سرپرست دانشگاه خوارزمی از تخصیص ۶۵۰ میلیون تومان بودجه ستاد اقتصاد مقاومتی برای بین المللی شدن پنج دانشگاه کشور خبر داد و گفت: طرح ۲۰۲۰ در راستای مهارتآموزی دانشجویان طراحی و در دانشگاه خوارزمی اجرا میشود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالرحیم نوه ابراهیم، سرپرست دانشگاه خوارزمی در نشست خبری که صبح امروز در دفتر ریاست این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به برنامههای صدمین سال تاسیس این دانشگاه و سابقه تاریخی دانشگاه خوارزمی گفت: این دانشگاه در سال ۱۲۹۶ قبلتر از دانشگاه تهران تاسیس شد تا چند سال گذشته رسالت این دانشگاه تربیت معلم بود، اما در سال ۹۰ یا ۹۱ اسم دانشگاه به دانشگاه خوارزمی تغییر کرد و به عنوان دانشگاه جامع شناخته شد.
نوه ابراهیم ادامه داد: با توجه به این سابقه و اینکه ما وارد صدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی میشویم اولین برنامه ما به مناسبت صدمین سال تاسیس دانشگاه، برگزاری کنفرانسی است که هفته آینده در این دانشگاه برگزار خواهد شد و تمام دستاوردهای دانشگاه در این کنفرانس ارائه خواهد شد. همچنین اساتیدی از کشورهای هلند و آلمان که از اساتید برجسته ریاضیات هستند در این کنفرانس شرکت خواهند کرد.
سرپرست دانشگاه خوارزمی به برنامههای دانشگاه خوارزمی در راستای ماموریت گرایی اشاره کرد و گفت: ماموریتهای محلی، ملی و بین المللی برای دانشگاه خوارزمی در نظر گرفته شده، این دانشگاه در زمینه ماموریت ملی و محلی باید پاسخگوی نیازهای جامعه و محلی که درآن هست باشد.
وی تاکید کرد: در سطح بین المللی نیز فعالیتهای چشمگیری طی سه، چهار سال گذشته در دانشگاه خوارزمی انجام شده و این دانشگاه مسئولیت ارتباط با دانشگاههای کشور اتریش را بر عهده گرفته است و ۱۷ طرح پژوهشی توسط محققان دو کشور انجام خواهد شد؛ علاوه بر دانشگاههای اتریش، دانشگاه خوارزمی با چند دانشگاه اروپایی و آسیایی نیز همکاری دارد و در حال حاضر ۲۰۰ دانشجوی خارجی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دراین دانشگاه در حال تحصیل هستند.
نوه ابراهیم در ادامه به اجرای طرح ۲۰۲۰ اشاره کرد و گفت: این طرح در راستای مهارت آموزی دانشجویان طراحی شده و دانشجویان در دوره تحصیل با ۲۰ مهارت آشنا میشوند که در آینده به اشتغال زایی آنها کمک میکند. همچنین، طرح بالندگی اعضای هیات علمی ابلاغ شده است که به واسطه آن اعضای هیات علمی در جریان برنامه توسعه کشور قرار میگیرند و کارگاههای مختلفی برای آن در نظر گرفته شده است.
سرپرست دانشگاه خوارزمی در ادامه به تالیف کتاب به مناسبت صدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی اشاره کرد و گفت: کتاب «تاریخ توسعه خوارزمی» سفارش داده شده و تا یک ماه آینده رونمایی میشود؛ همچنین کتاب حکیم خوارزمی تدوین شده و آماده رونمایی است. همچنین تندیس خود حکیم خوارزمی و ۵ شخصیت بزرگ دانشگاه طراحی و آماده شده و رونمایی خواهد شد.
وی گفت: همچنین با دانشگاههایی از سطح جهان که در سال ۱۲۹۶ همزمان با تاسیس دانشگاه خوارزمی، تاسیس شدهاند، تماس گرفته شده و دعوت کردهایم در مراسمی که در شهریور ماه برگزار میشود، شرکت کنند. همچنین باشگاه ۱۹۱۹ ایجاد شده و با این دانشگاهها تبادل علمی انجام میدهیم.
نوه ابراهیم ادامه داد: ساختمان پروین اعتصامی که جزو ساختمانهای میراث این دانشگاه است نیز درحال بازسازی است و بودجه آن را شهرداری تقبل کرده است. همچنین سرود خاص دانشگاه خوارزمی تهیه شده و یک روز نیز به دانشجویان بین الملل دانشگاه به عنوان روز بین الملل اختصاص داده شده و همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه به مناسبت صدمین سال دانشگاه گرد هم خواهند آمد.
سرپرست دانشگاه خوارزمی در ادامه از برگزاری دوره مشترک در مقطع کارشناسی ارشد با کشورهای اتریش و آلمان خبر داد و گفت: راه اندازی این دوره در راستای فعالیتهای بین المللی دانشگاه است که دانشجویان ما از دانشگاههای آلمان و اتریش بازدید کرده و دورهای را در آنجا میگذرانند و همچنین از آنها دعوت میشود که به دانشگاه ما آمده و بازدید داشته باشند.
وی درباره وضعیت بودجه دانشگاه نیز گفت: یک کار خوبی که دولت انجام داد این بود که بودجه جاری دانشگاه رادر سال ۹۶ به صورت صددرصد پرداخت کرد و برنامه ما این است که بدهی معوقه کارکنان و اعضای هیات علمی را تا پایان سال پرداخت کنیم.
در ادامه جعفر کیوانی، معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی، گفت: دانشگاه خوارزمی دارای ۱۵ دانشکده بوده و قدمت آن به صدسال قبل حتی قبلتر از دانشگاه تهران بازمی گردد. این دانشگاه از اول، جامعه محور بود و بر اساس نیاز جامعه شکل گرفت و فعالیت خود را به عنوان دارالمعلمین مرکزی آغاز کرده و مسئولیت تربیت معلمان را بر عهده داشت.
وی ادامه داد: این دانشگاه در تلاش است که دانشجویان استعداد درخشان را جذب کرده و تسهیلاتی برای آنها پیش بینی کرده است همچنین باشگاه دانشجویان استعداد درخشان در این دانشگاه تشکیل شده که از دانشجویان ممتاز حمایت میکند و دانشجویان دانشگاه در اکثر رشتههای المپیادی شرکت میکنند.
کیوانی تصریح کرد: طرح «اعضای هیات علمی برجسته» و طرح «جامع بالندگی اساتید» از جمله برنامههایی است که برای اساتید پیش بینی شده است.