به گفته یک مقام آگاه، بیشتر روستاهایی که طی روزهای گذشته دچار چنین مشکلی شدهاند، در استانهای محروم و مناطقی هستند که امکان کشیدن خطوط تلفن ثابت وجود ندارد و شامل استان هایی، چون سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمانشاه میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یکی از دستاوردهای مهم کشور در دهههای پس از انقلاب، تلاش موفق برای استفاده آحاد جامعه –حتی مناطق دور افتاده و محروم- از خدمات مختلف همچون سرویسهای مخابراتی است که اگرچه که صرفه اقتصادی برای دولت و شرکتهای مخابراتی ندارد، اما به دلیل مختلف همچنان در دستور کار قرار داشته و انجام میشود.
البته طی سالهای اخیر، ارائه این خدمات که اصطلاحا USO نامیده میشود با نظارت و بررسیهای دقیقتر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شکل بهتر و روان تری به خود گرفته است و از مشارکت بخش غیردولتی، با هدف ایجاد رقابت و تسهیل دسترسی روستاییان به این خدمات استفاده میشود.
اما بررسیها نشان میدهد چند روزی است بخش قابل توجهی از روستاییانی که توانسته بودند از خدمات مناسب USO استفاده کنند، فعلا قادر به انجام این کار و برقراری ارتباط نیستند و یکی از اصلیترین شرکتهایی که خدمات تلفن ثابت را به روستاهای محروم و دور افتاده عرضه میکرد، فعلا امکان تداوم ارائه خدمت را ندارد.
یک مقام آگاه در وزارت ارتباطات با تایید این موضوع، اعلام کرد که شرکت کوه نور به عنوان یکی از پیمانکاران معتبر و خوشنام در حوزه ارائه خدمات تلفن روستایی، با مشکلاتی در زمینه تامین خدمات ماهوارهای خود مواجه شده که بررسیهای اولیه نشان میدهد این مشکل ناشی از خدمات دریافتی از شرکت فن آوا است و قرار شده به زودی، مرتفع شود.
جستجوهای اینترنتی نیز حکایت از آن دارد که شرکت فن آوا متشکل از زیرمجموعههای مختلفی است که یکی از مهمترین آنها، شرکت فن آوا ماهواره است که از سال ۱۳۸۲ با هدف برقراری و ایجاد سهولت در ارتباطات ماهوارهای و ارائه خدمات وابسته، شروع به فعالیت کرده و علاوه بر ارائه خدمات بانکداری بر بستر مخابرات ماهوارهای، تامین کننده بخش مهمی از زیرساخت مخابرات روستایی (USO) است.
به گفته این مقام آگاه، بیشتر روستاهایی که طی روزهای گذشته دچار چنین مشکلی شدهاند، در استانهای محروم و مناطقی هستند که امکان کشیدن خطوط تلفن ثابت وجود ندارد و شامل استان هایی، چون سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمانشاه، میشود و دسترسی به این تلفن، به دلایل مختلف برای آنها حیاتی و ضروری است.
وی در پاسخ به این سوال که تعداد روستاهایی که هم اکنون درگیر این مشکل هستند، به چه میزان بوده، اظهار داشت که برآورد اولیه حاکی از آن است که این رقم، بالغ بر ۵۰۰ روستا تخمین زده میشود، اما تعداد دقیق روستاهای دارای مشکل، به زودی مشخص خواهد شد.