زعفران، محصولی که کشاورزان برای تولید و کاشت آن باید ماهها در انتظار باشند که ثمر دهد، با تلاش جهادگران دانشجوی استان یزد، این طلای سرخ در روستای چنارناز و برزگر به بار نشست.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ طلای سرخ یا زعفران محصولی است که در جهان طرفداران بسیاری دارد و ایران یکی از جمله مناطق پرورش کشت زعفران است، محصولی که روزها و ماهها حتی سالها کشاورزان باید در انتظار بنشینند و متحمل رنج و سختی باشند تا این محصول به بار بنشیند. جهادگران دانشجویی استان یزد با تلاش خود این طلای سرخ را برای کشاورزان روستای چنارناز و برزگر شهرستان خاتم به ارمغان آوردند.
به بار نشستن گل زعفران در روستای چنار ناز
مناطق محروم شهرستان خاتم در استان یزد از جمله روستاهای چنارناز و برزگر از جمله مناطقی است که به همت دانشجویان گروههای جهادی استان برای حل مشکلات آن اقداماتی صورت گرفته و عمده فعالیت گروههای جهادی در جهت محرومیت زدایی در این استان به ویژه فعالیت در بخش اشتغال زایی بوده است.
کشاورزان روستای چنارناز در کشت طلای سرخ
علی پور میرزایی، مسئول سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی استان یزد در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهرستان خاتم استان یزد را یکی از محرومترین شهرستانهای استان معرفی کرد و گفت: توسط گروههای جهادی دانشجویی فعالیتهای متنوعی از جمله دورههای فرهنگی و عمرانی برگزار شده است.
جوانه گل زعفران در روستای چنار ناز
مسئول گروه جهادی دانشجویی استان یزد با اشاره به فعالیت گروههای جهادی با معرفی گروه جهادی فاطمه الزهرا از دانشگاه یزد به فعالیتهای این گروه در جهت محرومیت زدایی در روستای چنارناز و برزگر اشاره کرد و گفت: ایجاد پروژه زعفران کاری توسط خواهران جهادگر استان اجرا شد که نمونه موفقی از فعالیتهای گروههای جهادی در این استان است.
به سراغ گروه جهادی فاطمه الزهرا رفتیم از جمله گروههای جهادی که دغدغه آنها کمک رسانی و محرومیت زدایی در مناطق محروم استان یزد بوده است.
این گروه جهادی همچنین موفق شده است که در جشنواره ملی جهادگران از جمله برترین گروههای جهادی در سه بخش پژوهش، اقتصاد مقاومتی و آسیبهای اجتماعی باشد.
گروه جهادی فاطمه الزهرا از جمله گروههای جهادی که دغدغه آنها کمک رسانی و محرومیت زدایی در مناطق محروم استان یزد بوده است. این گروه جهادی همچنین موفق شده است که در جشنواره ملی جهادگران از جمله برترین گروههای جهادی در سه بخش پژوهش، اقتصاد مقاومتی و آسیبهای اجتماعی باشد.
حضور کشاورزان و دانشجویان جهادگر در مزارع زعفران
فاطمه رنجبر، مسئول این گروه جهادی دانشجویی، که به همراه دانشجویان با حضور ده روزه در روستای چنارناز و برزگر بخش مروست شهرستان خاتم به ارائه خدمات متنوع فرهنگی و آموزشی، اقتصادی و بهداشتی و درمانی پرداختهاند، در گفتوگو با خبرنگار ما از از پروژه موفق اشتغالزایی و تولید زعفران کاری در این منطقه خبر داد.
مسئول گروه جهادی دانشجویی استان یزد در رابطه با فعالیتهای این گروه میگوید که پس از بررسی طرحها و ایدههای و بررسیهای که در مناطق محروم این شهرستان از جمله روستای چنارناز و برزگر به عمل آمد فعالیتهایمان را متمرکز در حوزه اشتغالزایی و حوزه فرهنگی کردیم، متوجه شدیم خاک این روستا قابلیت کشت زعفران و گیاهان دارویی را دارد و برای همین در تحقق این امر تلاش کردیم که با بررسی کارشناسان نتیجه هم داده است.
جهادگران گروه فاطمه الزهرا در زیبا سازی روستای چنار ناز
وی به تلاشهای یکی از اساتید دانشگاه یزد که از اساتید جهادگر استان یزد است، اشاره کرد و گفت: در حوزه کاشت زعفران در این روستاها با یکی از اساتید دانشگاه یزد که دارای تجربیات جهادی است، مشورت کردیم و اینجاست که ارتباط بین استاد و دانشجو جوابگو تأثیرگذار است و بعد از بررسی و صحبتهای اهالی این روستا و تجربیات استاد رفیعیان به نتیجه رسیدیم که تولید زعفران در این روستا امکان تحقق دارد و با توجه به اینکه برای کشت زعفران بادی سه سال منتظر نتیجه ماند؛ اما با بررسی کارشناسان این امر موفقیت آمیز بوده است.
در حوزه کاشت زعفران در این روستاها با یکی از اساتید دانشگاه یزد که دارای تجربیات جهادی است مشورت کردیم و اینجا است که ارتباط بین استاد و دانشجو جوابگو تأثیرگذار است
کودکان روستای چنارناز در حال بازی با رنگ
گروه جهادی فاطمه الزهرا(س) علاوه بر اشتغالزایی و تولید زعفران در این استان در جهت زدودن فقر فرهنگی نیز در روستاها تلاشهای فراوانی از جمله برگزاری دورههای آموزشی داشته است و به گفته فاطمه رنجبر برگزاری تغییرات نگرش را در بین کودکان مناطق محروم مشاهده کرده اند و تلاشهای آنها در این رابطه ثمر داده است.
فعالیت فرهنگی دانشجویان گروه فاطمه الزهرا
مسئول گروه جهادی دانشجویی استان یزد همچنین از تداوم استمرار فعالیت گروههای جهادی در این استان گفت و خاطرنشان کرد: بعد از بررسی و استعدادیابی کودکان روستاهای مناطق محروم آنها را شناسایی کردیم که با سایر دانشجویان گروههای جهادی در ارتباط هستند و فعالیت گروه جهادی فاطمه الزهرا در مناطق محروم به طور مستمر ادامه دارد...