به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، وحید احمدی ظهر معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روز گذشته در بیست و ششمین کنفرانس مهندسی برق ایران که در دانشگاه صنعتی سجاد برگزار شد، اظهار داشت: در مجموع این ۲۰ سال، حدود ۳۷۶ هزار و ۱۸۶ مدرک که بهنام جمهوری اسلامی ایران از ۱۹۰۷ تا ۲۰۱۷ در آی. اس. آی ثبت شده، از این تعداد، ۳۵ هزار و ۱۰۴ مدرک به حوزه برق تعلق دارد، یعنی حدود ۹.۳۳ درصد به مهندسی برق اختصاص دارد.
احمدی افزود: دانشگاههای شریف، تهران، امیرکبیر، خواجهنصیر و تربیت مدرس بیشترین سهم را در مهندسی برق دارد، همچنین بیشترین مقالات مشترک با دانشمندان خارجی با کشورهای آمریکا، کانادا، انگلستان و اتریش است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره جایگاه مهندسی برق در دنیا بیان کرد: از مجموع ۴۰ میلیون مقالهای که در ۲۰ سال ثبت شده، حدود ۲.۵ میلیون مقاله به مهندسی برق تعلق دارد که ضریب آن ۶.۵ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ ایران رتبه شانزدهم در تولید مقالات در آی. اس. آی داشت، متذکر شد: طی ۲۰ سال رتبه کشور ما در تولید این مقالات، بیست و سوم است و در حوزه مهندسی برق، ایران رتبه ۱۶ را داشته است.
احمدی ادامه داد: سهم ایران در ۲۰ سال از تولید مقالات حدود یک درصد و در سال ۲۰۱۷ حدود ۲ درصد بوده و سهم ایران در تولید مقالات مهندسی برق دنیا حدود ۱.۱۴ درصد بوده که نشاندهنده فعالیت خوب جامعه مهندسی برق ایران است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جهتگیری ما در دنیا و در کشور طی سالهای اخیر، بحث پیگیری تحقق دانشگاه نسل سوم، دانشگاه کارآفرین است تا بتواند در توسعه پایدار کشور اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه خروجی فعالیتها تبدیل به رشتههای فرارشتهای و بینرشتهای میشود، تصریح کرد: اگر میخواهیم حرکت جدیدی در دنیای علم صورت گیرد، باید رشتههای بینرشتهای تحقق یابد.
احمدی متذکر شد: در حال حاضر، چالش جدی ما این است که ورودیها به سیستمهای مهندسی بهم خورده و گرایش به رشتههای تجربی افزایش یافته، باید خروجیهای سیستم نیز باید کارآفرین باشند و مشکل صنعت و اقتصاد را حل کنند.