نخستین نیمکت ارگونومی کشور با طراحی و ساخت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد به فینال مسابقات طراحی ۲۰۱۸ آسیا راه پیدا کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین مرادی، مخترع و سازنده نیمکت ارگونومی «موج صخره» گفت: نیمکت موج صخره به عنوان اولین نیمکت ارگونومی کشور موفق شد از میان ۱۳۵۷ طرح از ۳۵ کشور جهان به فینال مسابقات طراحی ۲۰۱۸ آسیا راه پیدا کند.
مرادی افزود: مرادی وجود بیماریهای اسکلتی، عضلانی و مفصلی و فعالیتهای نامناسب و نوع نشستن و استراحت نامطلوب بدن را اصلیترین انگیزه ساخت این نیمکت دانست و خاطرنشان کرد: نیمکتهایی که در فضاهای عمومی کشور استفاده میشوند همگی طراحی یکسانی دارند و مدلهای مختلف استراحت بر روی این نیمکتها میسر نیست.
مخترع و سازنده نیمکت ارگونومی «موج صخره» گفت: از این رو تیم تحقیقاتی ما در صدد ارائه طرحی برآمد که نمونههای مختلف نشستن به صورت یکجا را داشته باشد. در حال حاضر نیمکتهایی که برای استفاده در مکانهای عمومی کشور قرار داده شده، هنگام نشستن بر روی آن فشار وزن را به مفاصل، بافتهای نرم و همچنین به ستون فقرات منتقل میکند که به مرور زمان باعث ایجاد درد و بیحسی در ناحیه پایین کمر و پاها میشود.
وی افزود: این نیمکت از ۲۵۸ قطعه ساخته شده که هر قطعه بر اساس پارامترهای آناتومیک اندام انسان طراحی شده و با کنار هم قرار دادن این قطعات میتوان به نشیمنهای استاندارد مختلف دیگری دست پیدا کرد؛ این نیمکت طوری طراحی شده که موجب حذف فشار از روی نقاط پوستی حساس و نواحی استخوانی زیر پوستی میشود. در نیمکت موج صخره ۱۰ فیگور اصلی بر اساس ضوابط ارگونومی مختص خود در کنار یکدیگر قرار داده شده است.
مخترع و طراح موج صخره گفت: از ویژگیهای بارز این طرح، تفکیک هشت فضا از یکدیگر است که باعث ایجاد فرمی پیوسته میشود. در واقع نیمکت با آرایش ۱۰ ریز ارگونومی و ۹ توالی ژنیتیکی در قالب یک همزیستی کامل و بهینه طراحی شده است.