گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-حدیثه ایزدی، بعد از امتحانات ترم 1 کارشناسی و گذشتن تعطیلی 22 بهمن بالاخره قدم رنجه کردیم و رفتیم سر کلاس اما چندک چهره جدید نا آشنا بین بچه های کلاس بود که حس کنجکاوی من را تقویت میکرد که بفهمم کی اند؟! چرا الان آمدند؟ ترم قبل کجا بودند؟ و چند وقت قراره اینجا بمانند؟
الهام از دانشگاه حضرت معصومه قم، مریم و زینب از دانشگاه یزد، فروز از دانشگاه بجنورد همگی یک ترم مهمان دانشگاه اصفهان شده بودند و ما یکدفعه متوجه شدیم که مهمان ها دارند کلاس را دست میگیرند و محبوب استادها میشوند، حتی کتابدار کتابخانه هم میدانست که 4 میز رزرو شده و نگرانی نمره بالا نگرفتن نفس کتابهای روی میز را حبس کرده بود، وضعیتشان مثل مهاجرهایی میماند که باید بعد از مدتی به مبدا قبلی برگردند یا برگردانده شوند و تحمل این فشار برایشان قانع کننده بود اما چرا؟
بندها و تبصره های قانونی انتقالی و میهمانی دانشجویان در آخرین آیین نامه سازمان امور دانشجویان وزارت علوم به شماره 88441/3/41، مورخ 20/3/92 شرایط را ذکر شده است. ( Pdf آیین نامه ) در این آیین نامه سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نام 99 دانشگاه سراسری، 7 مجتمع آموزشی، 13 دانشکده فنی مهندسی، 3 آموزشکده، 14 پژوهشگاه، 8 پژوهشکده، 11مرکز آموزش عالی، 285 دانشگاه و موسسه آموزش عالی دولتی و غیر دولتی آمده است که همگی در اجرای قوانین بصورت کلی تابع شرایط وزارت علوم عمل میکنند اما ممکن است آیین نامه های داخلی برخی دانشگاهها هم کمی متفاوت باشد.
انتقالی: تغییر محل تحصیل دانشجو از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در همان رشته، همان دوره و همان مقطع تحصیلی
میهمانی: در مواردی که دانشجو برای نیمسال تحصیلی مشخصی اقدام به تغییر محل تحصیل خود می نماید به عنوان دانشجوی میهمان در دانشگاه مقصد شناخته میشود.
میهمان مبنا: در صورتی که سکونت دائمی خانواده دانشجو در نزدیکترین محل به دانشگاه مقصد باشد، دانشجو میتواند پس از اعلام قبولی از طرف سازمان سنجش آموزش کشور یا در حین تحصیل در دانشگاه مبدا با احراز شرایطی که بصورت کامل در آیین نامه ذکر شده است درخواست خود را پیگیری کند.
معاونت امور دانشجویان در راستای اجرای بهتر قوانین و تسهیل شرایط دانشجویانی که متقاضی میهمانی در دانشگاه مقصد میباشند از سال تحصیلی 97-96 در سامانه mad.saorg.ir/EDUS/Default.Asp مراحل و شرایط میهمانی از دانشگاه مبدا به دانشگاه مقصد را ذکر کرده اند و دانشجویان با ایجاد یک شناسه کاربری در این سامانه میتوانند درخواست های خود را پیگیری کنند.
عواملی مثل دوری از خانواده، وضعیت نامناسب روحی دانشجو، بیماری های روحی روانی و ابتلا به یک بیماری خاص از جمله دلایلی است که برخی دانشجویان تصمیم میگیرند از دانشگاه مبدا خود میهمان دانشگاهی در نزدیکترین شهر محل سکونت خانواده خود شوند. ولی لازم است دانشجو یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه مبدا با میانگین 13 واحد گذرانده باشد و تقاضای میهمان شدن نماید.
محسن کلانتر معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت، دو شرط زیر را دلایل قانع کننده پذیرش دانشگاههای مقصد برای میهمانی دانشجوها میداند و در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو میگوید: «در مواقعی که دانشجو به یک بیماری خاص مبتلا باشد و دوری از خانواده باعث شود سلامتی جسمی و روحی اش به خطر بیفتد لازم است فرم درخواست میهمانی خود را به کمیسیون آموزشی موارد خاص دانشگاه مبدا داده و پس از بررسی کمیسیون و ارتباط با دانشگاه مقصد خواسته خود را پیگیری کند، همچنین در مواقعی که تاریخ ازدواج دانشجویان دختر قبل از قبولی در دانشگاه مبدا باشد شرایط پذیرش میهمانی در دانشگاه مقصد ساده تر میشود». این شرایط فقط مختص دانشجویان دوره کارشناسی است و دانشجویان دوره کارشناسی ارشد فقط میتوانند میهمان تک درس در دانشگاه دیگری شوند و میهمانی در بین دانشگاههای سطح شهر تهران نیز ممنوع است.
