به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصالح ترکستانی، معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان صبح امروز در آئین آغازین جشنواره منطقه ای اختراعات و ابتکارات رویش خلیج فارس گفت: بسیاری از زمینه ها در حوزه بازگشت نخبگان از خارج به داخل کشور مهیا شده است و ما در دو سال گذشته 800 نفر از نخبگان را به ایران بازگردانده ایم، کارهای استخدامی و حمایتی آنان را انجام داده ایم و شرایط داشتن زندگی خوب را برای آنان تهیه کرده ایم.
ترکستانی افزود: موضوعی که ما ساعت ها می توانیم درباره آن صحبت کنیم، مشکلات امروز مملکت ماست اما حل این مشکلات به دست نخبگان صورت می گیرد.
معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: آینده این مملکت را نفت نمی سازد بلکه منابع انسانی آن می سازد و برگزیده منایع انسانی، نخبگان هستند که موتور محرکه حرکت کشور محسوب می شوند.
ترکستانی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری پیش از راه اندازی بنیاد ملی نخبگان نیز همواره بر توجه به نخبگان تاکید داشتند، تصریح کرد: تا زمانی که بودجه بی حساب دولتی داشته باشیم، موضوع بهره وری معنا ندارد و در منابع محدود است که آدم های نخبه بدون رانت می توانند رشد کنند.
وی با تأکید بر اینکه بحث نخبه باوری مسئولان همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و هست، اضافه کرد: برچسب نخبگی زدن به آدم ها کار بدی بود که در بنیاد نخبگان صورت می گرفت اما ما فراموش کرده بودیم که به صرف رتبه یک کنکور شدن فرد نخبه نمی شود بلکه باید یک نخبه بتواند گرهی از مشکلات کشور باز کند.
معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در طرح «شهاب» شناسایی مستعدان را آغاز می کنیم و از چهارم ابتدایی دانش آموزان تحت پایش قرار می گیرند، اظهار کرد: به جای زدن برچسب تیزهوش و نخبه به دنبال بستر سازی برای رشد نیروی انسانی هستیم.
ترکستانی ادامه داد: زمینه اثر گذاری آینده سازان را در کشور باید مهیا کنیم و این مساله از دانشگاه آغاز می شود؛ ما به دنبال افزایش تاثیرگذاری آینده سازان در تصمیم گیری های کلان کشور هستیم.
وی با اشاره به اینکه در بنیاد ملی نخبگان وظیفه داریم که افراد مستعد و نخبگان را حمایت کنیم، تصریح کرد: توسعه اکوسیستم کارآفرینی رویکرد ما در بنیاد ملی نخبگان است.
معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان افزود: استخدام نخبگان در دستگاه های دولتی و خصولتی ظلم به نخبگان است و ما تلاش داریم مسیر توسعه اکوسیستم هایی را هموار کنیم که نخبگان دست به کارآفرینی بزنند.
ترکستانی با بیان اینکه دولت به انداز کافی حجیم شده است و نباید به این مساله دامن بزنیم، اضافه کرد: روزگاری در مملکت ما نگاه مثبتی به استارت آپ ها وجود نداشت اما امروز می بینیم که این رویداد چه تحولی ایجاد کرده است.
وی عنوان کرد: چرا نارنگی سیاهو باید با چندین برابر قیمت به دست مشتری برسد، چرا سود این تولید به جیب کشاورز نمی رود و دلالان از آن استفاده می کنند.حل این مشکلات به دست استارت آپ هاست.
معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه اگر دولت صد سال دیگر هم تلاش می کرد نمی توانست قیمت های تاکسی را به شکلی که امروز شرکت های اینترنتی توانسته اند، قیمت و کیفیت خدمات تاکسی را شفاف کنند، کنترل و شفاف کند، عنوان کرد: استارت آپی موفق است که هفته ای ده درصد رشد داشته باشد؛ امروز مردم و بانک ها اشتیاق فراوانی برای سرمایه گذاری در استارت آپ ها دارند و هیچ کاری مثل استارت آپ در کشور سود ده نیست.
ترکستانی افزود: بسیاری از زمینه ها در حوزه بازگشت نخبگان از خارج به داخل کشور مهیا شده و ما در دو سال گذشته 800 نفر از نخبگان را به ایران بازگردانده ایم، کارهای استخدامی و حمایتی آنان را انجام داده ایم و شرایط داشتن زندگی خوب را برای آنان تهیه کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه این رویکرد در میان مدت کشور را تغییر می دهد، تصریح کرد: نا امیدی نباید در کشور رواج یابد، باور نتوانستن می تواند آینده کشور را نابود کند و در این میان نقش نخبگان بسیار مهم است.
معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان در پایان گفت: نخبگان باید در مقابل نا امیدسازی مقابله کنند و ایمان داشته باشند که آینده خوبی در پیش روی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.