احسان کوشکی دبیر بیست و یکمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور دانشجویان در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از اهواز اظهار کرد: آینده ای مناسبی برای فارغ التحصیلان داروسازی اکنون متصور نیستیم. اشباع شدن داروخانه ها از جمله دلایل آن است. انتظار داریم وزارت بهداشت همانگونه که مشکلات اشتغال پزشکان را برطرف کرد برای داروسازان تدبیری صورت بدهد.
احسان کوشکی گفت: پس از فارغ التحصیلی نزدیک به 80 درصد در داروخانه ها و ما بقی در صنعت و بیمارستان مشغول به کار می شود. با توجه به اینکه در سال های اخیر جذب دانشجو در این رشته چند برابر شده بنابراین فارغ التحصیلان آن هم به تبع زیاد شده که تعداد داروخانه ها به سطح اشباعی رسیده است.
دبیر بیست و یکمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور افزود: اکنون برای فارغ التحصیلان جای مناسبی برای تاسیس داروخانه وجود ندارد. بنابراین سعی شده که در مکاتبه اخیری که دانشجویان داروسازی به وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم سعی کردیم این آینده ای که فارغ التحصیلان با آن قرار است مواجه بشوند را تشریح کردیم و پیشنهاد کردیم محدودیت جمعیت و فاصله برداشته شود بتوانند در موقعیت مناسب بتوانند داروخانه تاسیس کنند.
وی گفت: در بندهای نامه اشاره کردیم برای جلوگیری از تخلفات در این مورد می توان از سامانه HIX یه صورت گسترده استفاده شود. میزان نظارت بر داروخانه ها بیشتر شود. از سویی خواهان لحاظ شدن حق مشاوره و ضریب کار هم اضافه شود تا بتوان از علم داروساز استفاده شود.
احسان کوشکی اظهار کرد: در سایر کشور ها به ازای هر 30 تخت یک نفر داروساز در بیمارستان حضور دارد، اما در ایران در برخی از بیمارستان های کلانشهر ها شاهد این هستیم به ازای هر 100 تخت یک داروساز داریم. آن هم به صورت اندک وجود دارد.
دبیر بیست و یکمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور در ادامه گفت: پیش از این با ریاست سازمان غذا و دارو جناب دکتر اصغری با حضور دکتر برندگی و 25 نفر از نمایندگان دانشجویان داروساز کشور و با دکتر یوسفی نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس داشتیم.
وی اظهار کرد: انحصار در تاسیس داروخانه محدودیت فاصله و جمعیتی هست.چرا در یک منطقه ای که امکان تاسیس داروخانه های بیشتر هست و در این عین حال موجب ضرر برای داروخانه موجود نمی شود اجازه تاسیس به فارغ التحصیل نمی دهند؟!
احسان کوشکی با اشاره به اینکه آینده ای مناسبی برای فارغ التحصیلان داروسازی اکنون متصور نیستیم گفت: با اشباع شدن داروخانه ها از جمله دلایل آن هاست. انتظار داریم وزارت بهداشت همانگونه که مشکلات اشتغال پزشکان را برطرف کرد برای داروسازان تدبیری صورت بدهد.
دبیر بیست و یکمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور در رابطه با چالش های فارغ التحصیلان برای ورود در عرصه اشتغال اظهار کرد: دانشجوی فارغ التحصیل در زمان فارغ التحصیلی صاحب 200 امتیاز می شود. به جز محدودیت مکانی و جمعیتی یک فارغ التحصیل داروساز می بایست چند سال در مناطق محروم کار کند. بسته به موقعیت منطقه هر سال بین 30 تا 140 امتیاز در سال هست و امتیاز لازم برای تاسیس 2600 امتیاز برای مراکز شهرهاست. باید بیش از 5 سال در مناطق محروم سابقه کار داشته باشد.این در حالیست که داروسازهای قدیمی موقعیت های برتر شهر داروخانه تاسیس کردند.در صنعت ظرفیتی به آن صورت نیست و البته باید بیمارستان و صنعت باید رویه خودشان را عوض کرد.
وی در پایان گفت: در نامه اخیر به دنبال برداشتن محدودیت جمعیت و فاصله در کنار افزایش جذب داروساز در بیمارستان ها بر مبانی کشورهای پیشرفته به ازای هر 30 تخت یک نفر و همچنین خدمات محور شدن و ضریب کار و مشورت برای داروساز مشخص شود.