دانشجویی که در ترم اول میهمانی خود در دانشگاه مقصد عملکرد آموزشی خوبی داشته باشد میتواند نسبت به درخواست مجدد میهمان شدن برای ترم آتی اقدام کند اما با وجود عملکرد مثبت آموزشی سقف تعداد واحدهایی که دانشجو میتواند در دانشگاه مقصد بگذراند 100 واحد است و واحدهایی که باقی میماند را باید در دانشگاه مبدا بگذراند، کلانتر علت این موضوع را تطبیق صحیح واحدها و اینکه در نهایت مدرک از سوی دانشگاه مبدا صادر میشود دانست.
در آیین نامه های قبلی دانشگاه آزاد اسلامی شرایط مهمانی دانشجویان در دانشگاه های دیگر بسیار محدود بود اما اخیرا ابراهیم کلانتری، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری دانشجو از اجرایی شدن آیین نامه جدید نقل و انتقال دانشگاه آزاد با در اولویت قرار دادن انتقالی دانشجویان دختر و شرایطی که باعث تسهیل این روند میشود خبر داد و گفت: «دانشجویان میتوانند با مراجعه به سامانه نقل و انتقال دانشگاه درخواست خود را ثبت نمایند و اگر درخواست شان در چارچوب قوانین باشد بصورت خودکار پذیرفته میشود و درمواردی که نیاز به بررسی خاصی داشته باشد به دانشجو اعلام میشود. ازدلایل مهم برای پذیرش درخواست دانشجویان وجود رشته تحصیلی شان در دانشگاه مقصد،هم ترازی آموزشی و نبود مشکل آموزشی و پژوهشی میباشد و با درخواست انتقالی دائمی دانشجو پذیرفته میشود ودرصورت نداشتن تمامی شرایط لازم با درخواست دانشجو به صورت انتقال موقت موافقت میشود. دانشجوی میهمان و میهمان دائم باید شهریه ثابت هرترم میهمانی را به واحد مبدا و شهریه متغیر را به واحد مقصد پرداخت کند و دانشجوی میهمان غیردائم هم باید درصدی ازشهریه ثابت هر ترم میهمانی که میزان آن هر سال توسط معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اعلام میشود را به واحد مبدا، مازاد بر شهریه ثابت آن ترم پرداخت نمایند.»
یا مدرک رو همون دانشگاه مبدا بصورت کلی صادر میکنه؟
فوری
و اینکه چارت های درسی دانشگاه باهنر با دانشگاه هنر اصفهان متفاوته با این حال امکان انتقالی هست خیلی ممنون میشم اگه جواب بدین
میخوام بیام محقق اردبیلی کسی هست ؟؟حتی شبانه
09118778374
کسی هست این رشته رو شیراز یا اطراف قبول شده باشه و بخواد جابجا کنیم؟
من دانشگاه خرم آباد رشته برق روزانه ورودی 98 هستم
کسی از شهرکرد هست بخواد با من عوض کنه؟
شماچطوری درخواستتون را ارسال کردید؟من هرکاری میکنم نمیشه
دانشجو ورودی بهمن ۹۸ رشته نرم افزار. فنی هستم با تهران کسی هست عوض کنه
09357600696
ببخشید من امسال بر حسب سوابق تحصیلی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد تهران شرق قبول شدم اما خیلی خیلی دوره
میتونم انتقالی بگیرم تهران مرکزی؟
۰۹۰۱۹۸۵۲۳۳۳
من دانشگاه دولتی بدون آزمون قبول شدم دانشگاهمم تک جنسیتیه الان برای انتقال مشکلی برام پیش نمیاد
آیا میتونم برای دانشگاه دولتی کنکوری انتقالی بگیرم ؟
میشه شرایط انتقالی وزمان و اینکه چجوری انتقالی بگیرم رو به من توضیح بدین ؟ ممنون میشم
09393162698 کسی مایل بود با این شماره تماس بگیره