دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه امروز خطراتی آرمان عدالت را تهدید میکند، گفت: یکی از این خطرات جریان اشرافی است که درد مردم را نمیفهمند و دنبال انحراف مطالبات مردم هستند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید تواناراد دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در پیشخطبههای نماز جمعه تهران (۶ بهمن ۹۶) به نمایندگی از اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل و جامعه دانشگاهیان حادثه تأثربرانگیز نفتکش سانچی را به بازماندگان این حادثه تسلیت گفت و اظهار داشت: از ستاد نماز جمعه تهران که بار دیگر به فرمان رهبر معظم انقلاب لبیک گفته و این تریبون مقدس را در اختیار دانشجویان قرار داد تشکر میکنیم و امیدواریم که این روند در تهران و شهرستانها مانند سال گذشته با شتاب بیشتری ادامه یابد.
وی در ادامه ضمن تبریک به مناسبت انتخاب حجتالاسلام حاج علیاکبری بهعنوان رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: امیدوارم حجتالاسلام حاج علیاکبری با احیای جایگاه اصیل و وزین نماز جمعه از طریق جوانگرایی در این عرصه، راه را برای حضور حداکثری مردم و به خصوص جوانان باز کنند.
* مشکلات اقتصادی فقط با نگاه انقلابی و خدمت بیچشم داشت قابل درمان است
این فعال دانشجویی در ادامه در خصوص مهمترین مسائل کشور و جهان تاکید کرد: همگی به خوبی میدانیم که امروز مردم از نظر اقتصادی به شدت تحت فشار هستند و ناتوانی و ناکارآمدی اجرایی برخی مسئولین کشور، زخمی بر پیکر جامعه کاشته که امان را از مردم گرفته است.
وی افزود: مشکلات اقتصادی به تعبیر رهبری، زخمی است که فقط با نگاه انقلابی و خدمت بیچشم داشت قابل درمان است، برخی تبعیضها و ناعدالتیهای امروز، مثل نمک به این زخم پاشیده میشوند و این بیعدالتیهاست که سینه مردم را به آتش کشیده است. در این میان دور از تصور نبود که عدهای هم با سوء استفاده از مشکلات موجود، مثل مگس روی این زخم بنشینند و آن را چرکین کنند.
تواناراد تصریح کرد: همه دیدیم که این مردم علیرغم تمام انتقادات و مطالبات به حقی که دارند، حساب خود را از دشمنان انقلاب و عناصر وابسته به آنان جدا کردند، ولی این بدان معنی نیست که از مطالبات سراسری خود کوتاه آمدهاند.
وی گفت: مردم امروز هم مانند اول انقلاب به دنبال گمشده مهجور خود و یکی از مهمترین آرمانهای انقلاب یعنی "عدالت" هستند. عدالتی عاری از سیاست زدگی، بازیهای نمایشی و دعواهای قبیلهگی. عدالتی آمیخته به انصاف و واقع بینی، عدالتی در مسیر ولایت و در خط امام خمینی (ره)؛ لذا بر ما دانشجویان این مرز و بوم فرض است که به معنای واقعی کلمه «احیاگر خط امام؛ پیرو ولایت و پرچمدار عدالت» باشیم.
تواناراد ادامه داد: ما مردم وقتی حقوق نجومی فلان مسئول، ثروت صدها میلیاردی آن وزیر و خانه اشرافی آن مسئول ولنجک نشین را میبینیم، از خود میپرسیم چطور مسئول جمهوری اسلامی که از قضا بیش از ۳۰ سال در مشاغل دولتی فعالیت داشته، چنین ثروتی به دست آورده است؟
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: برای پاسخ به این سؤال کافی است به شعارهای شفافیت و عدالت در دوران انتخابات به صورت انقلابی عمل شود. کافی است ۱۰ نفر از مفسدان اقتصادی را در همین نمازجمعه تهران شلاق بزنند یا اگر حکم محارب داشتند در ملأ عام اعدام کنند تا ببینیم چه شور و غوغایی به دل مردم میافتد. نمازجمعه سیاسی یعنی این!
