مشاور رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در امور زنان از باسوادی ۵ هزار دختر و زن عشایری و روستایی در ۲ سال گذشته خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، خدیجه رسولی مشاور رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در امور زنان در همایش مشاوران و امور زنان و خانواده که در ساختمان آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی برگزار شد، اظهار داشت: از سال ۱۳۱۵ که نخستین کلاسهای آموزش «اکابر» در ایران دایر شد، بزرگسالانی که در این کلاسها شرکت میکردند تنها مردان بودند، اما در بین سالهای ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۵ یک سری فعالیت هایی در زمینه سواد آموزی انجام شد که در آن زمان از هر ۱۰۰ زن، یک زن سواد شد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۵۵، بر اساس آمار ۴۸. ۵ درصد جمعیت زیر ۵۰ سال کشور باسواد بودند که اختلاف درصد سواد بین زنان و مردان در مناطق شهری ۲۳. ۴ درصد و در روستاها ۳۴. ۹ درصد بود.
رسولی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و فرصت برای سوادآموزی زنان، گفت: با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و صدور فرمان تاریخی امام (ره) در هفتم دیماه سال ۱۳۵۸، سازمانیافتهترین و گستردهترین فعالیتهای سوادآموزی شکل گرفت.
وی افزود: در سال ۱۳۶۵ سطح سواد زیر ۵۰ سال، ۵۵ درصد بود که این آمار در سال ۱۳۷۵ به ۸۰ درصد، در سال ۱۳۸۵ به ۸۸. ۸ درصد و در سال ۹۵ به ۹۳. ۴ درصد رسید.
مشاور رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در امور زنان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد عملکرد این سازمان درباره سوادآموزی زنان بوده است، گفت: در پی اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب، ۱۲ تغییر تحول آفرین در سازمان انجام شد که یکی از این موارد مشارکت با دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد بوده است.
وی یا با اشاره به امضای تفاهم نامه با معاونت زنان ریاست جمهوری، افزود: طی ۲ سال گذشته ۲ طرح حمایت از زنان و دختران عشایر و روستایی انجام شد که بر این اساس یک هزار آموزش دهنده و ۵ هزار سوادآموز دختر و زن تحت پوشش قرار گرفتند.