به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، مراسم پایانی نخستین دوره جایزه ادبی استاد محمد قهرمان در حالی ظهر دیروز در تالار شریعتی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد که به گفته سلمان ساکت دبیر این جایزه و رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، در دوره اول این جایزه، کتابها و رسالههای مقاطع تحصیلات تکمیلی در حوزه ادبیات دوره صفویه و سبک هندی در سه سال اخیر بررسی و داوری شده است.
رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی استاد قهرمان، بیان کرد: اهدای جوایز ادبی به برگزیدگان سبب توسعه زبان فارسی میشود.
بررسی کتابهابا محوریت ادبیات دوره صفویه و سبک هندی
در ادامه این مراسم، محمود فتوحی عضو هیات داوران اولین دوره از جایزه ادبی استاد قهرمان علت بررسی کتابها با محوریت ادبیات دوره صفویه و سبک هندی در این دوره از جایزه ادبی استاد قهرمان را رشد قابل توجه رشته های مختلف از ادبیات تا هنر دانست و اظهار داشت: این موضوع باید توسط دپارتمان های تاریخ در کشور بیشتر مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
به گفته محمود فتوحی، توسعه موضوعاتی همچون فرهنگ، ادبیات و هنر در دوره صفوری با ویژگی های بسیاری همراه بوده، به طوری که بخشی از زبان فارسی، تنوع و زیباشناسی هنرهایی همچون نگارگری و خوشنویسی نیز در این دوره از رشد خوبی برخوردار بوده است.
هر نسل باید بهدستاورد کار خود تکیه کند
در ادامه این مراسم، محمد جعفر یاحقی عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی و عضو هیات داوران جایزه ادبی قهرمان با بیان اینکه قهرمان، شخصیت موثری در شعر خراسان و ایران بود، اظهار کرد: اولین بار محمد قهرمان را در کتابخانه دانشگاه دیدم، او را یک کتابدار میدانم و متاسفم که بسیاری از کتابداران ما با کتاب ارتباطی ندارند.
محمد جعفر یاحقی ادامه داد: قهرمان یک کتابدار واقعی بود، یعنی اینکه از کتاب استفاده میکرد و یک کتابشناس و کتابدار باید اینگونه باشد، دوست داشتم، روح او در کتابخانه ادامهدار باشد، اما محقق نشد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی با تاکید بر اینکه استاد قهرمان با ادبیات کلاسیک فارسی عجین بود و یکی از صاحب نظران این دوره محسوب میشد، تاکید کرد: او یک محقق واقعی از سبک هندی بود که وجهه دیگرش، شاعری است، قهرمان به رباعی علاقهمند شده بود، باید رباعیات او را جمعآوری کنیم، چراکه یک کتاب فاخر در حوزه رباعی سرایی است.