سی و سومین نشست تهران شناسی "تهران را از نو بشناسیم" با موضوع "جغرافیای تاریخی شمیران" روز سه شنبه مورخ ۷ آذر ۹۶ با حضور سید مهدی اعرابی پژوهشگر تهران شناسی و محمود منیعی دبیر ستاد گردشگری شهرداری تهران، در مرکز سازمانهای مردم نهاد شورای اسلامی شهر تهران برگزار ش
بهگزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سی و سومین نشست تهران شناسی "تهران را از نو بشناسیم" با موضوع "جغرافیای تاریخی شمیران" روز سه شنبه مورخ ۷ آذر ۹۶ با حضور سید مهدی اعرابی پژوهشگر تهران شناسی و محمود منیعی دبیر ستاد گردشگری شهرداری تهران، در مرکز سازمانهای مردم نهاد شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست فیلم مستندی از شرح حال منطقه شمیران و مکانهای گردشگری آن به نمایش گذاشته شد و پس از آن سید مهدی اعرابی پژوهشگر تهران شناسی، ضمن اشاره به توریستی بودن منطقه شمیران گفت: برای شمیران رفتن باید ویژگی هایی داشت و ویژگی هایی از آن را خوب شناخت تا شناخت شمیران آسانتر شود و ممیزهای اقلیمی، تاریخی و کالبدی آن را بهتر درک کرد.
وی افزود: ابتدا باید دانست که شمیران کجاست و معنی آن چیست؟ که برای شناخت شمیران فرصتهای بسیار زیادی نیاز است؛ در تحلیل شمیران همیشه سه عنصر "کوه - دریا - دشت" مورد بررسی قرار میگیرد و از نظر اقلیمی و جوی هر سه آنها در طول تاریخ آثار خود را در منطقه برجای گذاشته اند؛ ما برای شناخت شمیران و گذشته آن باید این لایهها را مورد بررسی قرار دهیم.
اعرابی ضمن اشاره به گذشته مرزی شمیران گفت: در زمان "ری باستان" یکی از شهرستانها منطقه شمیران است و شمیران را به (البرز یا بالا) معنی کرده اند. این منطقه متشکل از روستاهای زیادی میباشد که سه مورد از آنها در طول تاریخ بسیار پر اهمیت هستند که امروزه به نامهای قیطریه، اوین و حصارک معروف میباشند.
وی با اشاره به پژوهشهای انجام شده در خصوص این منطقه گفت: در مورد شمیران ۸۵ اثر مکتوب و منفرد و حدود ۲۰۰ اثر پژوهشی توسط دانشجویان در ۵۰ سال گذشته گردآوری شده است.
در ادامه این نشست محمود منیعی گفت: متاسفانه امروزه به خاطر نظام دلالی که در خصوص املاک به وجود آمده باعث عدم تصحیح اسامی مناطق و محلاتی مانند: کامرانیه، فرمانیه و... شده است، آنچه در شمیران داریم متعلق به تمام ایرانیان است و باید همه برای حفظ آن بکوشند.
وی ضمن اشاره به مشکلات گذشته شمیران گفت: از منطقه شمیران میتوان درآمدهای بالایی بدست آورد به شرط آن که به جای آینده نگری، آینده پژوهی انجام دهیم و بررسی آرمانها و مطلوبها را جایگزین بررسی مشکلات گذشته کنیم.
منیعی در پایان گفت: طبیعت زیبا و خیره کننده و چشم اندازهای دلنشین این منطقه وجود چشمه ها، رودها، سدهای «لتیان» و «لار» و کوهستانهای مرتفع پوشیده از برف، بستری مناسب را برای تبدیل این منطقه به گردشگاهی با ظرفیتهای منطقهای و بلکه بین المللی فراهم نموده است. پیست «شمشک»، پیست «دربندسر» و پیست بین المللی اسکی «دیزین» از جمله مکانهای تفریحی در فصل سرد است که میتوان از آنها درآمدزاییهای مناسبی داشته باشد.