وی اضافه کرد: برای ما سؤال است که چطور در وزارت نفتی که میگفت: برای استخدام دانشجویان دانشگاه صنعت نفت پول ندارد، اختلاس ۱۰۰ میلیاردی اتفاق میافتد و وزیر همچنان ساکت و در سایههاست؟! یا چطور در مجلسی که روزی جایگاه مدرس و شهیدان آیت و دیالمه بود، برخیها هنوز دنبال حقوق نجومی میگردند و مردم را از دزد شدنشان میترسانند؟
* برخی به جای رفع مشکلات دنبال ننگنامههای جدید و خیانتهای تاریخی هستند
تواناراد تاکید کرد: چرا به جای رفع مشکلات کشور دنبال ننگنامههای جدید و خیانتهای تاریخی هستند؟ برجام بس نبود، آمدهاند سراغ FATF همین دو روز پیش تصویب کردند که کشور برود زیر یوغ استعمار بین المللی تحت عنوان کنوانسیون پالرمو. مردم عزیز آگاه باشید که قدمهای بعدی هم در راه است تا استقلال کشور را دودستی تقدیم دشمن کنند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: هرچه میگوییم مشکل اقتصاد در داخل است، در خارج از مرزها دنبال راه حل میگردند! آنهایی که چشم به خارج از کشور دارند، از طرح مسأله عدالت میترسند. چون عدالتمحوری مخالف نگاه بیگانهپرستی آنان است. عدالتمحوری توجه به جوان ایرانی است نه پرکردن جیب فلان شرکت هواپیمایی خارجی!
وی در ادامه با اشاره به طرح رجیستری که وزیر ارتباطات آن را کلید زده، گفت: آیا این کار ارتباط با آمریکا میخواست؟ آیا امتیاز دادن و گرفتن میخواست؟ نه، غیرت و همت و خلاقیت میخواست که جوانان ما دارند!
تواناراد افزود: هر آنجا که مسأله عدالت و رسیدگی به مستضعفین در سالهای گذشته در رأس دغدغههای اجرایی کشور قرار گرفت، به سرمایههای اجتماعی نظام افزوده شد و مردم به نظام امیدوارتر شدند. این را مقایسه کنید با نگاهی که دادن یارانهها که حق مردم است را ماتم و عزای دولت تلقی میکند.
* خطراتی که آرمان عدالت را تهدید میکند
وی بیان اینکه امروز خطراتی آرمان عدالت را تهدید میکند، گفت: یکی از این خطرات ضدانقلاب موج سوار است که سعی میکند مسیر عدالتطلبی مردم را به اغتشاش و هرج و مرج هدایت کند.
تواناراد ادامه داد: خطر دیگر جریان اشرافی است که درد مردم را نمیفهمند و دنبال انحراف مطالبات مردم به وسیله طرح برخی شبهات دسته دوم و سطح پایین با ادبیاتی مبهم و مشغول کردن مردم به دعوا هستند! ولی مردم ما فهمیدهتر از آن هستند که کسی بخواهد با حمله به اصول اعتقادی آنان، مطالبات اصیل آنان را به حاشیه ببرند.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: جریان دیگری هم هست که خود مرتکب فسادهای متعدد سیاسی و اقتصادی شده، ولی با پوسته عدالتخواهی و درون مایه فاسد، آرمان والای عدالت را به دعواهای بیارزش قبیلهای فرو کاسته و برخورد نظام با فساد اطرافیان خود را برنمیتابند.
وی گفت: خطر بعدی مدیرانی هستند که با خط قرمزهای سوری، جلوی طرح مطالبات عدالتطلبانه در رسانههای داخلی به خصوص صداوسیما را گرفتهاند و با این اشتباه استراتژیک، انعکاس صدای مردم را به دست رسانههای ضدانقلاب دادهاند.
