تعدادی از دانشجوان دانشگاه فرهنگیان یزد که مبلغی را در قالب چک با عنوان خیریه به این دانشگاه پرداخت کردهاند، میگویند چک ما پاس نشده است و نگرانیم که این چک بعد از فارغالتحصیلی به اجرا گذاشته شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، موضوع؛ بازخوانی یک پرونده ناتمام دانشجویی بعد از چهار سال است که دانشجویان آن در حال فارغ التحصیلی هستند، «جمعی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد با نگارش نامه ای از دریافت وجه از دانشجویان به اسم امور خیریه پرده برداشتند». این ماجرا به چند سال قبل باز میگرد، زمانی که جمعی از دانشجویان وردی سال ۹۳ دانشگاه فرهنگیان یزد بابت اخذ مبالغی تحت عنوان خیریه از سوی دانشگاه نسبت به آن اعتراض و شکوائیهای تنظیم و به دادسرای عمومی و انقلاب یزد ارسال کردند.
این دانشجویان در این شکواییه که سند آن به خبرگزاری دانشجو ارسال شد، به این موضوع اشاره کردند که دانشگاه فرهنگیان یزد از آنها مبلغ ۸۰۰ هزار تومان چک بابت انتقال و میهمان شدن به این دانشگاه دریافت میکند، در حالی که به گفته این دانشجویان پرونده استخدامی آنها در آموزش و پرورش به عنوان اهرام فشاری استفاده میشود، اما برخی از این دانشجویان این چکها را تحویل میدهند و برخی دیگر نیز به مقابله با این درخواست دانشگاه میپردازند و به مراجع قانونی شکایت میکنند.
شکواییه دانشجویان به دادسرای یزد
هرچند به گفته این دانشجویان، برخی از این چکها پاس نمیشود، اما برخی از این مبالغ به حساب دانشجویان باز میگردد.
این دانشجویان با نامه به مرجع تقلید و طی استفتائاتی از آیات عظام مکارم شیرازی٬ نوری همدانی٬ صافی گلپایگانی٬ تکلیف شرعی را نسبت به پرداخت این پول٬ گرفتن این پول٬ دخل و تصرف در این پول و اینکه این کار جنبه اجتماعی دارد، اخذ کردند که به گفته این مراجع این کار جایز نبوده و حتی حرام است.
یکی از کارکنان دانشگاه فرهنگیان یزد که نخواست نامش گفته شود، نیز با بیان اینکه دریافت این مبالغ از این دانشجویان قانونی نبوده است، به خبرگزاری دانشجو گفت: این دانشجویان از ابتدی امر جهت میهمان شدن در این دانشگاه اقدام به پرداخت این مبلغ از طریق چک کردند که چک برخی از آنها پاس شده و تا کنون نیز پرداخت نشده است. هرچند که این اقدام دانشگاه غیرقانونی نبود و برای وجاحت به آن از عنوان خیریه برای این مبالغ استفاده کردند.
نامه دانشجویان به آیت الله مکارم شیرازی
حالا دانشجویان ورودی ۹۳ دانشگاه فرهنگیان یزد در حال فارغ التحصیل شدن هستند، اما برخی از آنها ضمن گلایه به خبرگزاری دانشجو در این رابطه میگویند که هنوز سرنوشت مربوط به چکهای که به دانشگاه پرداخت کرده است، مشخص نیست و در حالی که تابستان امسال فارغ التحصیل میشویم.
اما برخی از دانشجویان که چکهای آنها پاس نشده است نگران هستند که دانشگاه فرهنگیان یزد این مبلغ را از آنها دریافت خواهد کرد. یکی از دانشجویان نیز که مبلغی را که در قالب چک به دانشگاه پرداخت کرده بود، گفت: چک من پاس نشده است، اما این سوال مطرح شده است که بعد از فارغ التحصیلی این چک از سوی دانشگاه اجرا خواهد گذاشته شد.
یکی از دانشجویان نیز که مبلغی را که در قالب چک به دانشگاه پرداخت کرده بود گفت: چک من پاس نشده است، اما این سوال مطرح شده است که بعد از فارغ التحصیلی این چک از سوی دانشگاه اجرا خواهد گذاشته شد.
امضاء و اثر انگشت دانشجویان
یکی از دانشجو معلمان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه امروز هیچ کس به شیوه غیرقانونی اقدام نمیکند و از طریق راههای قانونی تخلفات غیر قانونی مرتکب میشود، میگوید که برخی دانشجویان نیز از ترس عدم رسیدگی به پرونده گزینش حاضر به پیگیری این ماجرا نیستند؛ در حالی که وظیفه ما به عنوان معلمان فردای این جامعه باید الگو و سرمشقی برای جلوگیری از تخلفات باشیم.
خبرنگار خبرگزای دانشجو پیگیر سرنوشت این چکها از سوی غنی، کارشناس امور فرهنگی دانشگاه فرهنگیان یزد شد و وی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ضمن ابراز بی اطلاعی از این چکها اجرا گذاشتن آن را بعید دانست و گفت: برخی از این دانشجویان این پولها را به طور نقدی به دانشگاه داده بودند.
مسئول امور فرهنگی دانشگاه فرهنگیان یزد: پولی که به حساب دولت رفته است، قابل بازگشت نیست.
کارشناس امور فرهنگی دانشگاه فرهنگیان یزد همچنین در در خصوص اینکه آیا بالاخره این پولها به دانشجویان باز خواهد گشت، خاطرنشان کرد: پولی که به حساب دولت رفته است، قابل بازگشت نیست مگر آنکه روند قانونی آن شکل بگیرد.
در حالی که پرونده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد در دادسرا جریان دارد و سرنوشت چکهای که این دانشجویان به دانشگاه مشخص نیست، برخی از این دانشجویان نگران این هستند که با فارغ التحصیلی این چکها به اجرا گذاشته شود.
در حالی که پرونده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد در دادسرا جریان دارد و سرنوشت چکهای که این دانشجویان
به دانشگاه مشخص نیست برخی از این دانشجویان نگران این هستند که با فارغ التحصیلی این چکها به اجرا گذاشته شود.
هر چند که مهر محمدی، سرپرست سابق دانشگاه فرهنگیان قول ارسال وجه غیرقانونی به دانشجویان و برخورد با متخلفین دانشگاه دانشگاه را داده بود، اما اقدامی صورت نگرفت باید منتظر ماند که حسین خنیفر، سرپرست دانشگاه فرهنگیان که به عنوان اولین رئیس دانشگاه فرهنگیان انتخاب شده است، میتواند به این مشکل دانشجویان رسیدگی کند.