به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدرضا حیدری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد دیروز در نشست «بررسی عملکرد شورای اسلامی شهر مشهد» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، بر توجه به اخلاق تاکید کرد و گفت: در سال گذشته در چنین روزی دو انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا برگزار شد که دانشجویان نقش بسیار محوری ایفا کردند.
حیدری به فضای رقابتی در این انتخابات اشاره و بیان کرد: رشد و بلوغ جامعه در این انتخابات به نمایش گذاشته شد بدون اینکه مشکلی رخ دهد.
وی با اشاره به این نکته که یکی از رویکردهای شورا پرهیز از ورود به تعاملات سیاسی بود، به سه ماموریت شورا اشاره و تصریح کرد: انتخاب شهردار، نظارت بر کار آن و تصویب قوانین شهری سه ماموریت شورا هستند که از این بین انتخاب شهردار چالش برانگیزترین اقدام شورا محسوب میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد به چالشهای پیش روی شورا اشاره و خاطرنشان کرد: شهر مجموعه به هم پیوستهای است که باید خودش را اداره کند، در حال حاضر روزی سه میلیارد تومان باید هزینه کرد تا شهر اداره شود.
وی منابع را یکی از دغدغههای موجود در شهرداریها خواند و گفت: در روز دو هزار نفر مسئولیت جمعآوری زباله در مشهد را دارند که این تعداد در زمان حضور گسترده زائران در مشهد به سه هزار نفر میرسد و همه اینها نیازمند منابع مالی است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با تاکید بر اینکه منتخبین شما در شورای شهر تمام تلاش خود را کردهاند تا بر این مشکلات فائق آیند، تصریح کرد: در مسیر اداره شهر به نقد سازنده تمامی مردم و خاصه دانشجویان نیازمندیم.
شورای شهر در حوزه شفافیتهای مالی چه کرده است؟
در ادامه خسروی نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد گفت: حلقه مفقودهای که وجود داشت عدم توجه مسئولان به حضور در جمع دانشجویان بود که خوشبختانه امروز توسط شما مورد توجه قرار گرفت.
خسروی در خطاب به حیدری بیان کرد: شما در مورد شفافیت که شعار اصلی شما بود چه کردید؟ در تهران مفاد هر قراردادی که بسته میشود روی سایت میرود اما در مشهد چه؟ متاسفانه در مشهد به این شفافیت نرسیدهایم.
وی به مسئله عدالت اشاره کرد و بیان داشت: حقوق شهروندی امری است که باید اجرا شود، اما افرادی مانند زنان، معلولان و اقلیتها از بخش اساسی حق خود محروم هستند.
در ادامه حیدری در پاسخ به سوالات این دانشجو بیان کرد: شفافسازی طیف گستردهای دارد و ما کوشیدیم این شفافیت را مد نظر قرار دهیم به طوری که جلسه علنی شورا را زنده بر روی شبکههای اجتماعی میگذاریم، همچنین مسئله بودجه را به صورت شفاف اعلام کردهایم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص تخلفات شورای قبل، ابراز کرد: آن شکل از تخلفاتی که در املاک نجومی تهران رخ داده در مشهد نبود، اما کمیتهای تشکیل شده و در حال پیگیری تخلفات هستیم.
در ادامه خلیل کاظمی معاون خدمات شهری شهرداری مشهد در خصوص آلودگی هوا در این شهر، بیان کرد: آلودگی هوا نتیجه اتفاقاتی است که یک بخش از آن به شهرداری بازمیگردد که آن بخش به توسعه فضای سبز، ایجاد سیستم حمل و نقل ریلی و همگانی باز میگردد.
در ادامه حیدری، رئیس شورای شهر مشهد به موضوع نابرابری اشاره و بیان کرد: یکی از رویکردهای ما در شورا این بوده که چنانچه توسعه فضای سبز را داریم در تمامی شهر این توسعه مد نظر قرار گیرد، همچنین در حوزه آسفالت معابر.