تواناراد ادامه داد: اینها را گفتیم، اما همه این مشکلات مطرح شده، قابل حل هستند و راه حل دارند. هیچ دردی نیست که درمان نداشته باشد. ملتی که در یک جنگ جهانی تمام عیار، ۸ سال در برابر غرب و شرق عالم ایستاد و پیروز از میدان خارج شد و همین اخیراً حکومت داعش را پایان داد، مگر میشود نتواند مشکل بیکاری، گرانی و رکود را حل کند؟
وی گفت: یقیناً میتوانیم، همان طور که توانستیم به مرز علوم مختلف نزدیک شویم، ثبات امنیتی و سیاسی ایجاد کنیم، آمریکا را از غرب آسیا اخراج کنیم و موشک بالستیک با برد ۲ هزار کیلومتر بسازیم. ما جوانان میتوانیم. مگر کم در این کشور جوان مدیر و مدبر داریم؟
تواناراد ادامه داد: اگر مدیران کلان، بازیهای سیاسی و جناحی را کنار بگذارند، از این قحط الرجال خودساختهای که برای کشور به وجود آوردهاند، رها میشویم. ولی واقعاً محل سوال ما جوانان است که چطور شعار جوانگرایی در عرصههای مدیریتی کشور را با واقعیت موجود که مدیران ۳۷ پسته و ۲۵ پسته بازنشسته در آن بر کرسی مدیریت نشستهاند میتوان کنار هم گذاشت؟
* برجام برای حل مشکلات معیشتی امضاء شد، ولی هیچ اتفاقی رخ نداد
وی اظهار داشت: مورد بعدی این که در سالگرد انعقاد برجام هستیم، ولی گویا امروز از نظر برخی آن قدر مهم نیست که در مصاحبه تلویزیونی رئیس جمهور مطرح شود! برجام به گفته رئیس جمهور، برای حل مشکلات معیشتی مردم منعقد شد، ولی امروز شما مردم بهترین قاضی هستید که آیا مشکلاتتان را حل کرده یا نه؟
این فعال دانشجویی گفت: طرف مقابل بارها عهدشکنی کرده، ولی ما تا امروز فقط نگاه کردیم. قرار بود تحریمها رفع شود، ولی ظواهر نشان میدهد که این اتفاق نیفتاده. اگر مسئولین معتقدند که تحریمها با برجام رفع شده، بگویند که چرا پول فروش نفت ما به داخل برنمیگردد؟ چرا برجام اوضاع دولت ما را به جایی رسانده که هر ۱۲۰ روز منتظر تأیید شخصیتی، چون ترامپ باشد و وزیر خارجه ما برای حفظ یک توافق مکرراً نقض شده، دور دنیا را چرخ بزند!
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: پس مجلس و دولت منتظر چه هستند؟ چرا هیات عالی نظارت بر برجام نسبت به بدعهدی دشمن اقدام متقابل نمیکند؟
وی گفت: تهدید به اقدام متقابل از جانب وزیر خارجه جای تقدیر دارد، ولی قطعاً کافی نیست. اکنون با توجه به تحرکات آمریکا لازم است که دشمن بفهمد حرف ما جدی است.
* دشمن باید تهدید شود نه منتقدان دلسوز داخلی
تواناراد افزود: وزارت خارجه که نباید فقط در برابر منتقدان داخلی عصبانی شود و بیانیه صادر کند! دشمن باید تهدید شود و مخاطب بیانیه قرار بگیرد، نه منتقدان دلسوز داخلی.
وی گفت: وقت آن است که غنی سازی را بالا ببریم، پلمپها را بشکنیم و سانتریفیوژها را برگردانیم تا دشمن ماستهایش را کیسه کند. به عنوان عضوی کوچک از جنبش دانشجویی مسلمان اعلام میکنم که برجام دیگر برای ما مرده است و از دولت میخواهیم دست از تعهدات یکطرفه برداشته و در قبال نقض برجام بلافاصله از آن خارج شود.
* تقدیر از قوه قضائیه برای هشدار به مفسدان اقتصادی
این فعال دانشجویی در ادامه ضمن تقدیر از قوه قضائیه گفت: از مسئول مؤمن و انقلابی این قوه که همین دیروز صریحاً گفت: اسامی قضات فاسد را رسماً شفاف میکنند. امید است این اقدامات در راستای گسترش شفافیت و عدالت ادامهدار باشد.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در بخش دیگری از سخنانش در خصوص حوزه دانشگاه هم تصریح کرد: امسال آقای روحانی و وزارتهای علوم و بهداشت حتی برای روز دانشجو هم به دانشجویان منتقد تریبون ندادند لذا این فرصت را برای طرح مشکلات دانشجویان مغتنم میشماریم.
