به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام علیرضا پناهیان، مدرس حوزه و دانشگاه در افتتاحیه پانزدهمین کاروان ازدواج دانشجویی سال 96 که در رواق مطهر حضرت زهرا(س) بارگاه منور رضوی برگزار شد، اعتلای روحی انسان را مهم ترین دستاورد سنت حسنه ازدواج قلمداد کرد و گفت: صمیمیت میان زن و مرد در محیط خانواده به هر دو آن ها تعالی و قدرت روحی می بخشد.
پناهیان قدرت روحی انسان را مبنای تمام آموزه های دینی دانست و افزود: آنچه تحت عنوان نظم در دین اسلام مطرح شده، مبتنی بر تقوای الهی است؛ چرا که قدرت ناشی از تقوای الهی و پرهیز از گناهان، وجود انسان را به معنای واقعی کلمه قوی می کند.
مدرس حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: علت حرمت گناهان این است که ضعف روحی برای انسان به همراه می آورد و از انرژی او می کاهد. بد حجابی، موسیقی غیر مجاز و سایر گناهان از قدرت جوان می کاهد چرا که او را از تفکر عمیق باز می دارد و شخصیت روحی انسان را به جایی می رساند که اقتدار نخواهد داشت.
پناهیان تصریح کرد: سخن دین این است که از هرچه تو را ضعیف می کند، بپرهیز. اسلام مرد و زن را قوی می خواهد و از همین روست که حجاب برای زنان واجب شده است. حجاب به معنای قدرت مدیریت رابطه یک زن با مردان است و به او تعالی روحی می بخشد. خانواده ای که قدرت روحی بالایی داشته باشند، فرزندان قدرتمندی نیز تربیت خواهند کرد.
وی ادامه داد: برنامه اسلام در تمام عرصه های زندگی مبتنی بر قدرت بخشی به آحاد مسلمانان است؛ چرا که قدرت روحی انسان باعث می شود لذت بیشتری از زندگی ببرد. کسی که قدرت لذت بردن از زندگی را ندارد، حتی از لذت حقیقی هم بی بهره است؛ کما این که امروز در غرب، افراد جامعه حتی در زمینه مسائل جنسی نیز لذت ناچیزی کسب می کنند چون فرهنگ غربی با ترویج هرزگی، تعالی روحی آنان را نادیده گرفته است.
مدرس حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به بیان توصیه هایی خطاب به زوج های جوان حاضر در این کاروان پرداخت و اظهار کرد: زن و مرد نباید یکدیگر را تضعیف کنند. خانم ها برای قدرتمندتر شدن همسر خود باید زبان خود را بر بهترین جملات بگشایند و از طرف دیگر مردان باید اعتماد به نفس خود را در زندگی حفظ کنند.
پناهیان افزود: موفق ترین خانواده ها را زوجینی تشکیل می دهند که سعی می کنند یکدیگر را درک کنند؛ نه این که خود را با یکدیگر مقایسه کنند. محبت زن و شوهر نسبت به یکدیگر محفلی را فراهم می کند که فرزندان رشد و تربیت مناسبی داشته باشند. مرد باید مراقب باشد قلب همسرش را نشکند و متقابلا زن نیز با تواضع خود باید مانع از شکسته شدن غرور همسرش شود.
وی تصریح کرد: زن نباید در منزل فرماندهی داشته باشد و از طرف دیگر مرد نباید خود را برای همسرش لوس کند! هر کسی باید در خانواده نقش خودش را داشته باشد. رئیس حقوقی خانواده مرد است و رئیس عاطفی آن، زن. اگر زن به گونه ای با همسرش رفتار کند که او را تضعیف کند، در واقع به آرامش خودش لطمه وارد کرده و اگر مرد بر ابراز محبت به همسرش اهتمام نداشته باشد، اقتدار خود را زیر سؤال می برد.
مدرس حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش معنویات در استحکام زندگی مشترک، خاطرنشان کرد: عالی ترین پیوند میان یک زن و شوهر زمانی شکل می گیرد که هر دو آن ها عاشق یک جایگاه معنوی باشند . محبت نسبت به اهل بیت(ع) تحکیم کننده محبت های خانوادگی است و اتفاقات شیرینی را در زندگی رقم خواهد زد.
پناهیان در پایان تأکید کرد: عشق به اهلبیت یک عشق مشترک برای اعضای خانواده است و این مسئله خود دلیلی است که محبت میان آن ها افزایش پیدا کند.