حسین طهماسبی، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه لرستان در گفتوگو با خبرنگار دانشجو در لرستان، گفت: با گروه 25 نفره از دانشجویان بسیجی دانشگاه لرستان عازم روستاهای سراب ذهاب و کلاشی از توابع سرپل ذهاب شدیم. 9 روز در این روستا حضور داشتیم و سعی کردیم در حد وسع و توانمان به اهالی روستا کمک کنیم.
طهماسبی ادامه داد: در این اردوی جهادی، 7 دستشویی و حمام ساختیم؛ زیرا بسیاری از اهالی که در کانکس ها زندگی می کردند، از داشتن سروریس بهداشتی محروم هستند. در کنار این مغازه ای را هم که قبلا مرغداری بود و در حال حاضر کانکسی درون آن گذاشته بودند و مایحتاج اهالی را تامین می کرد، توسط بچه های گروه جهادی ساخته شد و در واقع به مغازه خوار و بار فروشی تبدیل شد.
وی در ادامه افزود: البته کار ما تنها ساخت و ساز نبود و در کنار خدمات عمرانی، بچه ها کارهای فرهنگی نیز انجام می دادند با اینکه اکثر اهالی اهل سنت بودند؛ اما بچه ها در نماز جمعه و جماعت اهالی شرکت می کردند و با آنها ارتباط می گرفتند.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه روستای مورد نظر از روستاهای حساس استان کرمانشاه بود، گفت: چند نفری که مدتی پیش به مجلس شورای اسلامی حمله کردند و جزو گروه های تکفیری بودند، از اهالی این روستا بودند و نکته ای که در این روستا مهم بود، این بود که بیشتر اهالی روستا شاید با افکار آنها موافق بودند؛ اما بعد از زلزله و حضور نیروهای بسیجی و سپاهی سبب شده بود که اهالی روستا کاملا افکارشان تغییر کند و این نکته مثبتی بود که قابل لمس بود. آن قدر بچه ها از لحاظ فرهنگی بر روی اهالی روستا کار کرده بودند که خیلی از اهالی روستا به بچه ها اعتماد کرده و با آنها درددل می کردند.
وی با اشاره به اینکه این اردو از بسیاری از اردوهای جهادی دیگر سخت تر و شرایطش با سایر ارودها متفاوت بود، ادامه داد: تمام اهالی روستا کانکس داشتند؛ اما بچه های ما در چادر زندگی می کردند. هر چند روز یکبار یک تانکر آب برای ما می آرودند و در واقع مشکل اصلی ما همین کمبود آب بود. بچه ها حمام نداشتند و اکثرا در مدت حضور در اردوی جهادی حمام نکردند؛ خیلی ها روز آخر با آب سرد سرشان را شستند. هوا به شدت سرد بود و کار هم زیاد بود؛ اما بچه ها با جان و دل کار می کردند.
طهماسبی در ادامه افزود: در انتخاب افراد نیز حساسیت زیادی به خرج رفت در واقع بیشتر این افراد از گروهی انتخاب می شدند که بتوانند صحبت کنند و با مردم روستا ارتباط بگیرند؛ در واقع حضور بچه ها در این فضا باعث شد که ذهنیت اختلافی بین شیعه و سنی در بین اهالی روستا از بین برود.
وی از خاطرات سخت بچه ها در اردوی جهادی گفت: متاسفانه روز آخر یکی از چادرها آتش گرفت و تمام وسایل بچه ها از بین رفت؛اما با این حال بچه ها تا غروب آن روز کار کردند و خم به ابرو نیاوردند.