رییس اندیشکده یقین گفت: مقوله قدرت نرم امروزه به یک مبحث آکادمیک با بنیانهای تئوری و نظری تبدیل شده و صرفا به عنوان یک موضوع ژورنالیستی و رسانهای مطرح نیست.
حسن عباسی رییس اندیشکده یقین در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در بازدید از نمایشگاه جلوه های تحول که در دانشگاه امام حسین (ع) برگزار شد گفت: مقوله قدرت نرم امروزه به یک مبحث آکادمیک با بنیانهای تئوری و نظری در جامعه ما تبدیل شده و صرفا به عنوان یک موضوع ژورنالیستی و رسانهای مطرح نیست.
عباسی با بیان اینکه در تغییرات قدرت ۴۰ سال پیش کنت گالبرایت قدرت را یک ابزار تشویقی تنبیهی مطرح میکرد و قدرت در حوزه قدرت نیمه سخت تعریف میشد، افزود: از دوره جوزف نای به بعد که دیگر قدرت نرم در ساختار نظام فکری غرب جایگاه ویژه خودش را پیدا کرد کسی باور نمیکرد که اسلام خیلی قویتر و جدیتر و بنیادیتر در حوزه جنگ نرم حرف برای گفتن داشته باشد.
رییس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه وقتی قدرت نرم در عرصه رسانهای و ژورنالیستی مطرح میشد حس عمومی این بود که این مباحث ماهیت علمی و جنبه آکادمیک ندارد، ادامه داد: امروز با زحمات اندیشمندان در دانشگاه امام حسین (ع) این امکان به وجود آمده که ما وجوه تئوریک، آکادمیک و دانشگاهی مباحث قدرت نرم و سافت پاور را ببینیم و در پروژههایی که در نمایشگاه جلوههای تحول معرفی شده میبینم که این اتفاق افتاده است.
وی اظهار داشت: امروزه مبحث قدرت نرم در کشور ما کاملا آکادمیک است در صورتی که تا ۴ سال پیش چنین ماهیتی وجود نداشت و این امر کاملا ژورنالیستی بود و در فضای رسانهای و تریبونهای عمومی مطرح میشد.
عباسی در خصوص گزارش CSIS «مرکز تحقیقات استراتژیک و بین المللی آمریکا» که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد گفت: در مهار ایران یکی از ۵ بندی که به ترامپ برای مهار ایران پیشنهاد میشود بند مواجهه جدی با ایران در حوزه قدرت نرم است.
رییس اندیشکده یقین تصریح کرد: تاکنون سندی مکتوب از آمریکا در مورد اینکه با ما در جنگ نرم است نداشتیم اما سال گذشته با این سند CSIS و دستورالعملی که به ترامپ پیشنهاد کردند که ایران را باید در ۵ محور مهار کرد سند مکتوب داریم. محور پنجم این است که علیه ایران یک جنگ تمام عیار نرم را باید ساماندهی کرد، زیرا ایرانیان خودشان قدرت جنگ نرم بالایی دارند.
وی با بیان اینکه دشمن در حوزه جنگ نرم قبول کرده که ایران توانایی بالایی دارد افزود: متقابلا رسما اعلام کرده که باید علیه ایران این جنگ نرم را شکل دهیم و ادامه دهیم و سند رسمی آن در گزارش CSIS موجود است.
عباسی ادامه داد: این اتفاق امروز در جهان افتاده که ایالات متحده با ما آرایش جنگ نرم دارد و ما متقابلا در تقابل با او توانستیم توطئه های آن را خنثی کنیم و در بعضی حوزهها نیز به آن حمله جنگ نرم کنیم.
رییس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی خودش یک تهاجم فرهنگی به غرب بود و یک جنگ نرم علیه تفکر کاپیتالیستی، لیبرالیستی، مارکسیستی، سکولاریستی و فمینیستی بود، گفت: اینکه وجه علمی و وجه نظری چطور باید دسته بندی و ساماندهی شود و در یک محیط آکادمیک و دانشگاهی به ظهور و بروز برسد چیزیست که اندیشمندان دانشگاه امام حسین (ع) برای آن تلاش کرده و مهمترین نکته اش این است که مباحث آن ترجمهای نیست و عمدتا تولید است.
وی در پایان با بیان اینکه این علوم تولیدی که صورت گرفته است در چهارچوب نظریات غربیان نیست بلکه در حوزه نظریه پردازی عمدتا مبتنی بر مبانی اسلام و قرآن دیده شده است، افزود: بحثهایی که در مورد رسانه و هنر و ساختارهای مستشاری مسائل سیاست عمومی در حوزه انقلاب اسلامی و در حوزه معاهدات بین المللی است تماما موضوعاتیست که دغدغه روز است و یک فضای نظری و تئوریک نیست.