* مسئولین آموزش عالی از رشد آموزش پولی و خوابگاههای خصوصی جلوگیری کنند
وی گفت: اکنون ترم اول دانشگاهها پایان یافته در حالی که دانشگاهها از نظر اقتصادی در وضعیت بدی قرار دارند. هم خود دانشگاهها که رئیس سازمان برنامه و بودجه، بودجه مصوب توسط مجلس را با اولویت بندیهای مبهم و غیرشفاف، تخصیص نمیدهد و دانشگاهها هم برای جلوگیری از ورشکستگی و انسداد مالی، دست به فروش آموزش و حتی اجاره اماکن دولتی به آموزشگاههای خصوصی کنکور و امثالهم میزنند یا فشار را به دانشجو منتقل میکنند.
تواناراد افزود: همین اخیراً هم یکی از مسئولین مصاحبه کرده و از محدودیت در تأمین ارزاق و مایحتاج مورد نیاز دانشگاه گفته است. از مسئولین آموزش عالی کشور میخواهیم که از رشد آموزش پولی و خوابگاههای خصوصی جلوگیری کنند.
وی گفت: اخیراً گفته میشود که هزینه خوابگاههای علوم پزشکی به یک باره ۲ و نیم برابر شده است. دانشجویی که برای تحصیل به شهر غریب رفته، در این اوضاع اقتصادی چطور باید افزایش نجومی هزینهها را متحمل شود؟
این فعال دانشجویی ادامه داد: فضای برخی دانشگاهها از نظر سیاسی ناامن شده به نحوی که برخی جریانات نامطمئن سیاسی با خطدهی و تحریک دانشجویان به ساختارشکنی و پیاده نظامی آنان در دانشگاه، سبب شدهاند که در موارد متعددی با حمایت مسئولان آموزش عالی، انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی شوراهای صنفی هم خلاف قانون، تبدیل به ابزار اینها برای مقاصدشان شوند.
وی ادامه داد: نتیجهاش هم میشود چیزی مشابه آشوبهایی که حدود یک ماه پیش در دانشگاه تهران و خارج آن صورت داد و به سنگ پرانی دانشجویان فریب خورده به نیروهای امنیتی و در ادامه، دستگیری تعدادی از دانشجویان منجر شد.
* برگزاری «کنفرانس دانشجویی حمایت از انتفاضه فلسطین» در روزهای آینده
وی در خصوص حوزه بین الملل هم تاکید کرد: امروز مهمترین مسأله جهان اسلام، مسأله قدس شریف است. آمریکا و اسرائیل گمان میکنند که با تغییر پایتخت رژیم صهیونیستی به قدس، میتوانند از شکستهای اخیرشان در منطقه رهایی یابند، ولی خودشان میفهمند و اگر نمیفهمند به آنها خواهیم فهماند که: «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست/عرض خود میبری و زحمت ما میداری»
تواناراد ادامه داد: «کنفرانس دانشجویی حمایت از انتفاضه فلسطین» هم با حضور دانشجویان عضو اتحادیه ما و همچنین جوانان محور مقاومت، چند روز دیگر در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
وی گفت: از این تریبون به برادرانم در فلسطین، لبنان، سوریه، عراق، بحرین، یمن و اقصی نقاط جهان یادآوری میکنم که «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت أَقدامَکُم» و همچنین «وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُ ۗ. إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزیزٌ»
تواناراد در خاتمه اظهار داشت: این وعده الهی است که به زودی زود بر مستکبرین عالم پیروز خواهیم شد و انشاءالله حکومت مستضعفان عالم را تشکیل داده و بینی سردمداران مستکبر آمریکا و رژیم صهیونیستی را به خاک خواهیم مالید.