به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رشیدیان شب گذشته در اختتامیه هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار خراسان رضوی که در نمایشگاه بین المللی مشهد توسط دانشگاههای مشهد برگزار شد، گفت: در سه سال گذشته استان رتبه اول در حوزه پژوهش را کسب کرده است و امیدواریم که خراسان رضوی این روند رو به رشد در توسعه پژوهش درکشور داشته باشد و به جایگاه شایسته برسیم.
استاندار خراسان رضوی ضمن اشاره به جایگاه پژوهش در آموزههای دینی و ملی، بر پژوهش تاکید کرد و افزود: تولید علم با پژوهش میسر است و این پژوهش باید منطبق بر نیازهای حوزه های مختلف کشور باشد که سریعتر درعرصه عمل به کار بسته شود.
وی بیان کرد: پژوهشهای مسئله محور و مبتنی بر نیازهای کشور کمک خوبی به مدیران اجرایی کشور میکند و الگوی مناسبی در جهت بهرهگیری از علم به منظور حل نیازها و مشکلات است.
رشیدیان در ادامه نمایشگاه را فرصت خوبی برای آشنایی مردم با ظرفیتهای علمی خراسان رضوی، دانست و متذکر شد: این نمایشگاه نمایشی از ظرفیت های کشور در جهت اجرایی شدن شعار«ما میتوانیم» است.
استاندار خراسان رضوی به اشاره به حرکتهایی که دانشگاه و حوزههای علمیه در پژوهش انجام دادهاند، خاطرنشان کرد: پژوهشگران بسیاری، مشکلات کشور را حتی در موقع تحریم حل کردند و تواستند قطعات برخی فناوریها که محصور کشورهای غربی بود را تولید کنند.
وی تصریح کرد: سال گذشته خراسان رضوی توانست ۱۰ میلیون دلار محصول درشرکتهای دانش بنیاد تولید و صادر کند.
رشیدیان گفت: این نمایشگاه همچنین محل تعامل بین پژوهشگران، مدیران اجرایی و بخش خصوصی بود و همچنین در اینجا شاهد کار کردن نزدیک پژوهشگران حوزه علمیه و دانشگاهی بودیم.
استاندار خراسان رضوی افزود: ظرفیت های در این دو مرکز علمی وجود دارد و امیداوم که در طول سال از همکاری و تعامل حوزه علمیه و دانشگاه در جهت پیشرفت استان استفاده کنیم.
وی با بیان این مطلب که از مدیران اجرایی و اداری استان خواستیم که در این نمایشگاه حضور پیدا کنند که بتوانند از ظرفیت های علمی خراسان رضوی استفاده کنند، خاطرنشان کرد: چندین تفاهمنامه که در این نمایشگاه بسته شد، کافی نیست.
رشیدیان بیان کرد: صنعت باید مرتبا خود را به روز کند که مشکلات آن حل شود و برای این کار باید از پژوهشگران داخلی استفاده کنند و مراکز تحقیقاتی صنایع وخصوصی با پژوهشگران تعامل برقرار کنند.
خط موازی بین صنت و دانشگاه وجود ندارد
در ادامه مراسم، محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد راه توسعه اشتغال را در نتایج بدست آمده از پژوهش دانست و گفت: وارد کردن فناوری و تکنولوژی به کشور عواقبی داشت که امروز آنها را میتوان احساس کرد.
رئيس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: بسیاری از مشکلات کشورهای در حال توسعه به خاطر بومی نکردن فناوریهای وارداتی از کشورهای دیگر است.
وی با بیان این نکته که دیگر بین صنعت و دانشگاه خط موازی نیست، خاطرنشان کرد: امروز صنعتگران و پژوهشگران زیریک سقف جمع شدهاند و دستاوردهای خود را به نمایش میگذارند، هرچند که هنوز به حد مطلوب نرسیده ایم.
۴۰ تفاهمنامه در نمایشگاه امضاء شد
در ادامه مراسم، ملکزاده، معاون توسعه و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه در هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خراسان رضوی ۲۱۱ نهاد دولتی، غیر دولتی و بخش خصوص شرکت کردند، گفت: ۴۰۰ غرفه در این نمایشگاه حضور داشت.
وی افزود:۱۱۰ شرکت دانش بنیان، ۸۰ دانشگاه ومراکز علمی و فناوری، ۴۵ پژوهش سرا در این نمایشگاه حضور فعال داشتند.
معاون توسعه و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: این نمایشگاه تغییر ماهوی نسبت به نمایشگاههای سالهای گذشته داشته، قبلا در نمایشگاهها بیشتردستاوردهای مکتوب ارائه میشد؛ اما در نمایشگاه سالهای اخیر دستاوردهایاز جنس فنآور و سخت افزای ارائه شده است.
ملکزاده متذکر شد: در این نمایشگاه ۴۰ تفاهم نامه امضاء شده است و ۴۰ محصول واجد شرایط ثبت اختراع شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: ۲۰ طرح فناوری رونمایی و ۱۷۰۰ محصول نیز عرضه شد که از این تعداد ۵۰ محصول از جنس فناوری نرم بود.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از برگزیدگان، پژوهشگران و صنعتگران برتر و واقف برگزیده نمایشگاه پژوهش و فناوری تجلیل و قدردانی شد.