به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نام مراسم ازدواج دانشجویی که می آید غالبا انتظار می رود شرکت کننده ها، همان زوج یا دونفر باشند اما بعضا شاهد حضور زوج های سه نفره هم هستیم! زوج هایی که مسیر ازدواج و تشکیل زندگی را با سرعت بیشتری طی کرده و به قول حاج آقا قرائتی، تاخیر در ازدواج را با فرزندآوری بهنگام، جبران کرده اند و شیرینی ازدواجشان مضاعف شده است؛ در این گزارش همراه می شویم با زوج هایی که اولین تشرف سه نفره شان را به محضر امام رضا(ع) تجربه می کنند.
پیدا کردنشان کار سختی نیست؛ معمولا به خاطر بیقراری یا بازیگوشی بچه ها امکان نشستن در میان جمع را ندارند و حوالی درب خروجی یا حاشیه جمعیت، قدم می زنند. در نگاه اول شاید تصور کنیم معذب هستند و چه بسا پشیمان که برای خود دردسر درست کرده اند اما وقتی پای صحبتشان می نشینی متوجه می شوی که واقعیت، عکس این تصور است...
بچه، دردسر نیست
زینب امامی، دانشجوی پرستاری علوم پزشکی یزد و مادر 21 ساله متین کوچولو، که بهار سال گذشته با ساده ترین شکل ممکن و مهریه 14 سکه به خانه بخت رفته است، به خاطر بارداری امکان حضور در مراسم ازدواج دانشجویی سال گذشته را پیدا نکرده و در عوض امسال، سه نفره به مشهدالرضا(ع)، مشرف شده است، می گوید: راستش را بخواهید برخلاف همسن و سالانم، نه از ازدواج همزمان با تحصیل، نگران بودم و نه از بچه دار شدن؛ اینکه صبر کنیم درسمان تمام شود، برای ازدواج، خیلی دیر است و آن موقع سختگیری هایمان هم بیشتر می شود و انتخاب، مشکل تر. از طرفی خوشبختانه همسرم هم بعد از ازدواج و هم بعد از تولد پسرمان، خیلی مرا حمایت و کمک می کند به همین خاطر نه تنها افت تحصیلی نداشتم بلکه معدلم بالاتر هم رفته است.
امامی میگوید: بچه، دردسر نیست! ما هر دو به بچه داشتن علاقه داشتیم و هر چه حساب کتاب کردیم دیدیم وجود بچه اصلا مانعی برای روند زندگی عادی مان نیست بلکه آن را شیرین تر هم می کند. البته منکر سختی ها یا شب بیداری های چندماه اولش نیستم ولی بچه داری و حس مادری آنقدر لذت بخش است که سختی ها را به جان می خرم و یک لحظه طاقت دوری فرزندم را ندارم.
این پدر جوان ادامه می دهد: فرزندآوری هم آنقدر که برخی فکر می کنند، دشوار یا ترسناک نیست؛ هم سبب رشد شخصیتی والدین می شود هم و برکات مادی و معنوی به همراه دارد. معتقدم اگر طبق قوانین اسلام مسیر زندگی را طی کنیم، نه ازدواج ترسناک است و نه فرزندآوری.
خوشبختی مان دوچندان شده است
همسرش سمیه که در سن 20 سالگی طعم شیرین مادری را چشیده نیز حرف های همسرش را تأیید می کند و در حالی که یک نگاهش به بچه است و یک نگاهش به ما، می گوید: «اول زندگی، خیلی از بچه دارشدن می ترسیدم اما با راهنمایی های همسرم متوجه شدم اشتباه می کنم و در این یک سال با وجود بچه، خوشبختی مان مضاعف شده است، به قول حاج اقا قرائتی، با فرزندآوری به موقع، ازدواج دیرهنگاممان را جبران کرده ایم».
لذت بچه داری با هیچ چیز قابل مقایسه نیست
آقارحیم و همسرش الهه نیز از دیگر زوج های خاص و متفاوت این کاروان همسفر تا بهشت هستند که عروس خانم دانشجو و آقاداماد، دانش آموخته رشته علوم تربیتی است. تیرماه سال گذشته به خانه بخت رفته اند و تیرماه امسال گل پسرشان، متین را از خدا هدیه گرفته اند.
از عروس خانم که در سن 24 سالگی لذت مادری را تجربه می کند، می پرسم از اینکه به خاطر نگهداری بچه، مرخصی تحصیلی گرفته ای ناراحت نیستی؟ با تأکید می گوید: اصلا به هیچ وجه! لذت و شیرینی بچه داری با هیچ چیز قابل مقایسه نیست؛ نمی گویم همه چیز عالی است و فقط خوشی دارد، سختی و مشکلات همیشه برای همه هست اما باید مدیریت کرد و آسان گرفت؛ ما برای ازدواجمان هم هیچ چیز نداشتیم ولی با امید به خدا مسیر هموار شد. با تولد پسرمان هم برکات بیش از پیش شامل حالمان شد؛ باید در شرایطش قرار بگیرید تا واقعا درک کنید که روزی اش می رسد. شکرخدا خیلی خوشبختیم و آرامشی داریم که با هیچ چیز دیگر عوض نمی کنیم.
ازدواج، هر چه زودتر و ساده تر؛ بهتر
آقا داماد هم در ادامه صحبت های همسرش می گوید: ازدواج و فرزندآوری برای کسی ترس دارد که به خدا و روزی رسانی او اعتقاد نداشته باشد؛ اگر ما یک قدم برداریم، خدا 10 قدم بر میدارد و نمی گذارد به حال خودمان بمانیم. ازدواج اصلا مانع تحصیل نیست، تازه من هم درس می خواندم، هم کار می کردم و هم ازدواج؛ بستگی به مدیریت خود ما دارد. بچه هم گذشته از ضرورت بقای نسل، شیرینی زندگی است.
این پدر جوان که خود از فعالان فرهنگی بوده، معتقد است ازدواج هر چه زودتر و ساده تر، بهتر و از مسؤولان امر می خواهد تا می توانند جوانان را برای ساده گرفتن زندگی، متقاعد کنند چرا که سن ازدواج بیش از حد رو به افزایش است.