آقای سیف اکیدا مصاحبه نکنند، رییس بانک مرکزی که این همه در میانه وقایع مصاحبه میکند و مطالبی را مطرح میکند که فعالان بازار میدانند صحیح نیست اعتبار عمومی بانک مرکزی را به شدت کاهش خواهد داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزهای گذشته برای اهالی معاونت ارزی بانک مرکزی روزهایی پر تب و تاب بوده است. با توجه به ان که بخش مهمی از افراد موثر، همان افراد حایز سمت در بحران ارزی قبلی بوده اند خوشبختانه این بار برخوردها به مراتب پختهتر و با تجربهتر از بار قبل هستند و هر جا که فشار ازمقامات اجرایی بالا بر انها وارد نشده و کار به خودشان محول شده نتایج خوبی برای کنترل نرخ در بازار گرفته اند. ضمن عرض خسته نباشید بسیار، چند نکته را به این بزرگواران پیشنهاد میکنم:
1. منطقی که اکنون در پیش گرفته اید اگر چه خوب است، ولی کوتاه مدت است. کنترل بازار حواله با نقدی و کنترل دبی با تهران نشدنی نیست، ولی لاجرم ناپایدار یا بسیار پرهزینه است. حاکمیت و دولت ابزارهای لازم برای حل مشکل بنیادی در سرمنشا ان یعنی دبی، چین و ترکیه را دارد. این که شما به صورت بخشی صرفا روی کنترل نرخ منوچهری و سبزه میدان متمرکز شوید و بگویید که توان من در همین حد است رافع مسئولیت نیست. بدون ترس از جایگاه اداری خود، واقعیات را به مقامات عالیرتبه اجرایی منتقل کنید.
2. یک تزریق عظیم چند برابر نیاز عادی روزانه نقدی در کنار عرضه دلار دپو شده توسط خریداران روزهای قبل قیمت را به ۴۶۶۷ رسانده. نمیگویم قیمت را از این پایینتر نمیتوان رساند، اما سوال ان است که این کار به صرفه است؟ این کاهش بیشتر نیاز به چقدر عرضه بیشتر دارد؟ تزریق بیشتر در شرایطی که وقایع بنیادی بسیار از امروز تا اخر مارچ در انتظار کانالهای انتقال ارز ایران است، دست شما را برای واکنش در دورهای بعدی بازی خواهد بست. ایا وقت ان نرسیده که منطق بانک مرکزی از کاهش نرخ به تثبیت نرخ تغییر کند؟ دقت کنید که حتی اگر منطق شما کاهش هم باشد تغییر دید کوتاه مدت از کاهش به تثبیت با توجه به برداشته شدن بخشی از فشار از ۲۷ بهمن به دلیل فرارسیدن سال نوی چینی و نیز افزایش عرضه توسط سفته بازان در صورت صفر شدن نوسان عملا در میان مدت منجر به کاهش خواهد شد بدون ان که منابع ملی را سوزانده باشید.
3. از اقای دکتر سیف اکیدا بخواهید دیگر مصاحبه نکنند. رییس بانک مرکزیای که این همه در میانه وقایع مصاحبه میکند و مطالبی را مطرح میکند که فعالان بازار میدانند صحیح نیست اعتبار عمومی بانک مرکزی را به شدت کاهش خواهد داد. چه مطالب بسیار غلط درباره تحریمها (مثلا ادعای تحریم اولیه بودن یوترن دلار) چه فرمایشات ایشان در یک سره فصلی دانستن وقایع جاری. به ایشان پیشنهاد دهید به جای مصاحبه ضربه گیر فشارهای غیرعادی رییس حمهور برای کاهش نرخ ارز باشند که از علل تعجیل بانک مرکزی و زیر فروشی مکرر است. شدت نگرانی اقای رییس جمهور از عدم تکرار سرنوشت آقای احمدی نژاد، ریسک احمدی نژاد شدن ایشان را کم نمیکند و افزایش هم میدهد. حال ان که منابع، تجربه و توان فنی برای کنترل اوضاع موجود است و همراهی رییس جمهور بیش از فشار مفید به فایده خواهد بود
ولی بنظرم ایشان وضعیت عادی را دوست ندارند