رویکرد شورا در کمربند جنوبی، ادامه تخریب است
یوسفی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه این نشست ابراز کرد: رویکرد شورا در کمربند جنوبی، ادامه تخریب بود و شهرداری با صدور مجوزها منفعت کسب میکند.
یوسفی به افزایش کرایه حملونقل عمومی اشاره کرد و گفت: هدف و راهبرد شما برای حملونقل عمومی چیست؛ شما با این افزایش قیمتها، سبب میشوید که دانشجویان و مردم متضرر شوند.
این فعال دانشجویی به نردهگذاریهای خط سه بیآرتی در خیابان شیرازی اشاره کرد و ادامه داد: این امر سبب متضرر شدن کسبه این محله و فروش مغازههایشان میشود.
وی به تعطیل شدن نمایشگاه مشهد دوستی داشتنی اشاره و بیان کرد: آیا چون این طرح مربوط به شورای قبل بود باید حذف میشد؛ بهتر نبود طرحی که نشان از تمدن مشهد دارد ادامه حیاط میداد و گردشگر جذب میکرد.
در ادامه حیدری در پاسخ به سوالات این فعال دانشجویی گفت: انتظاری که ما از محیط دانشجویی داریم با دیگر مکانها متفاوت است و نقدها باید توام با اطلاع باشد.
وی ادامه داد: حتما کمربند جنوبی آثار زیانبار دارد به همین علت از دانشگاه خواستهایم که دراین خصوص تحقیقاتی انجام دهد تا مشکلات آن برطرف شود.
حیدری تصریح کرد: شهر یک مجموعه به هم پیوسته است و نیازمند نشاط و پویایی است و چنانچه هزینههایی در این راستا انجام میشود در حقیقت نیاز شهر است، البته در کنار این زیبا سازی به موضوع شهدا نیز توجه شده به طوری که در مناسبتهای مختلف شهر را با تصاویر شهدا آراستهایم.
وی گفت: از یک تعدادی بیشتر نمیتوانیم در مرکز شهر پارکینگ بسازیم، چراکه ساخت پارکینگ در مرکز شهر عاملی در جهت آوردن خودروها به مرکز شهر است.
حیدری به پروژه مشهد دوست داشتنی اشاره کرد و بیان داشت: هزینههای پروژه را دوستان برآورد کنند و ببینند که چه بروندادی داشته است.
وی بیان داشت: قرار شده اعتباری در قالب اوراق مشارکت داده شود تا ما معابر اصلی حرم را باز کنیم که برای این امر سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و رئیس جمهور در سفری که اخیرا به مشهد داشتند قول دادند در قالب اوراق مشارکت این میزان در سال آینده به مشهد داده شود.
پیگیر روند دادرسی امیر شهلا هستیم
حیدری در پاسخ به نماینده دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص دستگیری یکی از اعضای شورای شهر مشهد(امیر شهلا) سوالی پرسید که حیدری در پاسخ به این پرسش، گفت: اتهامی وارد شده و هنوز موضعی روشن نیست؛ سعی کردیم هم با تعامل با دستگاه قضا و هم استانداری موضوع را پیگیری کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به این نکته که کسی با رسیدگی مخالفتی ندارد، تصریح کرد: آنچه مورد تاکید است این است که حقوق این عضو شورا باید طبق آیین دادرسی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: همچنین یکی از نکاتی که بسیار بر آن توجه داشتیم این است که سعی نکردیم فضا را سیاسی کنیم، چراکه چنانچه موضوع سیاسی شود نه به نفع شهر و است و نه به نفع او.
حیدری ابراز داشت: قبل از اینکه به این جلسه بیایم در خصوص این موضوع پیگیریهایی کردم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: اصل ما بر برائت است، مگر خلافش ثابت شود.
اتهامات وارده به شهلا ناروا است
وی در ادامه سخنان خود اتهامات وارده به شهلا را ناروا دانست و خاطرنشان کرد: نباید برای منافع سیاسی خود حق کسی را ضایع و اتهام ناروا وارد کنیم.
حیدری در پایان تاکید کرد: در ارتباط با ادامه کار شهلا با شورا، تصمیم با شورای شهر است نه دستگاه قضا.