در سایه نظارت کم وزارت ارشاد برخی از سایتها با استفاده ابزاری از زنان تبلیغات خود را بر مبنای جنسیت و نگاه غربی به زنان منتشر میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طی سالهای گذشته برخی از سیاستهابه سمت استفاده از زنان در تبلیغات به منظور فروش بیشتر پیش رفته است؛ در سالهای گذشته حضور زنان در تبلیغات تلویزیونی بیشتر از هر زمان دیگر شده است.
بیلبوردهای تبلیغاتی به ویژه بیلبوردهای میان جاده ای، کلیپها و تیزرهای تبلیغاتی هم مواردی دیگر از استفاده ابزاری از زنان هستند.
در همین راستا، هفتههای گذشته هم عکسی از یک نمایشگاه داخلی خودرو منتشر شد که برگزارکنندگان آن برای تبلیغ بهتر و ایجاد جذابیت بیشتر محصول خود، از دو دختر ایرانی در کنار نمایش خودروها استفاده کرده بودند.
این اتفاق موجی از اعتراضها را به دنبال داشت؛ چرا که ارزش و شخصیت زن چیزی فراتر از استفاده ابزاری و تبلیغاتی از آنها بوده است.
یکی از سایتهای نه چندان مطرح که اخیراً فعالیت زیادی پیدا کرده است با گسترش استفاده ابزاری از زنان به دنبال جا انداختن این مساله در قالب یک فرهنگ است.
انتشار گزارشهای تصویری در مثبت نیوز از فشن بلاگرها با لباس هایی که متناسب با عرف و فرهنگ جامعه نیستند یکی از اقدامات این سایت است؛ این سایت به قیمت اخذ آگهی تصاویری از دختران منتشر میکند که مغایرت با شئونات اسلامی و عرف جامعه است.
این سایت اخیرا در گزارشی رپورتاژی از شوروم نیسان در ایران دوباره اقدام به انتشار تصاویر تبلیغاتی از زنان در کنار خودروها کرده است.
باید توجه داشت زنان پیش از اینکه موجودی منفعل و صرفاً دارای جذابیت جنسی و فیزیکی باشند بهعنوان یک انسان در جامعه شناخته شوند. در شرایطی که میتوان از توانمندیهای زنان استفاده کرد استفاده از جسم و شرایط فیزیکی آنها توهین به شخصیت آنهاست.
در این شرایط مدارای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این موضوع قابل تأمل است؛ این سایت که همه اخبار آن رپورتاژ بوده در کنار رپورتاژ به صورت آهسته جریان رسمین بخشیدن به استفاده ابزاری از زنان را پیش میبرد.
معرفی فشن بلاگرها به بخش ثابتی از یان سایت تبدیل شده است که البته وزارت ارشاد بایستی قبل از اشاعه این فرهنگ غلط جلوی فعالیتهای این چنینی را بگیرد.