در این میزگرد نمایندگان تشکل های دانشجویی با طرح سئوالاتی از سوی مجری در وقت معین پاسخ می دادند. نوبت صحبت نمایندگان تشکل ها از طریق قرعه کشی مشخص شد.
نقش شهید چمران و شهید شریعتی و رهبری در شکل گیری انقلاب و همچنین جنبش دانشجویی
بعد از قرعه کشی نوبت به گلشاهی، نماینده بسیج دانشجویی رسید که وی در ابتدا تاریخچه مختصری از جنبش دانشجویی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب ارائه و نقش شهید چمران و شهید شریعتی و رهبری را در شکل گیری انقلاب اسلامی و جنبش دانشجویی توضیح داد.
گلشاهی با اشاره به نقدهای مصداقی به برنامه های اجرا شده توسط انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام و انجمن اسلامی دانشجویی در طول سال و انتخابات گفت: انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام به صورت مصداقی از نمایندگان انتخابات ریاست جمهوری وقت حمایت کرد؛به طوری که در ستادهای انتخاباتی روحانی با عنوان نماینده تشکل شرکت می کرد و برنامه های زیادی توسط همین تشکل های دوقلوی دانشگاه برگزار شد.
وی ادامه داد: چطور می شود از تشکلی که پسوند اصلاح طلب را با خودش یدک می کشد، انتظار فراجناحی بودن داشت.
این فعال دانشجویی گفت: تشکل های دانشجویی بجای اینکه گفتمان جریان احزاب باشند، باید به صورت آکادمیک مطالبات مردم را کسب کنند.
جنبش دانشجویی نباید وابسته به یک شخص یا جناح خاص باشد
خدری، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان با بیان اینکه رسالت دانشجویی مطالبه گری است، در ابتدا به تاریخچه مختصری از جریانات دانشجویی اشاره کرد و گفت: جنبش دانشجویی نباید وابسته به یک شخص یا جناح خاص باشد.
وی تشکل خود را فراجناحی خواند و گفت: ما نه اصلاح طلب هستیم و نه اصول گرا؛ بلکه منتقد هر دو جناح هستیم. در زمانی در ملی شدن صنعت نفت کمک مصدق و کاشانی می کند. در انقلاب هم میشوند بازوی امام خمینی (ره).
گفتمان جنبش دانشجویی یک گفتمان آزاداندیش است
کیانی، نماینده انجمن اسلامی پیرو خط امام خمینی (ره) گفت: گفتمان جنبش دانشجویی یک گفتمان آزاد اندیش است.
وی به نقش مهندس بازرگان در تاسیس و جنبش های دانشجویی و همچنین چگونگی شکل گیری 16 آذر اشاره کرد و سپس در مورد حلقه مرکزی و فکری افرادی که برای تسخیر سفارت امریکا برنامه ریزی می کردند، سخن گفت.
این فعال دانشجویی به صورت مصداقی نیز به برخی برنامه های بسیج از جمله دعوت از میرسلیم ایراد گرفت که چرا باید فقط از یک نامزد دعوت شود که البته نماینده بسیج هم پاسخ داد.
تشکل دانشجویی شورایی است و از جایی دستور نمی گیرد
افتخاری، نماینده انجمن اسلامی دانشجویی گفت: دانشگاه از بدو تاسیس یک کاردکرد انتقادی داشته؛ به این معنا دانشگاه بصورت مستقل دولت ها را نقد می کرد. تشکل دانشجویی شورایی است و از جایی بهش دستور داده نمی شود.
افتخاری از نبود استقلال دانشگاه ها انتقاد کرد و گفت: معین، وزیر علوم وقت قصد داشت با ایجاد اصلاحات در ساختار دانشگاه ها جهت استقلال آنها و جریانات دانشجویی تحول ایجاد کند.