامات شرعی و قانونی انجام شود پشتیبانی میکند، ولی با اقداماتی که به موجب آن هتک حرمت به مقدسات دین مبین اسلام شود به شدت مخالفت ورزیده و این حرکت را محکوم کرده و مواخذه مسببان این حرمت شکنی را از مسئولین ذی ربط خواستار است.